Jump to content

MBeeuti

Korisnik
  • Broj objava

    2
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je MBeeuti objavio

  1. Pozdrav,

    Imam nekoliko pitanja vezano za dug Croatia Osiguranju. Uzmite u obzir da nemam nikakvog iskustva sa ovakvim situacijama, niti pojmovima.

    Prije 4 godine skrivila sam prometnu nesreću, te sam bila dužna Croatia Osiguranju platiti štetu nastalu na automobilima. Tada je to bio veliki šok, jer nisam imala redovne prihode i nikako nisam mogla platiti, nakon čega sam sklopila nagodbu sa Crosig, plaćati na rate koliko mogu. Međutim podaci za uplatu i o nagodbi nisu stigli, već obavijest da će se morati podići tužba ukoliko ne platim. Naivno sam poslušala roditelje i čekala... rečeno mi je da će oni vidjeti što se može, i svakakve krive informacije sam dobivala - i tako 4 godine. 

    Situacija je napokon završila na sudu. Dakle prije možda 2 -3 mj stigla mi je debela žuta koverta. Imala sam pravo žalbe 30 dana od primitka, što naravno nisam napravila jer sam bila skroz zbunjena i šokirana, i smatrala sam da nemam što reći jer se slažem sa svime iz tužbe, te je pisalo da je zakazano ročište 03.09., i ukoliko ne pošaljem odgovor, mogu donijeti presudu zbog ogluhe. Prije 2 tjedna sam pisala mail Crosig, obavijestili su me o tome da zbog mog naivnog slušanja drugih i čekanja, kamate su narasle za 1000 eura (još jedan šok). Rečeno mi je da mogu uplatiti koliko god sam u mogućnosti kako bi se olakšalo stanje sa kamatama. Stisla sam, posudila koju kunu i uplatila glavnicu. Jučer sam dobila mail od Crosig gdje je rečeno da su suglasni da se uplaćenim iznosom podmiri glavnica, dakle kamate više ne teku.

    E sada, da pređemo na stvar. Zanima me mogu li zatražiti otpis kamata na temelju plaćene glavnice u jednom obroku? Čitala sam o tome, većinom za porez, i o nekakvim rokovima, no iskreno ništa pametnija nisam. Ukoliko mogu zatražiti, kome se obraćam? Direktno Crosig? Trebam li njih pitati za odobrenje? Pronašla sam neke obrasce, no i dalje mi nije jasno. 

    Također, Crosig su me obavijestili da je donešena presuda zbog ogluhe, o čemu ja nemam pojma, te me nitko o tome nije obavijestio (??). Znači li to da je ročište otkazano? Trebalo bi biti održano za 2 dana, a obavijest o presudi nisam primila (osim od Crosig). Dakle, ništa mi nije jasno. Trebam li se pojaviti na ročištu ako je presuda donesena?

     

    Hvala unaprijed! 

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija