Jump to content

Simba4

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je Simba4 objavio

  1. Vlasnik sam jedne polovine nekretnine. Moj brat je pokrenuo civilnu diobu nekretnine i unatoč nalazu sudskog vještaka kako je fizička dioba moguća, sud je donio odluku o civilnoj diobi. Javna drazba je zakazana za idući mjesec. Koliko razumijem, ja kao suvlasnikmimam pravo na sudjelovanje i pokušaj da kupim nekretninunna drazbi. Medjutim, drazba se odvija pomovršnom zakonu po kojem ovršenik, to sam ja, nema pravo kupiti nekretninu.

    Uz to ne mogu naći informaciju da li ja moram uplatiti jamčevinu, naime ponovo, ovršni zakon kaže da ovršenik nema pravo na sudjelovanje.

    unaprijed zahvalna za savjet i pomoć

  2. , Matrix je napisao:

    Vaše je sad da čekate,stranka ste u postupku i sve što se događa u istom postupku,obavjestiće Vas sud.

     

    , Matrix je napisao:

    Nekretnina će biti prodana usmenom javnom dražbom prema pravilima

    Ovršnog zakona,koja će biti održana na posebnom ročištu na kojem mogu sudjelovati i suvlasnici i drugi stvarnopravni ovlaštenici.

    Na prvom ročištu nekretnina ne mož e biti prodana ispod dvije trećine utvrđene vrijednosti nekretnine, dok na drugom ročištu koje je ujedno i posljednje, nekretnina ne može biti prodana ispod jedne trećine njezine utvrđene vrijednosti. Od prvog do drugog ročišta mora proći najmanje trideset dana,a licitirati mogu i suvlasnici predmetne nekretnine te mogu postati samostalni vlasnici ako daju najvišu ponudu,pa ako suvlasnik bude najbolji ponuditelj, iznos njegove ponude bit će umanjen u omjeru njegovog suvlasničkog dijela.

    Nakon prodaje sud donosi rješenje kojim dosuđuje nekretninu najboljem

    ponuditelju i u kojem mu se određuje rok za isplatu kupoprodajne cijene,a nakon uplate iz nosa i podijele suvlasnicima, sud donosi rješenje na temelju kojeg se novi vlasnik upisuje u zemljišnu knjigu.

    Troškove postupka suvlasnici snose u jednakim omjerima osim ako sporazumom o troškovima među njima nije drugačije određeno.

     

     

    Kako na drazbi mogu sudjelovati suvlasnici? Ja sam u sličnoj situaciji ali po ovršnom zakonu, ja kao ovršenik nemam pravo kupiti nekretninu. 

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija