Jump to content

Asturias

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je Asturias objavio

  1. prije 1 sat , Spitfire je napisao:

    U biti ništa komplicirano.

    Aneks Predugovora o kupoprodaji nekretnine sačinjenog i potpisanog dd.mm.yyyy te ovjerenog kod JB XY pod poslovnim brojem Ovr-xy.

    I/Temeljem činjenice smrti (predmnijevam da je pok. otac prodavatelj) Prodavatelja XY iz članka X navedenog Predugovora, te Rješenja o nasljeđivanju, kupac YX iz članka X Predugovora i pravni sljednik iz Rješenja o nasljeđivanju, suglasni su da se članak X Predugovora mijenja i glasi:

    (tu upisujete svoje podatke), u daljnjem tekstu prodavatelj, 

    YX, u daljnjem tekstu kupac,...

    II/Ostale odredbe Predugovora ostaju iste.

    III/Ugovorne strane svoju suglasnost na ovaj aneks Predugovora potvrđuju svojim potpisom.

    U______________,dana___________2021 godine

    Prodavatelj:                                  Kupac:

     

    Nekakovog roka nema ali naravno da se treba napraviti prije sačinjavanja glavnog ugovora.

     

     

     

    Hvala Vam puno na pojašnjenju. Zaboravila sam napisati da je pokojni otac u ovom ugovoru kupac, ali pretpostavljam da se onda samo promijene ugovorne strane?

  2. Poštovani,

    da li mi netko može ukratko objasniti kako treba glasiti aneks predugovora kad je u pitanju promjena jednog od potpisnika ugovora.

    Naime, predugovor o kupoprodaji stana  je potpisao moj pokojni otac a ja sam nasljedila prava po tom predugovoru (rješenje o nasljeđivanju). Sada je potrebno napraviti aneks tog predugovora gdje bi ja bila potpisnik na mjestu oca a drugi potpisnik ostaje isti. I da li postoji rok u kojem se ta izmjena mora napraviti?

    Unaprijed zahvaljujem...

  3. Trebao bi mi odvjetnik privatne prakse koji se razumije u medicinsko pravo ili se voljan pozabaviti slučajem. DORH ne dolazi u obzir. Bilo bi poželjno da je odvjetnik iz Rijeke ili okolice. Mjesto u kojem je odvjetnička praksa potrebna je Pula. 

    Možete mi se javiti na e-mail adresu: sfejzu@gmail.com

    Hvala i lijep pozdrav

  4. Poštovani,

    problem koji imam vezan je za pitanje vlasništva nekretnine. Naime, moj otac potpisao je predugovor o kupnji stana koji je imao namjeru meni darovati nakon što bi se realizirao kupoprodajni ugovor. Međutim, otac je u međuvremenu preminuo te sam naslijedila prava na predugovor. Sada bi ja trebala napraviti kupoprodajni ugovor o kupnji tog stana s investitorom i tu nastaje problem. Da li bi se to smatralo bračnom stečevinom? Moj otac je stan platio u cijelosti i nebi to htjela dijeliti sa suprugom u slučaju rastave braka ili eventualno da to izgubim zbog suprugovih dugova. Da li postoji neki način da se to pravno regulira kako bi to bila moja posebna imovina?

    Unaprijed zahvaljujem!

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija