Jump to content

LittleStar

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je LittleStar objavio

  1. I još me zanima u vezi onog izbivanja iz zemlje od 30 dana - je li to 30 dana sveukupno ili neprekidno? U zakonu piše neprekidno, a vidim da se po forumu piše da ne smije izbivati sveukupno više od 30 dana.

  2. , Blacky19 je napisao:

    Po raznim stranicama sam vidjela da za stalni boravak imaju to izbivanje iz Hrvatske jednokratno do 6 mj ili visekratno do 10 mjeseci.

    A nisu nista napisali u vezi toga za privremeni boravak.

    Mislite li da se ni sa odvjetnikom ne bi nista moglo rijesiti?

    Jer njegovo izbivanje je vezano za posao on nece zivjet ili biti na odmoru u drugoj zemlji pa da je to razlog izbivanja. To mi nema smisla jer niti hrvatski drzavljani ne mogu naci posao u Hrvatskoj, a da ce strani ili jos gore da zivi u Hrvatskoj i sjedi kod kuce.

    Ovo za 6 mj ili višekratno do 10 mjeseci vrijedi samo za one koji nisu član obitelji, ako je u braku s hrvatskim državljaninom, onda može više izbivati:

    https://www.zakon.hr/z/142/Zakon-o-strancima

    Piše pod Stalni boravak za člana obitelji koji nije državljanin države članice EGP-a

  3. Moj bi dečko trebao naći posao i doći živjeti u Hrvatsku (nije građanin EU). Našao je posao u Hrvatskoj tvrtki zbog koje bi relativno često putovao. Jednog bi dana volio dobiti stalni boravak u Hrvatskoj, no vidim da postoji ono pravilo da ne smije u 5 godina provesti više od 10 mjeseci izvan zemlje - što će on možda prijeći. Može li se možda donijeti potvrda od poslodavca da je bio u inozemstvu na poslovnom putu kako se to ne bi uzimalo u obzir?

    Hvala unaprijed

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija