Jump to content

TheGodfather

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je TheGodfather objavio

  1. Pozdrav svima, trebam mišljenje. Bio sam na poslu, te pored mene je parkirao jedan gospodin koji je prilikom odlaska sa parkinga udario u moj auto te mi udubio zadnji blatobran. Pozvana je policija, gospodin je pobjegao s mjesta nesreće no postoji videozapis cijelog incidenta. Otišao sam na osiguranje prijaviti štetu, poslikali su mi auto i odlučio sam riješiti štetu putem nagodbe. Danas sam dobio informativni obračun nagodbe, međutim shvatio sam da je popravak automobila daleko skuplji nego što mi osiguranje nudi. Da li postoji kakva žalba na nagodbu ili neka procedura kojom bi se mogao korigirati prvobitni iznos nagodbe?
  2. Naravno da ne treba prijaviti susjede, ali ovo je bio sam jedan skandal koji je izbio i potpuno su bili u pravu jer je buka bila nepodnošljiva i to iza 22h navečer. Ali kada nema buke, znali su zvati policiju u 19h bez razloga jer eto, njima se je dopada što se taj prostor iznajmljuje.
  3. Pozdrav, Imam jedno pitanje, ako mi netko može pomoći. Radi se o iznajmljivanju prostora, točnije rečeno društvenog doma. Dom se iznajmljuje pretežno za proslave rođendana, i pri najmu se uvijek napomene da iza 22h nema glasne muzike i galame zbog susjeda u blizini koji nisu prijateljski nastrojeni prema društvenom domu i ne žele da se u domu obavljaju bilokakve proslave. Dom se ne iznajmljuje često, no zna se dogoditi da je u najmu dvije subote za redom. S obzirom na to, malo malo zovu policiju da je galama i da ne mogu spavati, bez obzira što nije bučno (bio je nedavno stvarno jedan primjer buke zbog pijanstva, bila je glasna glazba i vani su svi vikali, bili su dva puta opomenuti ali situacija se nije popravila i izašla je policija ma teren) da li postoji neka mogućnost rješavanja takvog problema? Postoji li neki zakon po kojem susjedi mogu i dalje raditi probleme? Zanima me da li je netko imao slična iskustva?
  4. Pozdrav, Imam pitanje. Imam građevinsku parcelu na kojoj bi htio graditi kuću. Problem je nastao što radi prostornog plana kuća nemože biti samostojeća (zemljište nema dovoljno propisanu širinu, a nitko od susjeda ne želi prodati 2m zemlje da bi se zadovoljio standard) pa kuća se može jedino graditi kao polugrađena na međi jednog od susjeda. Zanima me da li ja mogu na međi napraviti garažu koja je spojena sa kućom pa da se jednog dana na tu garažu može spojiti susjed ili mora baš biti sama kuća na međi? Ne sviđa mi se polugrađena kuća jer na međi gdje bi se trebao jednog dana netko spojit na mok objekt nesmiju biti prozori, a sa garažom bi bar nekako imao neku estestiku? Da li netko ima možda kakav konkretan slučaj?
  5. Hvala Vam, Ja kad sam zvao CVH taj postupak su mi objasnili kao da tužim kao kupac prodavača koji mi je prodao prikolicu bez papira pa onda preko toga da bih stekao vlasništvo nad njom.. Sad jel je to to...al eto kada provjerite javite mi da čujem što i kako da se to riješi.
  6. Pozdrav, A možete li me uputiti kako se radi taj postupak. Ja sam došao na sud i spomenuo im taj postupak pa su mi rekli da nemaju pojma o tome ni što je to. Isto mi je rekao i javni bilježnik da prvi put čuje za taj postupak. Gospodin sa CVH je rekao za taj postupak samo papir o atestu priložim koji sam imao i poslao me na sud. A na sudu kao da sam im ispričao kvantnu fiziku. Jel trebam sam sastaviti neki obrazac ili nešto za to potraživanje ili ako netko ima iskustva s tim da me uputi.
  7. Pozdrav, Evo javljam se opet. U MUP-u nisu pronašli ništa. Napomenuli su mi da prikolica ako nije bila registrirana 7 godina zaredom da su brisali iz evidencija. Na sudu sam dobio dvije opcije. Naknadno utvrđivanje pronađene imovine cca 100kn troška jer je jako star predmet, ali problem je dokazat jer imam samo papir od atesta prikolice, a nigdje se ne spominje ime i prezime susjedovog pokojnog oca na kojeg je glasila prikolica. Druga opcija, ponudili su mi tužbu koju predam na sud. Nisu mi rekli o kojoj je tužbi riječ (pretpostavljam da je to tužba za utvrđivanje prava vlasništva) ali neznam koliko ta igra košta, i da nebih susjeda uveo u neke ozbiljnije komplikacije. A treće, iz CVH gospodin mi je napomenuo da postoji neki postupak potraživanje vlasništva (nezna ni on kako se taj postupak točno zove) traje cca 2 tjedna preko suda, 600kn. A kao rješenje dobe se dva papira pod nazivom sudska nagodba i rješenje o vlasništvu. Ako me netko može o svemu tome detaljno informirati bio bih zahvalan
  8. Otići ću u MUP, gdje je prikolica bila registrirana, ali je problem što se nezna koji je broj tablice bio jer je susjed tablicu zagubio. Jedino ako će uspjeti pronaći po broju šasije prikolice ili po imenu i prezimenu pokojnog oca od susjeda?
  9. Pozdrav svima, Nadam se da će mi netko na ovom mjestu pomoći oko mog problema. Stvar je ovakva, susjed mi je darovao auto prikolicu. Auto prikolica je samogradnja, izgrađena 1982.godine, bila registrirana i glasila na njegovog pokojnog oca. Prikolica je u dobrom stanju i žao mi je da trune bezveze pa sam odlučio malo je popraviti i registrirati. Odlazim u stanicu za tehnički pregled, te pitam koja su rješenja. Tamo mi objasne da je to komplicirano i tvrde da je teško to riješiti. Problem je u tom što kada je od susjeda otac preminuo 1991. godine, prikolica nije navedena u ostavinskoj raspravi, a susjed je zagubio papire o prikolici, tablice nije nikada od prikolice vratio na policiju te od 1991. godine ta prikolica stoji na dvorištu bez da se vozi. Okej, zvao sam CVH Velika Gorica, da po broju šasije provjere da li je prikolica uopće bila evidentirana kod njih na atestu, pošto je samogradnja. Gospodin iz CVH mi je pronašao prikolicu po broju šasije i izdao potvrdu o atestu te prikolice iz 1982. godine. Nakon što sam podigao potvrdu, uzeo sam rješenje o ostavinskoj raspravi iz 1991. godine i tu potvrdu o atestu i uputio se kod javnog bilježnika. Tamo sam doživio blago razočaranje, jer su mi rekli da prikolicu mogu registrirati jedino ako se traži naknadno upisivanje izgubljene imovine u ostavinsku raspravu. Okej, nije problem, ali ovaj papir o atestu nije dovoljan za priznavanje imovine jer na papiru ne piše ime i prezime susjedovog pokojnog oca da bi se dokazalo da je prikolica njegova. Sada mi preostaje jedino otići na MUP pokušati izvući da li ima negdje u evidenciji zavedena ta prikolica, a to je pitanje da li će ju uspjeti pronaći pošto je bila registrirana još za vrijeme bivše SFRJ. Nadam se da mi netko može pomoći po pitanju kako bih mogao registrirati auto prikolicu ili bar dokazati vlasnika? Hvala..
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija