Jump to content

0710965gp

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je 0710965gp objavio

  1. prije 2 sati , Ruby_Danderfluff je napisao:

    Poštovani,

    po mom mišljenju, tijek zastare bi trebao biti prekinut otvaranjem stečaja, barem je tako slučaj kod stečajeva pravnih osoba - otvaranjem postupka stečaja, naplate svih tražbina mogu se provoditi samo unutar stečajnog postupka (sada govorim opet o stečaju pravnih osoba).

    Također, bilo bi Vam u interesu da se stečajem potrošača obuhvate sve ili što više tražbina koje imate, tako da se dio otpiše, da iz stečaja potrošača izađete bez ikakvih dugova, a ne da se za neke dugove stečaj vodi, a za neke ne vodi. Nemojte zaboraviti da iako su neki vjerovnici povukli osnovu za plaćanje, ona možda nije zastarjela, i onda Vas može dočekati nakon što stečaj potrošača završi...

    Dakle, po logici stvari, sav dug koji je postojao u trenutku otvaranja stečaja, trebao bi biti obuhvaćen stečajnim postupkom, i mislim da je to i Vama u interesu da tako bude.

    Poštovani,

    Hvala na odgovoru. 

    Naišao sam na tumačenje da SAM SUDAC određuje koji vjerovnici će biti uvršteni u stečaj, a koji ne. 

    Osim duga Porezne, drugog duga ni nemam. 9.000,00 kn se odnosi na troškove dražbe, a ostatak je povukla Porezna. Stoga se bojim da je ovo samo zamka nakon koje bi Porezna, nakon stečaja, ponovno mogla pokrenuti postupak ovrhe na preostalih 100.000,00 kn. 

    Zaključujem da mi jednostavni stečaj nije opcija. Griješim li?

  2. Poštovani,

    Što znači ''da je vjerovnik povukao osnovu za plaćanje, nakon što je FINA pozvala potrošača da se očituje je li suglasan da se provode jednostavni postupak stečaja potrošača?'' 

    Hoću li prekinuti tijek zastare na ostatak duga Porezne uprave proglašenjem/provedbom jednostavnog postupka stečaja potrošača? 

    U obrascu  Očitovanje potrošača ne razumijem ''PREDLAŽEM'' i ''NE PREDLAŽEM'' da se jednostavni postupak stečaja potrošača provede i u odnosu na vjerovnike koji su povukli osnovu za plaćanje, ako više nisu ispunjeni uvjeti za provedbu postupka iz članka 79.a stavka 2. Zakona. ''

    Bi li ja u svojem slučaju trebao zaokružiti ''PREDLAŽEM'' ili

    uopće ne bih trebao pristati na jednostavan postupak stečaja potrošača i čekati kompletnu zastaru?

    Nakon povlačenja vjerovnika osnove za plaćanje u očevidniku redoslijeda naplate iskazan je dug od 9.000,00 kn. Porezna se pokušala naplatiti dug od 300.00,00 kn prodajom nekretnine, koju nije uspjela prodati, i dalje stoji zabilježba da će se ovršiti kod prodaje trećoj osobi. Radi se o oranici koju bi, pretpostavljam, isto tako trebao prijaviti - ako pristanem na  jednostavni postupak stečaja potrošača.

    Nakon pokretanja ovrhe za naplatu navedenih 300.000,00 kn nakupilo se još dodatnog duga od 100.000,00 koji nisu bili predmet ovrhe, stoga me zanima - ako se provede jednostavan postupak stečaja potrošača, hoće li mi nakon toga Porezna moći ići u ovrhu i preostalih 100.000,00 kn?
     

    Nisam zaposlen, imam samo tu nekretninu (oranicu).

    Očitovanje potrošača.docx

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija