Jump to content

Sanjauna

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je Sanjauna objavio

  1. , Ruby_Danderfluff je napisao:

    Što god dogovorite s poslodavcem, možete i iskoristiti godišnji i onda dati/dobiti otkaz, možete i odmah dati otkaz, a godišnji dobiti plaćeno. Međutim, sve je to u dogovoru s poslodavcem.

    Koliko dugo radite kod tog poslodavca? Tih 16 dana, naime, može ući u otkazni rok, pa možete biti oslobođeni rada za vrijeme otkaznog roka.

    Radim od 14.2.2017. Od 8.1.2018 sam na komplikacijama. Jasno mi je za ovih 16 dana ali godisnji od 2018? Imam pravo na cijeli, zar ne? Hvala na odgovoru. Lp

  2. Da li mi netko moze pomoci savjetom. Na rodiljnom sam do 14.8. 2019 god. Ne zelim se vratiti na posao uopce. Na komplikacijama sam se vodila od 8.1.2018..zatim porodilji, pa sad rodiljni. Obzirom da zelim najaviti otkaz kad mi istekne rodiljni...(a poslodavac je muljator i samo ceka da me zakine)...zelim iskoristiti cijeli godisnji za 2018 i za 2019 do 8.mjeseca koliko me pripada..mislim 16 dana. Imam li to pravo traziti od njega? Koje su mi opcije? Da mi ga plati ili da me vodi na godisnjem? Pravo nije moje podrucje..pa zato pitam. Najbolji nacin kako to odraditi, a da me ne izigra? 

    Hvala

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija