Jump to content

qwertzuiop1234567890

Korisnik
  • Broj objava

    25
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je qwertzuiop1234567890 objavio

  1. ee, oni su meni napisao da sam napravio prekršaj iz čl. 199. st 2. koji glasi:

    (2) Prisutnost alkohola u organizmu utvrđuje se analizom krvi ili urina, mjerenjem količine alkohola u litri izdahnutog zraka, liječničkim pregledom i drugim metodama i aparatima.

     

    to je ok

     

     

     

    ali da je kažnjiv po čl 199. st 8

    (8) Novčanom kaznom u iznosu od 500,00 do 1.500,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač bicikla i zaprežnog vozila koji upravlja vozilom na cesti ako u organizmu ima alkohola ili opojnih droga.

     

     

    kolko vidim to nema veze s vezom, na mene bi se odnosio st 7

    (7) Novčanom kaznom od najmanje 3.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač ako u organizmu ima alkohola iznad 1,50 g/kg, odnosno miligrama u litri izdahnutog zraka ili ako u organizmu ima opojnih droga, odnosno ako se odbije podvrgnuti ispitivanju ili liječničkom pregledu, odnosno uzimanju krvi ili krvi i urina (članak 182. i članak 285.). Osim novčane kazne izreći će mu se zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od najmanje šest mjeseci i odredit će mu se pet negativnih bodova.

     

     

     

     

    JESU LI ONI KRIVO NAPISALI, ŠTO DA NAPRAVIM?

  2. Ime i Prezime

    OIB:

    rođ. 11.11.1991. god.

    mjesto

    br. mob.

     

    PREKRŠAJNI SUD U ZAGREBU

    ZAGREB, Avenija Dubrovnik br. 8

     

     

     

    PREDMET: Ime i Prezime

    pisana obrana.-

     

     

    VEZA: nez di piše taj broj?!?!??!?!

     

     

    Poštovani,

     

    ovim putem podnosim pisanu obranu u postupku kojim mi se na teret stavlja da sam dana 28.10.2018. god. u 00,46 sati u Zagrebu, Zagrebačka c. - Postonjska ul, počinio prekršaj kažnjiv po čl. 199. st. 2. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, tj. da sam upravljao vozilom u prometu pod utjecajem od 1,59 g/kg alkohola u organizmu.

     

    Navedenog dana bio sam na koncertu na koji sam došao svojim automobilom, tokom koncerta popio sam 3 piva i procijenio da sam da će tokom koncerta alkohol ispariti te da sam sposoban voziti i da u slučaju alkotestiranja neću biti u prekršaju, a pošto od podneva nisam ništa jeo shvaćam da sam potpuno krivo procijenio i nepromišljeno odlučio voziti, te prekršaj u potpunosti priznajem i kajem se za njega, a navodim da sam do sada nekažnjavan za alkohol (predlažem uvid u prekršajne evidencije Suda), da mi je vozačka dozvola neophodna za posao i uzdržavanje obitelji (prilažem presliku ugovora o radu),da mi je vozačka dozvola neophodna za posao i uzdržavanje obitelji, mjesto stanovanja i posao su loše prometno povezani i bez auta moj put na posao i odlazak s istog bi bio jako otežan, te molim da mi smanjite novčanu kaznu i ukinete zaštitnu mjeru jer ove predložene ugrožavaju egzistenciju moje obitelji (otac u mirovini, a majka ne radi), a kako je i sam ovaj postupak djelovao na mene da više neću činiti takve prekršaje, kaznu sam spreman u potpunosti platiti samo da mi se ukine zaštitna mjera (jer osim što mi je auto praktički jedino rješenje dolaska do posla, i na poslu često znam dostavljati robu ili ići po nju u druga skladišta)

     

    Jedina molba u vezi plaćanja je da mi omogućite plaćanje na rate

     

    S poštovanjem,

     

    U Zagrebu, dana 03.11.2018. god.

    Ime i Prezime

     

  3. Ime i prezime

    OIB:

    rođ. 11.11.1991. god.

    adresa

    br. mob.

    PREKRŠAJNI SUD U ZAGREBU

    ZAGREB, Avenija Dubrovnik br. 8

     

    putem

     

    POLICIJSKA UPRAVA ZAGREBAČKA

    II. POSTAJA PROMETNE POLICIJE ZAGREB

    ZAGREB, Jadranska avenija br. 8

     

     

     

    PREDMET: ime i prezime

    prigovor na Obavezni prekršajni nalog.-

     

     

    VEZA: Obavezni prekršajni nalog PU zagrebačke, II. PPRP Zagreb,

    posl. br. 511-19-45/5-OT-187/2018 od dana 28.10.2018. god.

     

     

    Poštovani,

     

    ovim putem podnosim prigovor na gore navedeni Obavezni prekršajni nalog kojim mi se na teret stavlja da sam dana 28.10.2018. god. u 00,46 sati u Zagrebu, Zagrebačka c. - Postonjska ul., počinio prekršaj kažnjiv po čl. 199. st. 2. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, tj. da sam upravljao vozilom u prometu pod utjecajem od 1,70 g/kg alkohola u organizmu.

     

    Prekršaj u potpunosti priznajem i ne negiram ga te se kajem za njega, a navodim da sam do sada nekažnjavan za vožnju pod utjecajem alkohola (predlažem uvid u prekršajne evidencije Suda), da mi je vozačka dozvola neophodna za posao i uzdržavanje obitelji (prilažem presliku ugovora o radu), mjesto stanovanja i posao su loše prometno povezani i bez auta moj put na posao i odlazak s istog bi bio jako otežan, te molim da mi smanjite novčanu kaznu i ukinete zaštitnu mjeru jer ove predložene ugrožavaju egzistenciju moje obitelji (otac u mirovini, a majka ne radi), a kako je i sam ovaj postupak djelovao na mene da više neću činiti takve prekršaje, kaznu sam spreman u potpunosti platiti samo da mi se ukine zaštitna mjera (jer osim što mi je auto praktički jedino rješenje dolaska do posla, i na poslu često znam dostavljati robu ili ići po nju u druga skladišta)

     

    Jedina molba u vezi plaćanja je da mi omogućite plaćanje na rate

     

    S poštovanjem,

     

     

    U Zagrebu, dana 03.11.2018. god.

    ime i prezime

  4. Dobio kaznu za alkohol, napuhao 1.70.

    Vozačka oduzeta na 12h, drugi dan ju pokupio. Da li mogu ja voziti sada, tj. dok ne dobijem nikakvu obavijest?

    Piše na 6 mjeseci, da li je to ikako moguće izbjeći ako napišem da sam u potpunosti spreman platiti cijelu kaznu i da mi je vozačka neophodna za odlazak na posao zbog loše povezanosti mog mjesta stanovanja i mjesta gdje radim.

    Ovo mi je prvi prekršaj za alkohol, dosada sam par puta puhao i UVIJEK je bilo 0.0

    Što točno treba napisati u prigovoru? Mislim konkretno na one njihove brojeve i slova i članke na koji prilažem prigovor?

    Pročitao sam da treba stvari napisati u više primjeraka, molio bih pojašnjenje toga.

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija