Jump to content

Kirka

Korisnik
  • Broj objava

    2
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je Kirka objavio

  1. Poštovani,

    bivsem suprugu je presudjeno placanje alimentacije u iznosu od 3000kn ( dvoje djece u dobi od 10 i 9g). Sporazumno dogovoreno. Tada je bio obrtnik, zivio i radio u Hrvatskoj. Viđanje je dogovoreno klasika, svaki drugi vikend i jedan dan u tjednu, te pola svih praznika. Ja sam ostala s djecom kao podstanar u stanu u kojem smo i zivjeli do razvoda i placali ga 3500kn (takve su cjene najma tu gdje zivimo, ne bi mogla naci puno povoljniji stan). 

    Nakon razvoda, on je odmah otisao u inozemstvo i tamo radi za puno vecu placu (otprilike 2500-3000€, nagađam prema poslu koji obavlja). Također, mislim da prima djecji doplatak od 260€ u toj drzavi (jer ima pravo i ako djeca nisu s njim, ali njegova su djeca, a svaki porezni obveznik ima pravo na djecji u toj drzavi). 

    Ja sam nakon razvoda kupila i uredila stan, u kojem sada zivim s djecom (kreditiii).

    Zelim traziti vecu alimentaciju:

    -jer on sada ipak radi za vecu placu,

    -isto tako, taj djecji ako prima, od 260€ cije je to pravo, njegovo ili djece(jer on onda samo nadoda 140€ i eto alimentacije)?

    -djecu vidja samo kad su skolski praznici

    - prodje po nekoliko mjeseci da ih uopce ne vidi, ja se sama skrbim za njih, (a da ih vidja kako mu je odredeno bili bi barem 1/3 vremena s njim)

    -neredovito uplacuje

    Nervira me sto neredovito uplacuje i smatra da kad su s njim bili 1mj ne treba platiti (a zna da treba, al ne vidi smisao), a nikad nije rekao evo ovaj mjesec ih nisam nikako uzeo, evo ti vise. Dok ja jedva spajam kraj s krajem. Da je on tu, ponekad bi ih odveo na aktivnost, mozda otisao na koji roditeljski, na druge nacine pomagao u skrbi, vidjao ih redovito.... ovako je sve na meni, pa zelim barem s financijske strane da sudjeluje vise, a ne da ja trazim dodatne poslove, jer ih nemam kad ni raditi. Odvjetnica mi je objasnila proceduru, ali me zanima sto mislite kolike su sanse da to dobijem, te koliko je sud u praksi voljan udovoljiti ovakvim zahtjevima?

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija