Jump to content

anaramona

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je anaramona objavio

    Stup struje

    prije 1 sat , slavko1941 je napisao:

    Kupnjom zemljišta prihvatili ste i sve nedostatke koji se na tom zemljištu nalaze. Ne preostaje vam drugo nego postići dogovor sa HEP om  a ako to ne uspije onda sudskim putem. Sa HEP om bi možda postigli dogovor da pristanete na naknadu troškova za premještanje stupa. Ali je ćinjenica da su oni u posjedu i teško će to napustiti, vjerovatno je da će i dalje  tražiti da se stup izmjesti na vašu parcelu.

    Ako nećete postići dogovor angažirajte odvjetnika. Predstoji vam duga borba oni se sa takvim slučajevima stalno susreću, a imaju i vojsku odvjetnika.

    Ne  vidim drugog rješenja.

    nije mi ni toliki problem da mi bude na parceli, samo da ne udara u kuću. Kablovi su im jako i niski i čim podignem kat na kući, kabel mi može prolaziti kroz prozore. A odbijaju pomicati stup lijevo ili desno, samo po pravcu naprijed i nazad.

    Stup struje

    Pozdrav,

    nedavno kupih kućicu sa malo zemlje na kojoj je stup od struje, a kako je kuća stara 100 godina i nitko odavno nije živio u njoj, sat je skinut. (Kući je potrebna kompletna adaptacija za koju imam odobren projekt) U razgovoru s Hep-om u vezi uključenja struje, oni meni određuju gdje će oni staviti novi stup, a meni to ne odgovara jer mi kuća treba biti na tom mjestu nakon što se obnovi (niti mi odgovara da mi na sred bašte bude njihov stup) Budući da je njihov stup na mojoj zemlji, a ja nemam struje, što mogu učiniti po pitanju toga, ima li smisla slati mail-ove i žaliti se? I ako već koriste moju zemlju za napajanje ostalih u blizini, ne bi li trebalo biti malo popusta na cijenu uključenja? Još mi spominju neka odobrenja za provođenje od susjednih parcela, a sve oko moje kuće je vlasništvo Hrvatskih šuma. Naravno, nisu dobre volje ni spremni za normalan razgovor.

    Hvala

  1. , vodovod1 je napisao:

    Ne možete to raditi preko obrta, nego Vam to ide preko Ministarstva zdravlja.

    Preko obrta možete raditi:

    96.04 Djelatnosti za njegu i održavanje tijela
    Ovaj razred uključuje:
    – djelatnosti turskih kupelji, sauna, parnih kupelji, solarija, salona za mršavljenje, salona za
    masažu itd.
    Ovaj razred isključuje:
    – medicinsku masažu i terapiju, vidi 86.90
    – djelatnosti fitnes klubova i body-building klubova, vidi 93.13

    Što se tiče salona za mršavljenje, kakav je preduvjet za otvaranje? Postoji li kakav tečaj?

    otvaranje obrta

    Prije 22 minuta, anaramona je napisao:

    Djelatnost je na istoj adresi, a nova djelatnost bi bila neka vrsta medical fitness-a,  a trenutno imam obrt za turizam, trgovinu i usluge.

    Kakva je procedura, trebam li otvarati novi obrt? hvala

     

    evo rekli su mi u općini da trebam otvarati firmu

    otvaranje obrta

    , vodovod1 je napisao:

    Da li je ta djelatnost na adresi različitoj od sjedišta obrta?

    Koju ćete to djelatnost obavljati novu?

    Djelatnost je na istoj adresi, a nova djelatnost bi bila neka vrsta medical fitness-a,  a trenutno imam obrt za turizam, trgovinu i usluge.

    Kakva je procedura, trebam li otvarati novi obrt? hvala

     

    otvaranje obrta

    , ksa W123 je napisao:

    Izvojeni pogon služi za obavljanje djelatnosti obrta izvan mjesta sjedišta. Tako da ne trebate otvarati novi obrt već samo trebate registrirati izdvojeni pogon ako se bavite djelatnošću u prostoru koji se nalazi izvan mjesta sjedišta. Što se tiče djelatnosti možete odabrati djelatnost koja je različita od temeljne djelatnosti obrta kod registracije pogona.

    planiram otvoriti obrt na istoj adresi s različitom djelatnosti. 

    otvaranje obrta

    Obrtnik sam, i imam namjeru otvoriti novi obrt (izdvojeni pogon?) koji je različite djelatnosti od postojećeg. Kakva je procedura s tim izdvojenim pogonom, trebam li otvarati novi obrt ili mogu nešto na račun postojećeg? 

    Vidim na e-građanima da mogu uređivati obrt, samo ne znam što i kako. 

    Hvala

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija