Jump to content

Husky01

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je Husky01 objavio

  1. prije 21 sati , G-man je napisao:

    A ako suglasnosti ne bude, onda će nadležno tijelo odlučiti vodeći pritom računa isključivo o najboljem interesu djetea.

    Prvo dijete nosi moje prezime pa mislim da bi bilo glupo da drugo dijete ima oba prezimena a prvom djetetu joj necu dati da promijeni prezime

     

    , Željac047 je napisao:

    Može i prije sukladno Zakonu o osobnom imenu

    Iskreno to je malo glupo. Nije da branim svoje prezime al ako je netko u braku, bez obzira na razvod, prihvatio necije prezime onda bi bilo i logicno da ga promijeni kad brak prestane vaziti. 

  2. Postovani imam 2 pitanja. 

    1. Supruga je za vrijeme trajanja braka koji je pred rastavom promijenila prezime, kako je to moguce? Za poslije braka znam da se moze. 

    2. Imamo 1 dijete koje je rodeno za vrijeme braka i koje nosi moje prezime i svom silom mu ga zeli promijeniti jer uskoro bi trebala roditi i zeli novorođenom djetetu dodati svoje sto se ja protivim jer smo jos u braku, nije provedena sudska rastava, zanima me dal ce moci promijeniti prezime rodenom djetetu i dal se dodaje njezino prezime novorodenom djetetu s obzirom da je ona svoje promijenila a jos smo u braku? 

  3. Upravo sad, Ruby_Danderfluff je napisao:

    Po čl. 28. ZV-a, posjed stvari je prestao kad je posjednik svojom voljom napustio stvar, slijedom čega nema pravne osnove za tužbu za smetanje posjeda, što ne znači da se, ajmo reći radi zastrašivanja, takva tužba ili prijetnja takvom tužbom ne bi mogla podnijeti.

    Hvala

  4. Postovani radi se o sljedecem

    Supruga je podnijela zahtjev za rastavu braka i napustila dom u kojem sam ja vlasnik (stecen prije braka) i odnijela vecinu stvari i ja sam promijenio bravu s obzirom da sam vecinom na terenu pa da ne odnese i to malo sto je ostavila. Sad trazi da vratim staru bravu ili joj dam kljuc od nove ili ce me tuziti za ometanje posjeda. Dal ona to moze s obzirom da je dom napustila dobrovoljno za sto imam pisani dokaz i kakve su posljedice? Hvala

    Vlasnistvo je 1/1 

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija