Jump to content

Gego 1

Korisnik
  • Broj objava

    2
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je Gego 1 objavio

  1. , miroslav6 je napisao:

    Ako je proslo vise od 20 g. dosjeloscu ste stekli pravo stvarne sluznosti. Zakon o vlasnistvu i drugim stvarnim pravima:


     

    Poštovani

    hvala vam na odgovoru.

    Imam još dva pitanja

    1° u slučaju da susjed ponovo ošteti cijev i ne dopusti ulaz na njegovu parcelu , koja je pravilna zakonska procedura. Kako postupiti i kome se sve obratiti ?

    2° pošto smo stekli pravo služnosti, da li se može cijev uknjižiti ? 

    Ako može , gdje da se obratimo ? 

    Hvala 

    L.P. Gego

  2. Poštovani

    Prije 20tak godina smo kupili parcelu koja je nastala dijeljenjem jedne velike parcele. Tako da je nastalo malo naselje sa dvije ulice. Prijašnji vlasnik  ( nažalost pokojni ) je parcelizirao i na svaku parcelu doveo vodu.

    U biti , glavni sat je na glavnoj cesti a mi svi imamo kontrolna brojila. I to je sve odlično funkcioniralo dok nije prije par mjeseci prodana parcela preko koje jedni dijelom prolazi naša cijev koja se kasnije račva na više kuća . 

    Novi vlasnik je prilikom radova. oštetio našu cijev    ( koja na žalost nije nigdje upisana ) i mi smo ostali bez vode. Nije želio da otkloni kvar i tu cijev ne želi na svojoj parceli. Nekako smo uspjeli da popravimo cijev ali novi susjed stalno prijeti da će je uništiti.

    Molim vas za savjet

    L.P. Gego

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija