Jump to content

Ninazgc

Korisnik
  • Broj objava

    2
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je Ninazgc objavio

  1. Pozdrav svima. 

    Pitanje vezano za ostavinsku raspravu .

    Situacija je sljedeća prije par godina preminuo je tata kuća je bila na njega i mamu po pola , nakon njegove smrti mama je naslijedila pola njegove polovice a druga polovica tatinog djela se dijelila na braću i sestre 2 brata su se odrekla u maminu korist a dvije sestre nisu došle na ostavinsku i to im je zakonski pripalo ,još dvoje braće je bilo maloljetno pa im je ostalo u nasljedstvu dio kuće. 

    Sada se dogodilo da je preminula i Majka ,imala je dugove ,kako je bila u većinskom vlasništvu kuće ,to se sada na ostavinskoj raspravi dijeli na njenu djecu.

     

    Pitanje glasi : pošto živim u toj kući i imam jedan dio kuće i dio će mi pripasti po zakonu zanima me ako se ostali članovi obitelji odreknu svog djela nasljedstva u moju korist,ja naravno prihvaćam i dugove ,(znam da ide u vrijednosti nekretnine),mogu li ostati bez jedine nekretnine (te koja je u ostavinskoj raspravi) ako nisam u trenutnoj mogućnosti podmiriti sav dug koji ima ? Ili mogu naslijediti kao ovrhu koju ću otplaćivati ,neznam jeli bitno ali zaposlena sam ?

     

    Oprostite na malo dužem postu ali trudila sam se objasniti situaciju .

    Unaprijed hvala 

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija