Jump to content

Ado*

Korisnik
  • Broj objava

    2
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je Ado* objavio

  1. , Petar-Sa je napisao:

    Ako ste dobili obavijest za nadopunu i niste po istoj postupili, MUP je morao donijeti odluku na temelju stanja kakvog je imao u predmetu. Dakle, očito vam je jednom već odbijeno državljanstvo. Po novom zakonu nećete imati olakšice, tj. imat će ih samo oni za čija oba roditelja je nedvojbeno da su pripadnici hrvatskog naroda, sto očito nije slučaj kod Vas. Pokušajte se sjetiti da li ste se negdje osobno izjašnjavali kao Hrvat.

    A što je sa ovim:

    Podrijetlom stječe hrvatsko državljanstvo i osoba starija od 21. godine života, rođena u inozemstvu čiji je jedan roditelj u trenutku njezina rođenja hrvatski državljanin, ako u roku od dvije godine od dana stupanja na snagu ovoga Zakona podnese zahtjev za upis u evidenciju hrvatskih državljana, a Ministarstvo unutarnjih poslova prethodno utvrdi da ne postoje zapreke iz članka 8. stavka 1. točke 5. ovoga Zakona.

    Mama nikad nije bila odjavljena iz Zadra i kada je 99-te otisla u Zd bez problema u isti dan je izvadila domovnicu, pašos.

  2. Poštovani,

    Imam 34 godine, državljanin Republike Srbije, majka je rodjena u Hrvatskoj i hrvatski je državljanin (kao i njena cijela porodica: sestre, otac, majka, baka, deka itd.). Moja sestra koja je maloljetna odmah je dobila hrvatsko državljanstvo, ali je majka propustila da upiše mene i brata dok smo bili maloljenti. U Izvodu iz MKR upisana mi je nacionalnost - hrvatska i upisan sam u posebni birački spisak hrvatske nacionalne manjine u Srbiji.

    Da li po usvajanju novih izmena o hrvatskom državljanstvu imam neke olakšice (brže procedure)? Da napomenem da sam pre oko 9-10 godina predao za državljastvo po osnovu pripadnosti hrvatskog naroda, stigao odgovor da moram dopuniti dokumentacijom kako sam se izjašnjavao u dokumentima. Medjutim svasta se izdesavalo, bolesti i td. tako da sam to ostavio po strani.

    Hvala unapred.

     

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija