Jump to content

Majmun12345

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je Majmun12345 objavio

  1. Prije 14 minuta, Željac047 je napisao:

    Prijavite nadležnom CZSS i zatražite psihološku obradu djeteta, neka se sa takvom majkom i takvom bakom pozabave djelatnici CZSS, neka ih ispitaju i upozore da je to nedopustivo   ponašanje i  nikako ne ide u prilog normalnog daljnjeg razvoja djeteta, pa zato su, na kraju krajeva, i plaćeni.. 

    To nikako nije i ne može biti dobro, jer dijete ima pravo na oba roditelja koje mu propisuje Obiteljski zakon, a ovakvim ponašanjem i majka i baka djeteta krše to djetetovo pravo.. 

    Sretno i držite se! 

    Hvala !

  2. Prije 50 minuta, Željac047 je napisao:

    Poštovana ja ću Vam odgovoriti na Vaše pitanje, možda Vam se neće svidjeti odgovor ali.. 

    Ako su pravomoćnom sudskom odlukom određeni susreti djeteta sa ocem onda se trebaju i provoditi, poštivati pravomoćnu sudsku odluku dok je ona na snazi, jer su kontakti djeteta sa obadva roditelja djetetovo  pravo, ne samo pravo roditelja, zagarnirano Obiteljskim zakonom i niko mu to pravo ne može, a i ne smije, oduzeti, jer čini KD...

    No, kako navodite, dijete se tim susretima protivi pa se treba zapitati zašto, da li je to posljedica neadekvatnog postupanja Vas kao majke ili oca djeteta?... i zbog toga treba zatražiti stručnu (psihološku) pomoć i obradu djeteta, što je, sukladno Vašim navodima i učinjeno i stav psihologa je, kako navodite, da se kontakti djeteta sa ocem trebaju održavati, dakle psiholozi nisu utvrdili ništa sporno, tj. nisu utvrdili da bi ti kontakti mogli loše utjecati na dobrobit djeteta i njegov daljnji razvoj, a ovo što ste napisali da dijete kaže kako otac pred njim govori protiv Vas, da je tome tako, psiholozi bi to zasigurno utvrdili, ali je njihov stav poznat, naveli ste ga, stoga je na Vama da na lijepi način razjasnite djetetu da je to za njegovo dobro, pa čak da sjednete sa ocem djeteta i popričate sa njim, jer to je i Vaša i njegova dužnost da se dogovarate oko dobrobiti djeteta.. 

    Dakle, ako je sudskom odlukom odlučeno da će se kontakti djeteta sa ocem provoditi, onda se i trebaju provoditi sve dok je ta odluka na snazi.. 

    Nekad djete kaže ono što bi roditelj koji živi sa djetetom želio čuti, tj. želio da kaže, zato je na Vama da uložite maksimum truda kako bi se susretii djeteta i oca i provodili. 

    Sretno Vam.!

    Molim vas komentar na situaciju u kojoj su losi odnosi u braku izmedu oca i majke, s velikim uplitanjem majcine majke (bake). U vise navrata sam cuo kako baka govori djetetu protiv oca, dijete govori prostote, agresivan je prema ocu. Naravno da baka i majka ne priznaju to sto govore protiv oca. Kako izaci na kraj s tom situacijom? Traziti psihilosku pomoc kod djecjeg psihologa? 

  3. prije 1 sat, Željac047 je napisao:

    1. Mogu samo uz pokretanje sudskog postupka za Vaše iseljenje, no pošto je protiv Vas pokrenut postupak za psihičko zlostavljanje, sud u prekršajnom (ili kaznenom) postupku može donijeti privremenu mjeru Vašeg udaljenja iz kuće. 

    Ako Vas i pokušaju sudskim putem izbaciti iz kuće, a razvidno je da je kuća vlasništvo supruginog oca, Vi možete protiv njega pokrenuti sudski postupak radi povrata sredstava uloženih u njegovu nekretninu, no za to postoji zastarni rok, i na Vama je dužnost dokazivanja da ste ulagali u njegovu nekretninu, svjedoci isl.,

    2. Skrbništvo dodjeljuje, naravno ako to ne možete urediti mirnim putem pri nadležnom CZSS u postupcima obveznog savjetovanja prije razvoda braka i obiteljske medijacije i potpisati Plan o roditeljskoj skrbi nad mlt. djecom (čl. 106. Obz.), sud u postupku razvoda braka pri čemu CZSS, nad obadva roditelja, provodi psihosocijalnu anamnezu i svoje mišljenje dostavlja  sudu, sud donosi odluku o skrbništvu pri čemu može, ali i ne mora, ili djelomično može uvažiti mišljenje CZSS. 

    Sretno Vam.!

    Hvala.

  4. Postovani,

    Odnosi sa suprugom su losi (imamo dvoje djece 4 i 6 god), zivimo u kuci s njezinim roditeljima.

    Prijavila me za psihicko zlostavljanje, a njezin otac me zeli izbaciti iz kuce. Zajedno smo ulagali u kucu, racune nemam.

    1. Mogu li me samo tako izbaciti iz kuce buduci da nemam nikakvu nekretninu u vlasnistvu?

    2. U slucaju razvoda braka, kako se dodjeljuje skrbnistvo? 

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija