Jump to content

Lady49

Korisnik
  • Broj objava

    28
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je Lady49 objavio

  1. Poštovani,supruga je udario auto na pješačkom prijelazu dok je vozio bicikl.Automobilu je bilo znak stop ispred pješačkog prijelaza.Suprug je vidio da dolazi auto a pošto je auto usporavao mislio je da će stati te je krenuo a automobil nije stao te ga je udario a suprug je.završio u bolnici sa ozljedama.Sada nakon dva mjeseca dobio je od policije zapisnik u kojem piše da je on kriv jer nije propustio vozilo sa svoje lijeve strane?

  2. Prije 14 minuta, malicovjek je napisao:

    Nista onda bez ovog sto sam vam vec napisao, ali... neznam koliko cete dugo vremena kod njih onda ostati raditi.

    A da je nepravda prema radnicima ovo sve sto ste napisali u gornjrm postu, je:

    "Naravno da sam pitala i bunila se ali oni su rekli da oni tako obračunavaju plaće i da je to normalno. Kao što je i normalno neizdavanje platnih lista kao što je normalno da ne znamo koliko imamo godišnjeg odmora pa možemo koristiti samo 12 dana u godini..To je tako u našoj firmi a da napomenem da vlasnica firme vodi sve to"

    Ako imam ikakve šanse da nešto učinim da se to ispravi onda ću to i učiniti..Mi radnici smo ovdje oštećeni

  3. Prije 11 minuta, Lady49 je napisao:

    Naravno da nije ,ali nije bitan on..Ja se u to ne razumijem samo vidim da ima puno nepravilnosti a ako nisam informirana onda se ne mogu sa njima raspravljati.Zato eto tražim neko objašnjenje ako je sve po zakonu onda naravno ne mogu ništa ako nije onda mogu tražiti svoja prava ali bez argumenata ne mogu

     

  4. Prije 4 minuta, malicovjek je napisao:

    Kako tocno glasi ta recenica u vasem "ugovoru o radu" vezano na ugovorenu "neto" placu, slikajte taj dio ugovora gdje se to navodi pa stavite sliku ovdje ili prepisite taj dio u ugovoru.

    Ugovor sam potpisala ali ga nisam nikad dobila..Znam da je pisalo ugovorena neto plaća od 

  5. Prije 1 minutu, malicovjek je napisao:

    Onda oni nije prava referenca za usporedbu. :-D

    Naravno da nije ,ali nije bitan on..Ja se u to ne razumijem samo vidim da ima puno nepravilnosti a ako nisam informirana onda se ne mogu sa njima raspravljati.Zato eto tražim neko objašnjenje ako je sve po zakonu onda naravno mogu širiti a ako nije onda mogu tražiti svoja prava ali bez argumenata ne mogu

  6. Prije 7 minuta, malicovjek je napisao:

    Izgleda da taj referent stvarno radi po inerciji ali izgleda po pisanju Lady49 ipak ne za sve radnike isto izgleda da je sef na sistemu "svi su jednaki, ali neki su jednakiji od drugih", tako da je to sve cudno, ali za sefa nemozemo striktno tvrditi dok nevidimo njegovu obracunsku listu place, nazalost.

    Mislim da kad je ugovorena neto placa, firma samo gubi.

    Šef je u rodbinskoj vezi sa vlasnicima

  7. Naravno da sam pitala i bunila se ali oni su rekli da oni tako obračunavaju plaće i da je to normalno. Kao što je i normalno neizdavanje platnih lista kao što je normalno da ne znamo koliko imamo godišnjeg odmora pa možemo koristiti samo 12 dana u godini..To je tako u našoj firmi a da napomenem da vlasnica firme vodi sve to

  8. Prije 8 minuta, malicovjek je napisao:

    Ako vam je u ugovoru o radu striktno navedeno da je ugovorena neto placa od 4000 kn, onda to izgleda ovako:

    Sa osobnim odbitkom u kojem su uracunata djeca upisana na vasu poreznu karticu prva tablica:

     

     

    Obračun plače.jpg

    i bez djece upisane u poreznoj kartici druga tablica:

     

    Obračun plače_.jpg

    O tome ja i govorim moja neto plaća je 4582 kn  kad su djeca maknuta smanjila se za 221 kn gore imate moju listu prije skidanja djece i poslije tj djeteta

  9. Prije 39 minuta, malicovjek je napisao:

    Pa nemoze mu se isplacena placa uvecavati na konto djece, ako ima ugovorenu neto placu od 7000 kn onda mu mora biti placa isplacena u visini od 7000 kn, nema kemijanja sa osobnim odbicima i porezima tu je zakon jasan.

    Ako se njemu isplacuje 9000 kn to je onda 2000 kn dodatka za nesto drugo a ne na konto djece, kao sto je napisao i Mario137 u svom gornjrm postu "Ako je ugovorena neto plaća od npr 6.000,00 kn, onda se od tog iznosa kreće prema bruto plaći, olakšice uopće nemaju veze"

    Nemozemo sefa uzeti kao primjer i pisati na pamet o njegovim isplatama dok ne vidimo njegovu obracunatu placu, nazalost.

    Onda ovako ako je ugovorena neto plaća 4 tisuće da li imaju pravo umanjiti taj iznos kada se djeca maknu sa porezne kartice

  10. Prije 12 minuta, malicovjek je napisao:

    Ako je tako ravno referentu koji vam obracunava place naka vam to ispravi, vam je obracun napravljen kao da imate bruto ugovorenu placu od 5728,10 kn.

    Mozda kao sef dobija nekakvu stimulaciju (kao dobar sef) pa mu isplate 9000 kn, valjda, ali zasto onda kad makne troje djece pisete da dobije 7000 kn, trebao bi i dalje primati 9000 kn (ako se radi o ugovorenoj neto placi), cudno, i cudni obracuni platnog referenta.

    Mozda ste u zadnje vrijeme mjenjali onoga ko vam obracunava place, a ovaj novi obracunava na neki svoj nacin.

    Da ugovorena mu je 7 tisuća ali pošto ima djecu to mu je uvećano..

  11. Prije 46 minuta, malicovjek je napisao:

     

    Provjerite jos jednom vas ugovor o radu, dali je vama placa ugovorena u bruto ili neto iznosu, po ovome sto pisete ispada da vas sef ima ugovorenu placu u neto iznosu a ako imate i vi, onda vam placu nisu dobro obracunali.

    Postovani Mario137 je u pravu vec duzi niz godina u HR zakonski bi se trebala placa ugovarati u bruto iznosu.

    Imam u neto plaću ugovorenu

  12. Prije 2 minuta, Lady49 je napisao:

    Ali meni nije išla ta olakšica ..vidim i ja da nije plaćen porez i prirez..Tu korist imaju poslodavci ne ja..

    Primjer plača mi je 4580 imam dvoje djece na sebi plača 4580.Moj šef ima plaću 7000 ima troje djece na sebi plača 9000 ja odjavio djete plaća 4360 šef odjavi djecu plaća 7000

  13. prije 15 sati , malicovjek je napisao:

    Sve vam pise dok ste imali djecu na poreznoj kartici zbog veceg osobnog odbitka (vas + djeca) niste placali porez i prirez drzavi, kad ste skinuli djecu sa porezne kartice pao vam je osobni odbitak na 3800 kn i sad vam je isplata place manja za cca 221 kn uplacenog poreza i prireza.

    Ali meni nije išla ta olakšica ..vidim i ja da nije plaćen porez i prirez..Tu korist imaju poslodavci ne ja..

  14. Prije 17 minuta, malicovjek je napisao:

    Kako su vam skinuli nesto za sto tvrdite da nikad niste ni dobili, pa nemate vi sta dobiti vec vam se kod obracuna place obracunava porez i za taj iznos poreza na placu koji morate platiti drzavi placa vam je manja, dok ste imali prijavljenu djecu manje su vam uzimali za porez (dobili ste vise novaca na tekuci racun) a sad kad nemate djecu na poreznoj kartici uzimaju vam malo vise tog poreza na placu (dobijete manje novaca na tekuci racun).

    O tome Vam govorim nisam dobivala više novaca na račun..Dobivala sam istu plaću kao moja kolegica koja nema djece..

  15. Prije 9 minuta, malicovjek je napisao:

    Tocno i to je po zakonu, skidanjem djece sa porezne kartice promjenio vam se osobni odbitak a time i visina porezna osnovica a onda i visina isplaceneog iznosa place.

    Nije mi jasno zašto onda nisam dobila olakšicu  kada su djeca bila na kartici,ali su mi lijepo skinuli kad su odjavljeni..Skinuli su mi nešto što nisam nikad dobila..

  16. Poštovani,na poreznoj kartici imala sam dvoje djece,međutim poreznu olakšicu nikad nisam dobila poslodavac nije plaćao porez i prirez dok su djeca bila na kartici..Međutim djeca su maknuta sa moje kartice i automatski mi je poslodavac skinuo plaću za iznos koji on mora platiti porez..Molim Vas da li je to zakonito ili sam ja oštećena..Po tome porez. Ja plaćam..Hvala

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija