Jump to content

ketyzg

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je ketyzg objavio

  1. prije 6 sati , Željac047 je napisao:

    Poštovana, razvidno je da niste dobro shvatili poštovanog Matrix-a, znači ne potpisujete ugovor kojim svoju imovinu ostavljate nećaki, tj. ugovor o nasljedstvu, kako navodite, već sa nećakom sklapate Ugovor o doživotnom uzdržavanju kojim svoju naslijđenu imovinu, naravno po završetku Ostavinskog postupka, prenosite na nećaku uz uvijet da se ista skrbi za Vas i Vaše potrebe do kraja Vašeg života, te se ona, temeljem tog ugovora, može odmah upisati kao vlasnik Vašeg naslijeđenog dijela....

    Na Vašu žalost, plaća se, iskreno neznam koliko, ali da...

    Znaci taj ugovor se moze potpisati prije ostavinske i samo s tim se dolazi na ostavinsku raspravu te isti vazi odmah po zavrsetku rasprave?

  2. Postovani, nakon smrti oca, ocekujem poziv na ostavinsku raspravu. Izmedju ostalog dijeli se polovica kuce. Moj bratic je naslijedio prije 15 godina drugu polovicu te kuce i godinama uredjivao i okucnicu i kucu radovima za koje vjerujem ima racune. Mene sad zanima, da li se ja mogu odreci svog dijela nasljedstva u njegovu korist s obzirom da nije prvi nasljednik i da li to mogu ovjeriti kod biljeznika te samo predati biljezniku koji vodi raspravi? Unaprijed hvala.

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija