Jump to content

sasamehanika

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je sasamehanika objavio

  1. , bob25274 je napisao:

    Životopis se uručuje uz zahtjev za primitak u hrvatsko državljanstvo,ne za domovnicu. 

    ja se izvinjavam to sam i mislijo nego sam se pogresno izrazijo,bijo bi zahvalana kad bi mi neko poslo primjer kako treba da se napise temeljem iselenja jednog roditelja

    . Hvala

  2. , superseller je napisao:

    Koliko sam upoznat, dok traje prikupljanje podataka i papirologije, sve zavisi na koga " se naleti" u konzulatu, pa tako i u MUP-u gdje papiri i završe.

    U prvom susretu sa konzulom, gospodin je i više nego drčno započeo razgovor, dok danas putem telefona, drugi konzul je i više nego ljubazno odgovorio na sva moja pitanja.

     

    Danas sam podigao upisnicu semestra sa fax-a ( dok su iskopali iz arhiva predmete stare 9 godina trajalo je 10 dana), ista upisnica je na ćirilici, i ja sam morao da je ispišem ćirilicom, nije pošteno ali tako je. Dali su mi samo presliku, pa sam trčao u općinu na ovjeru, ali ništa od toga, preslika se ne može ovjeriti...pa trči nazad na fax: Dan, dajte mi original, samo na.... Ma ništa od toga! Pa zašto?!

    Takva su pravila.

    Nazovem konzulat i sve objasnim, kada konzul onako ljubazno: Ne gospodine, nema veze što je preslika, samo neka stave pečat.

    -Ali, ne mogu da je prevedem kod vještaka na latinicu, nemam original.

    Ma ništa ne brinite za to, takav je dokument, ali je i on od velikog značaja, bez obzira što je sve na ćirilici, samo da je vaša izjava na njemu da ste Hrvatske nacionalnosti.

     

    Dok jedni govore da sve treba prevesti na latinicu, drugi razumno prihvate činjenicu u kakvoj se državi nalazimo. Sve je do osobe na koju naletiš, da li će prihvati da pošalje u proceduru, kao i u MUP-u koja u konačnici odlučuje o tome. Samo ne znam šta bi još moglo da posluži, kako sam već naveo u prvom postu, da se eliminiše nadopuna, da više bude kao " čist slučaj" ako je to kod mene uopće moguće.

     

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija