Jump to content

Lilian Dunkerk

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je Lilian Dunkerk objavio

  1. Zahvaljujem na dosadašnjim replikama, i dodajem kako mi je u međuvremenu u pretinac e građani došla obavijest (jučerašnji datum) da je predmet na višem sudu (županijski u bj) i u napomeni piše: "popratno izvješće nižeg suda"

     

    i sada vidim da tužitelj, svea ekonomi navodi: ovrhu na novčanim potraživanjima (od JB ono što sam lani jedino dobila poštom se navodi: "ovrha općenito na imovini" bla. 

     

    to ću onda od županijskog - dobiti ? ili isto samo u pretinac e građani?

     

  2. prije 20 sati , Borbena7 je napisao:

    Jedino što još možete iskoristiti, je primjena čl. 57. st. 3. Ovršnog zakona koji kaže, da se rješenje o ovrsi na temelju vjerodostojne isprave može pobijati žalbom nakon proteka roka (članak 53.) iz razloga navedenih u članku 50. točkama 7., 9., 10. i 11. Ovršnog zakona, samo ako je činjenica na kojoj se temelji taj prigovor nastala nakon donošenja rješenja o ovrsi.

    sorry, ako sam nekonzistentna u objašnjenju, ali ne razumijem pravo. dakle ni ovo boldano, ja sam zadnje od suda dobila u veljači ovo, na što sam uputila žalbu (ovaj put u roku)

    i od onda - ništa, ossim ove Opomene Credit expressa koju sam dobila običnom poštom u petak 6.10. datirana je s 1-10 i moje pitanje glasi kako sad postupiti po toj Opomeni? čekati prvi radni dan i vidjeti mogu li platiti nešto, iako je rok od 5 dana koji navode već prošao u trenu kad sam kuvertu našla u kasliću?

    hoću li dobit još nešto od suda, vezano uz ovu moju žalbu upućen u veljači?

    jako je loše je što sam zakasnila s prigovorom 1 dan  jer sam dobro objasnila meritum

     

    IMG_20181007_180912.jpg

  3. prigovor sam dostavila općinskom građanskom sudu u zagrebu i županijskom (po savjetu kolege pravnika koji mi je dao neku šprancu) u 4 primjerka

    obavijest da je prigovor izvan roka - od suda, na to sam tražila sud da utvrdi preko Hrv pošte datume to je bilo u veljači ove godine

     

    od onda ništa nisam dobila,

    osim ovog od credit express jučer u sandučiću i obavijest početkom rujna u e-građani: promjene u sudskom predmetu (gdje piše: podnesak tužitelja i odbijena žalba)

     

     

     

    prije 11 sati , Borbena7 je napisao:

    i je li uistinu dostavljen izvan roka od 8 dana, računajući od primitak rješenja o ovrsi?

    izgleda da jest, jedan dan kasnije. ja to nisam znala onda, da se ne računa vikend. pravni sam laik

  4. Pozdrav, molim za info i savjet

    u siječnju 2016 sklopila sam ugovor s Tele 2, koristila sam opciju za dosta brz internet i u lipnju 2016 dolazi mi račun tele 2 u iznosu 7200 kn!!  jer sam kasnila s plaćanjem, okej jesam, i kažu da mi je u svibnju uskraćena usluga a krajem lipnja i uslijedio raskid ugovora i naplatili su mi penale za raskid ugovora u iznosu 2850 kn! žalila sam se (u međuvremenu  i platila rate, a potrošnje izvan opcije nije bilo ni lipe!!!)

    u rujnu 2017 dobijem od javne bilježnice obavijest da zastupa Svea ekonomi koja je otkupila dug od tele 2 tad i tad i rješenje o ovrsi na iznos 5600 kn plus 1200 odvjetničih troškova (plus idu i kamate)

     

    žalim se, tj šaljem prigovor- jer  da ja nemam pojam o tom otkupu duga ni što on sadrži, da ne vidim iz tog rješenja što sam platila po ugovornoj obavezi, da se ne vidi da se radi o naplati penala - koju i sporim, da smatram kako su odvjetnički troškovi u iznosu 1200 kn previsoki itd. 

    potom dobijem obavijest da je moj prigovor  1 dan izvan ostavljenog roka i na to molim sud (općinski građanski u zagebu) da izvrši uvid i utvrdi datume

    u pretinac e građani dobijem u rujnu ove godine obavijest: PROMJENE U SUDSKOM PREDMETU, no ondje samo piše: podnesak tužitelja (to je valjda svea ekonomi) i - odbijena žalba

     

    u petak, 5.10 potom dobijem običnom poštom ( na kuverti je datum 4.10. a na dopisu 1.10.) potraživanje u prilogu, pa ono, što sad? od suda ništa više nisma dobila. ovo je naslovljeno kao OPOMENA. datirano 1.10. s rokom od 5 dana da se javim, a dobila sam 6.10. (što ne mogu dokazati jer je običnom poštom išlo). u ponedjeljak je praznik, dakle tek u utorak se mogu javiti tamo - i reći što?  stalno variraju iznosi, i naslovi ja više ništa ne kužim. spremna sam platiti 2300 kn koliko je moj stvaran dug do kraja ugovorne obaveze. ali ne ovo kaj traže

     

     

     

    IMG_20181006_205706.jpg

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija