Jump to content

Nata3580

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je Nata3580 objavio

    Krađa

    Decko mi odraduje kaznu od 6 mjeseci u vukomercu. Uskoro bi trebo izaci no dobio je od policije da je osumnjicen za kradu u bipi i da je istraga u tijeku i da ga terete za kradu od par tisuca kuna. On tvrdi da je mozda nesto ukrao al da nije nista skupo i da nije kriv za to sto ga sumnjice. Kazu da imaju kamere koje dokazuju ali ako kaze da nije to napravio pa sumnjam da imaju to na kamerama. S obzirom da vec ima neke novcane kazne za takva djela zanima me mogu li nekako “dokazati” da je napravio to ako nije i kakvu kaznu moze ocekivati?

     

    Vukomerec

    Decko mi je na odsluzivanju kazne od 4 Mjeseca otisao u remetinec. Nakon tjedan dana prebacili su ga u vukomerec. No ja neznam nista o vukomercu kakav je to zatvor, jeli to dobro ili lose? Kakve posjete ima i kada

    Kazna..?

    prije 2 sati , G-man je napisao:

    :palac:

    A drugo bude provalna krađa (teška krađa provaljivanjem).

    Obzirom na vrlo mali vremenski odmak i činjenicu da je novo djelo počinjeno unutar roka kušnje po prijašnjoj uvjetnoj osudi (pretpostavljam), moja projekcija je da bi ovaj puta DORH mogao tražiti djelomičnu uvjetnu osudu (u najmanju ruku). Što će sud učiniti, imajući u vidu vrlo mladu dob okrivljenika, ali i iskazanu ustrajnost na kršenju zakona, posebice kada je istovrsno djelo u pitanju, ovisi ponajprije o sucu koji će voditi postupak te ponašanju okrivljenika u postupku. Uz priznanje, kajanje i spremnost da se okrivljenik sam anagažira na svojoj "rehabilitaciji", moguć je rad za opće dobro ili uvjetna osuda sa nekom posebnom obvezom i/ili zaštitnim nadzorom. Sve drugo i boravak iza rešetaka kroz određeno razdoblje je gotovo pa siguran.

    Al kako kažete, postoji branitelj (nadam se ne po službenoj dužnosti), sva ova pitanja slobodno raspravite i sa njim.

    Hvala. Neznam jeli ista sutkinja na presudi kao i ona koja je bila dezurna za odredivanje istraznog zatvora.. nema prije nikakvih kaznenih djela osim tog jednog, nikad po domovima nit je problematican do sad bio. 

    Neznam jel se ubraja istrazni zatvor ako dobije kaznu zatvora? 

    Kazna..?

    Zbog krađe i svade sa zastitarom dobio uvjetnu na 8 mj zatvora.. nakon godinu dana provalio u kiosk i uhvacen malo dalje od mjesta djela. Odredili mu istrazni zatvor mjesec dana no nakon 15 dana izrekli jos 30 dana. Ima 22 godine i to je drugo djelo koje je napravio. Zanima me jel neko mozda ima ideju sta moze biti dalje, sto bi mogao dobit i kakve ima prednosti, jer hrvatsko pravosudje nedaje nikakve smjernice a mi nismo upuceni u te stvari. 

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija