Jump to content

slobodan21

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je slobodan21 objavio

  1. Dobar dan.

    Moji stari i nemoćni roditelji (91/88) na nagovor mamine sestre (77)  bez mog predhodnog znanja i / ili savjeta s neutralnim odvjetnikom, sklopili u ožujku o.g. govor o doživotnom uzdržavanju (UODU). Istim dan je zakljućen (i uveden u zemlj. knigu) ugovor roditelja i moje sestre (64) kao doživ. korisnika prava osobnih služnosti u toj kući. Sestra je pod ovrhom i prima malu penziju. Cilj je bio da se izbjegne, nakon njihove smrti, da ne dođe do diobe između meine i sestre kroz ostavinsku raspravu jer bi njen dio ušao u postojeću ovrhnu masu. Sada je namjera da tetka, nakon smrti roditelja, prema UODU naslijeđenu kuću, poklonila unuku sestre s uvijetom da on sestri omoguči doživotno življenje u istoj. Ja ostajem, u tom slučaju, praznih ruku i u obavezi prema socijalnoj ustanovi, nadoknaditi troškove ako ih roditelji nebudu mogli pokriti s njihovom imovinom. Pitanje:

    1. dali se može osporiti valjanost UODU na temelju okolnosti (obmana  roditelja) pri kojima je zaključen?

    2.dali je netko od njh počinio u smislu ovrhnog zakona krivično dijelo? 

    Hvala u naprijed

  2. , OFFICE 363 je napisao:

    Pravomoćno sam osuđen na kaznu zatvora u RH, kaznu zatvora nisam izvršio. Obzirom da već tri godine imam boravište i radim u SR Njemačkoj te tu ostvarujem sva prava, DALI MOGU PODNIJETI ZAHTJEV DA KAZNU ZATVORA IZVRŠIM U NJEMAČKOJ A NE U HRVATSKOJ. Ako imam pravo kome podnosim taj zahtjev i koji su osnovni razlozi za to, podnosim li zahtjev sucu izvršenja u RH ili nekom drugom. Dali je to regulirano nekakvim europskim zakonom (ako da, molim Vas upitite me na taj zakon). Hvala !

    ...mene isto interesira to saznanje, pa ako nešta saznate, javite mi. LP

  3. Pozdrav u krug,

    Imam dva pitanja.

    Moj prijatelj (živi već 45 god. u Njemačkoj) je nakon 18-godišnjeg sudskog procesa u RH osuđen pravomočno (28.10.2010) prema čl. 292 st. 2 KZ na izdržavanje kazne zatvora u trajanju od 1 godine i 10 mjeseci. Nakon svih uzaludnih žalbi i riješenja (VSRH i USRH), odbio je na poziv suda (u siječnju 2015) odlazak na izdržavanje kazne.

    Prvostupanjski sud je, nakon toga, dostavio nadležnom sudu u Njemačkoj nalog za njegovo izručenje, kojeg je sud u srpnju 2015 odbio s napomenom da je „optuženik“ voljan kaznu izdržati u Njemačkoj. Sud se nije na to očitao.

    Nakon toga je sud RH izdaje internationalni uhidbeni nalog. Potjernica je jedno vrijeme bila vidljiva na Interpol web starnici a onda uklonjena.

    Molim admina ili netkog iz kruga da mi da pouzdan odgovor:

    1. Kada nastupa zastara za izvršenjem kazne?

    2. Koji pravni proces se odvija nakon toga?

    LP

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija