Jump to content

soskica

Korisnik
  • Broj objava

    21
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je soskica objavio

  1. prije 5 sati , sivko je napisao:

    Ne znači.Ako si putovala od tog pečata onda je nemaš.

    Sama ga moraš uzet.

    Da, to mi je jasno. Ali koliko znam, u slucaju da ga ne mogu priustiti, treba mi biti dodeljen. Ja da sam bila u finansijskoj situaciji da platim 250 franaka po satu advokata, ne bih isla u Svajcarsku trbuhom za kruhom

  2. Prije 2 minuta, Sanya990 je napisao:

    Verujem, al‘ dokazi ti to njima :-/ Najbolje da vidis sa advokatom da li ti ikako moze pomoci, a ako uspes da udjes u Sengen sa HR pasosem, Svajcarsku svakako zaobidji.

    Nemam sta da im dokazujem, sletela sam u 9 ujutru a u 9 uvece su nas uhapsili. Nisam imala ni kad da radim.. Treba mi samo da mogu da odem u Austriju da radim legalno. Ne znam kom advokatu da se obratim. Pisala sam ambasadi Svajcarske pa cekam odgovor. A u Svajcarsku necu skoro to je sigurno

  3. prije 9 sati , Sanya990 je napisao:

    Najbolje je da potrazis pravnu pomoc. Ne znam mnogo o tome, ali pre par meseci moj prijatelj, inace rodjeni Hrvat i HR drzavljanin, uhvacen je u radu na crno u Austriji i dobio zabranu na 3 godine i deportovan za HR. Ni advokat mu nije mogao pomoci. Ili jednostavno probaj da udjes u Sengen sa HR pasosem pa ces videti kako ces proci na granici.

    Ne znam. Koliko znam, drzavljanu EU ne mogu dati zabranu ulaska u EU, ali se placa novcana kazna. Pokusacu sa advokatom. Hvala u svakom slucaju

     

    prije 9 sati , soskica je napisao:

    Ne znam. Koliko znam, drzavljanu EU ne mogu dati zabranu ulaska u EU, ali se placa novcana kazna. Pokusacu sa advokatom. Hvala u svakom slucaju

    A ja nisam radila na crno, o tome je rec. 

  4. Prije 37 minuta, sivko je napisao:

    Imala si pravo na prevoditelja.

    Jesam, koji mi je rekao da je sve standardna procedura, da nemam prava na advokata osim ako ga sama ne platim i da cu za dan biti kod kuce. U zakonu im pise da mogu da me zadrze 24h u policijskoj stanici, 72h sata u pritvoru. Nisu smeli da me uhapse u prvih 24h jer u tih 24h imam prava da se prijavim policiji. Ja sam provela 5 noci u zatvoru. 

  5. Prije 8 minuta, soskica je napisao:

    Postovani, treba mi savet.Naime, 6. Juna ove godine sam otisla u Cirih sa povratnom kartom kako bih ugovorila moguci posao. Putovala sam srpskim pasosem. Sletela sam u 9 ujutru na aerodrom. Odsela sam u stanu u kom su boravile 2 poznanice koje su vec neko vreme u Cirihu. Oko 5 popodne sam otisla u lokal na upoznavanje sa vlasnikom. Oko 9 uveceje usla policija i uhapsena sam zajedno sa 3 devojke koje su radile tamo. Prilikom davanja licnih infomacija u policijskoj stanici nagovestila sam da takodje imam hrvatski pasos i da sam nepuna 24h u drzavi. Dva sata kasnije, odvezena sam u pritvor u kom sam provela 5 noci. Deportovana sam 11. Juna avionom u 9:55h. Uruceni su mi papiri na nemackom jeziku koje sam prevela kad sam dosla u Srbiju u kojima pise da mi je zabranjen ulazak u Svakcarsku i Lihtenstajn na 2 godine zbog ilegalnog boravka u drzavi. Prilikom ulaska u Hrvatsku imala sam proveru sa granicnom policijom, i u razgovoru sa nacelnikom mi je receno da se raspitam da li je to uradjeno po proceduri. 

     

    Da napomenem, nisam ni jednog momenta u toku tih par sati radila, niti primala novac u bilo koju svrhu. Takodje, dobila sam ponudu za posao u Luksemburgu sa prijavom regularno i sad ne znam da li da prihvatim i podjem tamo, jer ne bih da mi se produzava zabrana niti bih ponovo u zatvor. 

  6. Postovani, treba mi savet.Naime, 6. Juna ove godine sam otisla u Cirih sa povratnom kartom kako bih ugovorila moguci posao. Putovala sam srpskim pasosem. Sletela sam u 9 ujutru na aerodrom. Odsela sam u stanu u kom su boravile 2 poznanice koje su vec neko vreme u Cirihu. Oko 5 popodne sam otisla u lokal na upoznavanje sa vlasnikom. Oko 9 uveceje usla policija i uhapsena sam zajedno sa 3 devojke koje su radile tamo. Prilikom davanja licnih infomacija u policijskoj stanici nagovestila sam da takodje imam hrvatski pasos i da sam nepuna 24h u drzavi. Dva sata kasnije, odvezena sam u pritvor u kom sam provela 5 noci. Deportovana sam 11. Juna avionom u 9:55h. Uruceni su mi papiri na nemackom jeziku koje sam prevela kad sam dosla u Srbiju u kojima pise da mi je zabranjen ulazak u Svakcarsku i Lihtenstajn na 2 godine zbog ilegalnog boravka u drzavi. Prilikom ulaska u Hrvatsku imala sam proveru sa granicnom policijom, i u razgovoru sa nacelnikom mi je receno da se raspitam da li je to uradjeno po proceduri. 

     

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija