Jump to content

Mariofil1

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je Mariofil1 objavio

  1. A da li je moguce dobiti razvrgnuce suvlasnistva isplatom,i mogu li suvlasnici odbiti takvo razvrgnuce tj, da odbiju isplatu?

    U slucaju da prihvate isplatu, isplacuje li im se vrijednost kuce u trenutku od kad je samo otac ulagao u nju ( bili su samo zidovi i krov ) dakle 1973 , ili sadasnja vrijednost? 

    Lp

  2. Poštovani

    Skratit cu sto vise budem mogao. Dakle ovako, nakon smrti djeda, na ostavinskoj raspravi 1993 g, umjesto kuce u kojoj su zivjeli baka i djed sa djecom, a koju su kupili ali se nikad na nju nisu uknjizili,se dijelila kuca u kojoj ja zivim s roditeljima,a koja je bila upisana na djeda, i koju je otac napravio s djedom.Kuce dijele zajednicko dvoriste. S obzirom da kad se gradila,1973 g, jedino su djed i otac radili. U toj kuci nitko osim nas,40 godina dakle, ( tata,mama,sestra i ja) nije zivio. Otac je cijelu kucu nakon izgradnje uredio, dakle bila je samo sazidana.S obzirom da ta kuca nije obiteljska ( od bake i djeda ) i da nisu tamo nikad zivjeli, a ona je dijeljena na ostavinskoj na jednake dijelove, imali su 8 djece , pa je svakom pripao jednak dio. Mene zanima dali se moze ponistiti ostavinska rasprava s obzirom da nije dijeljena kuca koja je trebala biti dijeljena, ona u kojoj su zivjeli baka i djed ,nego ova gradena 73 g. Ili mozda postoji neko drugo rjesenje da bi se otac upisao kao jedini vlasnik. Inace 3 djece od bake i djeda zive vec preko 30 god u inozemstvu. 

    Hvala

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija