Jump to content

zbelic

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je zbelic objavio

  1. Nema trećeg suvlasnika, nego je onaj drugi prevarom došao u vlasništvo većinskog udjela bez da je treći ponudio svoj dio isto i meni iako je to bilo 1/3 udjela, i po dogovoru mene i drugog da se vrati udio na 1/2 kao i prije trećeg, po rješenju on ne želi vratiti i taj moj dio od trećeg. Tako da je sada njegov omjer udjela 2/3, a moj 1/3 iako je način upravljanja ostao kao što sam prije naveo u Trgovačkom sudu. Još jednom molim za savjet jer više ne postoji mogućnost da se vratim u firmu, a želim se pravično namiriti kako ne isplaćene plaće tako i vlasnički udio. Još jednom hvala.    

  2. U Upisniku Sudskog registra stoji:

    Osnivači/ članovi društva:  Ja (adresa)  - član društva,  XX (adresa) - član društva

    Osobe ovlaštene za zastupanje: Ja (adresa) - predsjednik uprave - direktor, zastupa pojedinačno i neograničeno

                                                  XX (adresa) - član uprave - zastupa pojedinačno i neograničeno.

    Ovo su podaci od 26.9.2018 i nisu se mijenjali.Jedino se promijenio omjer suvlasništva prije navedeno.   

                                    

  3. Ma da, zaboravio sam navesti da sam direktor, predsjednik uprave, (koji se podaci vode u Trgovačkom sudu), ali sam zbog nepoštenog obećanja i radnji partnera izgubio odnos koji sam imao u poduzeću ( 50-50), i da li mogu Vaše navedene radnje napraviti iako sam na bolovanju. U svakom slučaju puno hvala na dosadašnjem savjetu.   

  4. Molim za savjet. Suvlasnik sam u 1/3 poduzeća i ujedno sam i uposlen u istom. Zbog ne slaganja sa partnerom želim raskinuti ugovor o radu i zaposliti se u drugom poduzeću. Trenutno sam na bolovanju i većinski suvlasnik mi ne isplaćuje naknadu, kao i zaostale plaće. Da li da si sam na temelju obračuna plaće isplatim navedeno? Da li me u tom postupku može suvlasnik onemogućiti iako raspolažem sa računom poduzeća na koji sam prema ugovoru ovlašten, ali ga ne koristim zbog navedenog, te kako prekinuti radni odnos najjednostavnije i bez natezanja po sudu, ali zbog nekih stvari želim ostati u suvlasničkom omjeru.   

  5. Poštovani! Molim za pojašnjenje pitanja.Naime, brat i ja smo nasljednici i suvlasnici u 3/4 nekretnine (obiteljska kuća) sa još jednim nasljednikom u 1/4.Mi bi smo htjeli nekretninu prodati, ali se navedeni suvlasnik ne javlja na naše zamolbe, jer u prijašnjim kontaktima smatra da je on trebao nasljediti sve. Molim za savjet što činiti. Hvala. 

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija