Jump to content

Maarjan10000

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je Maarjan10000 objavio

  1. prije 1 sat, G-man je napisao:

    Teško je takstivno to nabrojati, jer zavisi od slučaja do slučaja, o čemu se očituje liječnik, posebice s aspekta mogućnosti tretiranja konkretnog zdravstvenog stanja unutar zatvorskog sustava (Zatvorske bolnice prvenstveno). Generalno govoreći, mora se raditi o vrlo specifičnim zdravstvenim stanjima za koje nema adekvatnih uvjeta za liječenje unutar zatvorskog sustava.

    Smanjenje kazne bi teško došlo u obzir, eventualno kroz tzv. nepravu obnovu postupka, ali upitnog ishoda. Bolja opcija po tom pitanju bilo bi pomilovanje Predsjednika RH (no tu je problem što aktualni Predsjednik ima vrlo negativno mišljenje o toj svojoj ovlasti i nisam siguran da li je uopće izvršava od kad je izabran na dužnost).

    Hvala na odgovoru, naš Milanović ne radi ništa nažalost a kamoli abolicije.

     

     

    Na 27. 04. 2021. at 2:30, YOT je napisao:

    Ne znam što smatrate smanjenjem kazne? Djelomičnu uvjetnu osudu, uvjetni otpust?

     

    Odgodu izvršenja kazne može dati sudac izvršenja, odnosno sudac koji upućuje na izvršavanje kazne zatvora ukoliko je osoba na slobodi. Ukoliko je osoba u istražnom zatvoru pa samo upućena rješenjem na izvršavanje kazne onda može zatražiti prekid kazne isto kod suca izvršenja. 

     

    A koje bolesti, hmm, pretpostavljam da se radi o jednokratnom liječenju, primjerice nekoj neodgodivoj operaciji i slično. Neće primjerice odgodu ili prekid dobiti netko tko mora ići na dijalizu jer je to trajno. Ali ako netko ima dogovorenu transplataciju bubrega, zbog toga bi mogao dobiti (ovo je samo primjer).

     

    Liječenje unutar zatvorskog sustava je širok pojam. Ukoliko je moguće, osoba se liječi u Zatvorskoj bolnici, ukoliko nije liječi se u nekoj drugoj bolnici gdje je moguće.

    Hvala ti na odgovoru. 

  2.  Pozdrav, 

    Imam pitanje pomalo neuobicajeno.

    Zanima me sto bi se dogodilo kada bi osteceni povukao iskaz protiv okrivljenog, pod okolnostima da ima nova saznanja da je netko drugi pocinitelj.

    Dali se tada presuda ukida tj sto se nakon toga dogada?

    Hvala vam i lijep pozdrav!

  3. , G-man je napisao:

    Što bi onda bivši premijer trebao reći, njemu sude za nešto otprije gotovo 30 godina. Nije da ga branim, daleko od toga. :-)

    Razumijem doduše poantu, pravda ima smisla ako je imanentna, ako dođe sa gotovo desetljeće zakašnjenja, postavlja se pitanje smisla njezine dvije osnovne svrhe - retribucije i prevencije.

    Dali je moguče bar da mi daju uvjet ili smanjenje kazne ili nešto? S obzirom da je puno proslo?

  4. , Spitfire je napisao:

    Može, ukoliko sudac izvršenja tako odluči. Dakle prema Zakonu o izvršavanju kazne zatvora, sudac izvršenja na molbu osuđenika može donijeti rješenje o odgodi izvršavanja kazne zatvora. Molba za odgodu se podnosi tri dana od uručenja rješenja o upućivanju, prema kojoj sudac izvršenja provodi postupak u kojem će utvrditi postojanje osnova za odgodu, a jedan od razloga za koje se može donijeti odgoda je i dijete mlađe od godine dana o kojem se osuđenik skrbi. 

    Sama molba za odgodu ne odgađa rješenje o upućivanju, no za naglasiti je da sudac izvršenja ima isto tako rok od 3 dana za odluku nakon zaprimanja molbe.

    Vec sam dobio 3mj odgode i sad sam podnjeo molbu prije mjesec dana za odgodu zbog posla i ženine trudnoče. Ali jos nema odgovora. Hmm čudni su malo samo da ne zaborave

    Hvala na odgovorima.

    Sad jedino neznam od kad teče zastara?

    Ja sam osuđen za pokušaj razbojništva 

     

     

     

  5. Pozdrav, dali je moguče da kazna zatvora izgubi svrhu, znaci djelo se dogodilo prije cca 9g i tek sam sad osuđen na kaznu od 2g, s time da sam bio oslobođen na prvostupanjskom. Pitanje je dakle dali nakon tolko godina ima svrhe da ja idem u zatvor, imam firmu radim cekam djete itd... otiso sam na bolje ;)

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija