Jump to content

Tocodis

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je Tocodis objavio

  1. Prije 41 minuta, Spitfire je napisao:

    Čini mi se da me baš niste shvatili pa da pojasnim. U slučaju naknadne podjele ni vi kao darovatelj (ili bilo kojem drugom načinu otuđenja) ne plaćate porez. Porez na promet nekretnina plaćate samo kod prve kupovine te nekretnine, stana pri čemu ste obveznik plaćanja poreza na promet nekretnina po stopi od 3% vrijednosti nekretnine.

    Aha, jasno. Pardon, zbunila me zadnja rečenica it prethodnog posta. Pričao sam sa par "pravnika" sa posla koji su me uvjeravali i da u slučaju darovnice moramo ja ili žena buduća platiti 3% od polovice procjenjenog iznosa uz sve ostale troškove upisa i sl. što nije na kraju tako malo iznos i to mi nije bilo baš najjasnije. Zato sam postavio pitanje ovdje čisto da vidim.
    Hvala na pojašnjenju.

  2. prije 9 sati , Spitfire je napisao:

    No to ne znaći da bi vi u ovako opisanom slučaju kupovine bili oslobođeni poreza. 

     

    Toga sam se i bojao. Što sam god pogledao nisam mogao naći opciju gdje bih bio oslobođen poreza u slučaju naknadne podjele.

    Hvala Vam na odgovoru.

  3. Pozdrav.

    Imam jedno pitanje vezano za podjelu vlasništva na stanu nakon kupnje stana.

    Znači, planiram ove godine kupiti stan i upisati vlasništvo na sebe u potpunosti. Kada se djevojka i ja oženimo za godinu-dvije-tri kakva bi bila procedura za prijenos pola vlasništva na toj nekretnini na nju ? Plaća li se u tom slučaju porez na promet nekretninama? Postoji li nekakva jednostavna i "financijski lakša" opcija za odraditi to ?

    Pozdrav i hvala unaprijed.

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija