Jump to content

zabrinuta_88

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je zabrinuta_88 objavio

  1. Prije 16 minuta, Mario137 je napisao:

    Nećete imati problema. To je čest slučaj s kojim se susreće Porezna uprava. Naime, postoji značajan broj umirovljenika koji imaju registriranu djelatnost iznajmljivanja soba i postelja putnicima i turistima, a koji nemaju otvorene račune u bankama, pa primaju novac na račune nekoga iz obitelji. Strogo gledano, to ne bi baš trebalo tako raditi, ali ti ljudi nisu 'pravi' poduzetnici, nego građani i to se tolerira jer je riječ o trivijalnoj stvari.  

    Dakle, ako netko iz Porezne nekad pita za to (a moguće je da niti neće), dovoljno je da napišete izjavu o tome da vi primate novac na svoj račun, a da je riječ o djelatnosti koju obavlja Vaša majka. Iznosi na žiro-računu će približno odgovarati iznosu koji je Vaša majka iskazala kao ukupni promet u obrascu TZ koji se predaje Poreznoj upravi i time je stvar opravdana i dokazana. 

    Puno Vam hvala na odgovoru. Već se bolje osjećam!

  2. Dobar dan. Nova sam ovdje i ovo mi je prvi post zbog kojeg sam se i registrirala.

    Naime, radi se o slijedećem:

    Moja mama, koja se bavi sezonskim iznajmljivanjem soba, prešla je ove godine na naplatu putem Booking.com-a. Dakle, Booking.com joj šalje novce od rezervacija na bankovni račun. E sad - tu nastaje problem. Moja mama nema račun u banci pa sam joj ja dala svoj žiro devizni račun pa uplate dolaze na moj račun.

    Moje pitanje glasi: da li ću ja zbog toga imati problema sa poreznom?

    Zahvaljujem unaprijed na pomoći!

     

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija