Jump to content

Santek Angela

Korisnik
  • Broj objava

    2
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je Santek Angela objavio

  1. , Ratio je napisao:

    Poštovani,

    zanima ma ako se netko susreo s legaliziranim nekretninama na tuđem vlasništvu.

    Naime radi se o nekretninama koje su prethodno bile nelegalno izgrađene tj. dograđene su postojeće nekretnine čime se prešlo/uzurpiralo (nemalo)  tuđe vlasništvo na susjednoj čestici.

    Jedan od "legaliziranih" je prije donošenja zakona imao rješenje o rušenju na temelju tužbe vlasnika nekretnine koji su se žalili na takav gradnju u njihovu terenu, a naravno postupak rušenja nije nikada proveden.  S drugim se vodio spor o predaji u vlasništvo.... U međuvremenu je donesen Zakon o legalizaciji.

    Uglavnom,  oni su legalizirali svoje nekretnine na tuđem vlasništvu. Na rješenjima stoji da legalizacija ne znači i pravo vlasništva.

    Ma boli njih briga, oni su svoje legalizirali, tko će ih sada utjerati da to otkupe ili predaju u vlasništvo stvarnim vlasnicima.

    Podizati dugotrajne i skupe parnice, u kojem smjeru?!? 

    Oni koji su pisali Zakon, kako su mislili da će se to rješavati ?!?  A i sam Zakon je više puta bio predmet raznih rasprava.

    LP, Ratio

    Imam slican problem.moja mama je suvlasnica diela kuce ,jedan dio ima moj brat,a jedan dio imaju oni od kojih je kupljeno.Sada taj godspodin zeli prodati svoj dio ,naravno i legalizirati,Posto moja mama ne misli prodavati,jer zive u kuci,on hoce da mi platimo nas dio legalizacije,jer kaze da se mora legalizirati cjeli objekt.Mi nemamo 1200 eura za legalizaciju.Zanima me dali po zakonu moramo legalizirati,makar ne mislimo prodati.hvala.

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija