Jump to content

tomizg33

Korisnik
  • Broj objava

    2
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je tomizg33 objavio

  1. Poštovani,

    stric mi je za njegova života javno bilježničkim Ugovorom o darovanju, darovao kuću, okućnicu, obradive bašče, livade...i dr. Na Ugovoru je upisana vrijednost darovane imovine u ukupnoj vrijednosti od 60.000,00 HRK. 

    Zadnjih godinu dana života stric je preko Centra za socijalnu skrb bio zbrinut u udomiteljskoj obitelji, a inače nije primao mirovinu, već socijalnu pomoć. U Teretovnici zabilježba je Centra za socijalnu pomoć za gore navedenu imovinu.

    Ostavinska rasprava zakazana je za tjedan dana pa sam u nedoumici oko prihvaćanja nasljedstva zbog visine plaćanja dugova, a sa druge strane postoji emotivni dio, jer se radi o djedovini, pa me zanima sljedeće:

    Kako mogu znati iznos potraživanja Centra za socijalnu skrb ako bih se prihvatio nasljedstva?

    Na koji se način vrši procjena vrijednosti naslijeđene imovine? Čini mi se da je iznos naveden u Ugovoru pretjeran,s obzirom da je stric u ZK upisan kao suvlasnik samo dijela te imovine (4/30).

    Koliko se plaća porez na naslijeđenju imovinu?

    Inače predmetna imovina se nalazi u skoro pa napuštenom ruralnom zaseoku Dalmatinske zagore, (nema vodovoda, kanaliazacije..), te je tržišno bezvrijedna.

    Hvala,pozdrav

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija