Jump to content

boromir1111

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je boromir1111 objavio

  1. Prije 19 minuta, revizor je napisao:

    Boromir1111

    Nisam upravno – pravni stručnjak ali kroz praksu sam stekao određena znanja i želim vam dati svoje mišljenje i usmjeriti gdje da tražite odgovore.

    Osnovno ZUP i  podredno ZOO su zakoni kojima je regulirana materija u vezi koje ste postavili pitanje ( mada ono nije do kraja jasno  precizirano).

    Dakle, postoje u upravnom i svakom drugom pravu propisani postupci i načela koje se moraju držati tijela javno pravne vlasti.

    Najvažnija su načela – zaštita prave sigurnosti stranaka u postupku i načelo zaštite stečenih prava.

    S navedenim načelima povezan je institut zastare u upravnom pravu koji  je vezan za protijek vremena od pravomoćnosti nekog rješenja i ne/mogućnost poduzimanja nekih pravnih postupaka nakon istog.

    Spomenutim zakonima propisano je u kojem vremenu se može određeno rješenje proglasiti ništavnim, nezakonitim i slično,pa si dajte truda i pročitajte.

    Rokovi se kreću od jedne godine, 3 godine, pet pa do maksimalno 10 godina, zavisno o pravnoj stvari.

    Ono što je sigurno  ako je vaše rješenje iz 1997.g mislim da ga je ne moguće ukinuti ,osim ako Vi  to sami ne zatražite, ali i u tom slučaju tijelo javno-pravne vlasti ne mora udovoljiti Vašem zahtjevu.

    Veliko hvala na ovom iscrpnom odgovoru.. ✌️✌️

    PS_- po naslovu moje objave, teme... Daa se naslutiti o kakvom rješenju i kojim pravima se radi.... 

  2. lp...

    pitanje za poznavaoce upravnog prava...

    ako je rješenjem ministarstva obrane iz 1997 godine priznato status i pravo na invalidninu, a u ''pouci o pravnom lijeku'' naznačeno da je rješenje konačno, uz 30 dana roka za tužbu.... a nije bilo žalbe ni tužbe na rješenje..... dali se to rješenje ikakvim kasnijim postupcima može ''oboriti'' ili proglasiti ništavnim?

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija