Jump to content

čerček

Korisnik
  • Broj objava

    38
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je čerček objavio

  1. http://www.index.hr/vijesti/clanak/sad-je-sluzbeno-sdp-donio-zakon-prema-kojem-crkva-ne-mora-nikome-objasnjavati-kako-trosi-novac/775177.aspx

     

    Pozdrav Čerček!

    Evo pročitaj, a što se tiče crkve...ista me ne bode u oči iz razloga što nikada ništa nisam loše čuo od strane svečenika koji je održavao misu ili propovjed prema puku (narodu) koji su prisustvovali misi..... ako za blagdane, ako za pokojnike i sl.

    Svećenici su školovani ljudi od krvi i mesa kao i mi jadnici koji prilikom blagoslova kuća i zadnju kunu dajemo istima, osobito kada svečenik dođe na blagoslov kuće i nakon kratkog obreda mi daje do znanja da nisam platio u ono vrijeme 100 maraka za obnovu farofa i crkve, za zvonara itd. Mislim da tu nemamo što komentirati.

    Nadalje..... da je u ovoj državi sve transparentno i pošteno.... nije.

    Pročitaj prilog od " haska" Kalvariju sam prošao također školujući 2 studenta koji na žalost sa završenim fakultetom sada sjede kod kuće prijavljeni na birou čekajući posao.

    Čerček, žalosno je to. Godine prolaze dolazi starost i bolest se več skuplja sve više, a 5 god. 6 mj. i 5 dana sam dao za slobodnu i Nezavisnu Hrvatsku Državu zajedno sa ostalim braniteljima, kolegama HRVI-a, a možda si i ti među njima.

    Bit ću kulturan i fin i ne želim više.

    Pozdrav Čerček i gore navedeno smatraj samo mojim komentarom i osvrtom na napisano u Jutarnjem listu.

    Pozdrav Draganec !

    Ne želim s tobom više ulaziti u nikakovu polemiku i raspravu, ali ti moram odgovoriti jer opetovano prozivaš crkvu. Vjera je stvar osobnog izbora, pa i pripadnost nekoj vjerskoj zajednici, ali iz tvog posta ( pozivaš se na Index koji za mene ima važnost kao kupusov list buduči da isti stalno napada crkvu, vjernike, branitelje ) proizlazi da je u ovoj lijepoj našoj največi problem crkva. Nisi našao za shodno spomenuti korupciju i nesposobnu vlast i ovu i prije nje, partijske uhljebe ili kao što navodi kolega Vukovar bivšeg predsjednika Mesića itd, razne udruge ima ih u ovoj državi ko u priči. Osobno mi je žao što ti djeca ne rade, no i sam imam egzistecijalnih i materijalnih problema, supruga nakon 26 godina dobila otkaz, sin na fakultetu, kći srednja ima se i kredita svi "živimo" od moje mirovine. Dao sam ja 5 godina 10 mjeseci i 20 dana za slobodnu i nezavisnu državu Hrvatsku, i dijelim sudbinu velike večine branitelja vezano za bolesti, ali ne mogu dozvoliti da se napada crkva koja je stoljećima branila interese i sačuvala opstojnost hrvatskog naroda. .

    Pozdrav Draganec i ovim završava moja rasprava s tobom.

  2. Bitno da crkva ne mora nikome objašnjavati kako troši novac. Navodno bi izvještavanje o milodarima i darovima bilo prezahtjevno.... svaka župa bi bila dužna dostavljati posebna izvješća. Za crkvu 400 kn od prosječne plaće. Neka taj novac daju narodu sa malim mirovinama, bolesnima, invalidima svih skupina... neka taj novac ubace u mirovine.

    Da se razumijemo:

    Nisam aktivni vjernik i ne zadirem u privatnost pojedinih osoba, ali smatram da se navedene stvari događaju godinama. Tko vjeruje i tko je vjernik, njegov osobni stav.

    Izuzeti su od primjene pojedinih obveza....god. programa i financ. planova, vođenja knjigovodstva itd.

    Ne želim dalje komentirati.

    ne mogu da se ne osvrnem na ovakve objede i laži, gdje si samo našao podatak da se od prosječne plače odvaja 400 kuna za crkvu? Čini mi se da je tvoj izvor podataka DOCUMENTA, VERITAS i slične udruge za koje na godišnjoj razini izdvajamo ogromna sredstva, a tebe u oči bode crkva jer eto sve je u ovoj državi " transparentno i pošteno" osim financiranja crkve.

  3. Pa što se čudite što nema objava rezltata, jednostavno nema para, većina vas prodala dionice a svi čekamo stipendije, usto cijena dionice t-coma pala na 167 kuna, dividenda za početni paket 500 kn .... sumnjam da svi novci od dividende budu dovoljni za isplatu stipendija

     

    pa ako nema love što ne iziđu s time u javnost nego zavlače ljude,4 mjeseca je prošlo od završetka natječaja

  4. sumaglica je napisao:

    dobro veće,ako ima koji policajac,a da ima isti omjer kao i ja,isti status,te vodi upravni spor molio bi ga da mi kaže nešto više o iznosu mirovine i drugo vezano uz to -

    hvala-

     

    Kolega moj šogor je 2007. godine otišao u mirovinu sa istim omjerom kao i ti, kao običan policajac bez čina i mirovina je bila oko 2800 kuna, a danas je nešto preko 3000 kuna.Tužbu je podnio Upravnom sudu za RVI no prije mjesec dana dobio je odbijenicu zbog famoznog datuma 31.12.2005.

  5. rozenica je napisao:

    koje scene,,,,pa slušao sam 101..i danas ju slušamm...a dea jesu kreteni jesu,,da su bitange jesu,,,,da ih treba kazniti treba,,ali kaj ti pričaš o BOSANCIMA...Bosanci su rođaci koji neznaju pričat,,nego se glasaju sa eeee,,oooo,,aaaaa,,,ak kužiš kaj ti hoču reć,,,,a pun ih je zg,no dobro,,,kaj ti još nije jasno? :kavica::kavica::kavica:

     

     

    Sve što si rekao govori o tebi i tvom mentalnom sklopu,daj odi na druge forume i širi svoju ksenofobiju i ograničenost

  6. rozenica je napisao:

    Dečki,

    pa ta policija je hrpa neškolovanih seljačina i primitivaca koja jedva čeka da se nekaj dogodi(tko je od odgovornih policajaca opće naredio policiji da ide među navijače(kaj policija ima raditi na tribinama)neki bosanđeros sa planine ima dvije zvjezdice na paletama i viće.,,.odbij dolje.prebićemo vas,,marš stoko,,,) e pa nečeš...stolica u glavi pa ću je tebe.....a niko nema više od 35g..(stoka sitniog zuba,,,,,da se razumijemo ne svi....ali od glave ideu problemi....i taj karamarko....katastrofa.....špijunčina .....dobro veli JOCA AMSTERDAM....KUĆIČI PO ULICAMA KAKU.....

     

     

     

    pOZDRAV MA GDJE BILI....

     

    Ovo je veoma nekorektno prema našoj policiji jer dobro znam da

    tamo radi dosta branitelja , časnih i poštenih ljudi, a ne znam i čemu ovo citiranje srpske kriminalčine

  7. nema ništa od toga

    salle je napisao:

    ja mislim da objavom registra pravi branitelji ne gube nista,toga se moraju bojat samo gospoda koja ratista ni vidjeli nisu a imaju status branitelja...po meni nemoze se u isti kos trpat ljude koji su bili na prvoj liniji i koji su iz dana u dan ginuli sa onima koji su radili u kancelarijama i rat vidjeli jedino na televiziji i neznaju kako to zvuci kad meci lete oko tebe jer tko jedan put samo cuje taj zvuk nikad ga nece zaboravit...a kako nekome oduzet nesto sto je bespravno steko?jednostavno,ako se dokaze da nije to za sta se predstavlj,hrvatski branitelj,treba pljenit...to je moje misljenje

     

     

    Nema ništa od toga" tko je jamio jamio je "

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija