Jump to content

bilogora

Korisnik
  • Broj objava

    64
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je bilogora objavio

  1. Ime i prezime

    Adresa

    Jmbg

    Kontakt

     

    MF

    Porezna uprava

    Područni ured

    Ispostava

     

    Zahtjev za rješavanjem prijave dohodka za ______ god. (za koju vam stoji u IP)

     

    Poštovani, molimo vas da sukladno ispalti koja je izvršena 2007. godine, a odnosi se na dohodak od nesamostalnog rada za ______ (pr.2005) godinu izvršite korekciju Rješenja o utvrđivanju poreza na dohodak od___.___.______. godine (klasa)___________, Ur. br._________________.

     

    Obzirom da je isplata izvršena sukladno sudskoj odluci, tek u 2007. godini nastale su nove činjenice po kojima tražim ponovni izračun i povrta poreza za navedenu godinu, te Vas molim da po istom postupite.

     

    Potpis.

     

    Prilog:

    - Rješenje o utvrđivanju poreza na dohodak

    - IP obrazac

  2. Ovo vezano za poreznu prijavu za 2005. god. biti će malo problema. Unatoč i indikatoru "3" koji se pojavljuje u večini slučajeva kod djelatnika Mup-a kojima je isplačena nadoknada za prekovremeni rad. U biti uz rješenje za povrat poreza za 2005. god. normalno ako je imao to kao poreznu olakšicu, uz već ranije popunjenu poreznu prijavu, treba ispuniti novu sa dodanim sadašnjim parametrima, te uz Posebni zahtjev podnijeti područnoj Poreznoj upravi. Malo izgleda smuvano, ali pokušao sam najjednostavnije opisti, a u slučaju odbijenice, normalno pokreće se tužba. :-?

  3. Možda sam ja previdio pitanje. Znači nakon prvog DLP i utvrđenog postotka invaliditeta, podnosi se Zahtjev za dodjelu dionica. Negdje postoji i tablica u ovom topicu po kojem postoku i koliko. Ako vam se nadalje postotak povečava, podnosite zajtjev za razlikom, a ako se postotak umanji onda ništa. Znači ne čekaš tri godine, već sa prvim privremenim rješenjem DLP-a. Sory, na previdu.

  4. Kako se ovaj topic odnosi na prijavu za povrat poreza, iskoristiti ću ga samo više za obavijest. Ovih dana dobio sam IP obrazac za 2005. god. a radi se o isplačenim prekovremenim satima, nakon tužbe Mup-a. Stoga ako ste dobili isplačeni dio, normalno da ide i prijava za povrat poreza. Što o tome nisu vodili računa ranije, jer sada ispada da tražimo samo novac, a pitanje je tko je ne adekvatno plačao naš rad. Netko je napisao da nas Mup zaboravi odlaskom u mirovinu, imaju oni još zaostataka za nas, nisu sve dugove podmirili.

  5. Što bi bilo kad bi bilo. Niti tvoj liječnik niti bilo tko s ovog Foruma može sa sigurnošću utvrditi nešto što ovisi o radu jednog tima, to se odnosi na određivanje opće i profesionalne nesposobnosti. Primorani ste na ne izvjesnost i čekanje, jer svašta se može desiti. Zato hrpu strpljenja i čekati to famozno rješenje. Do onda sve je kao sportska kladionica.

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija