Jump to content

Nickay

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je Nickay objavio

  1. Na 15. 05. 2021. at 10:55, Borbena7 je napisao:

    Ovisi, da li je ovakvo postupanje propisano kao teža povreda obveze iz radnog odnosa.

    Troškova s kamatama, kao i troškova postupka.

    Sada sam dobila obavjest da se postupak vodi i za prirez na plaću, mjesto gde sam prijavila prebivalište ima 0% za razliku od grada gdje stvarno živim, prirez je na većoj razini

  2. prije 2 minuta, Borbena7 je napisao:

    Ovisi, da li je ovakvo postupanje propisano kao teža povreda obveze iz radnog odnosa.

    Troškova s kamatama, kao i troškova postupka.

    Pogledi kolegica su meni dovoljna kazna, priveli su me u istom danu kao i osobu čiji sam stan uzela u najam

    Stanodavac je tada sve ispričao

  3. prije 6 minuta, Borbena7 je napisao:

    To sa istragom može potrajati.

    Vezano za poslodavca, jeste pogledali interne akte poslodavca, posebno Pravilnik o radu u kojim bi trebale biti definirane povrede obveza iz radnog odnosa i sankcije za iste?

    Zakon o državnim službenicima je u mojoj situaciji, pravomoćna osuđujuća presuda i tu bi bio kraj

    A i povrat svih troškova prijevoza

  4.  

    Dulje od 3 godine živim van mjesta prebivališta jer mi je lakše iznajmiti stan blizu posla nego putovati po nekoliko sati svakoga dana ali u ustanovi gdje radim to nisam prijavila jer čuj, zašto i dalje ne primati te novce što je u konačnici bila, velika i skupa pogreška. Netko me je prijavio u DORH da sam lažno prikazala relaciju od mjesta stanovanja do mjesta rada, temeljem tog lažnog prikaza isplaćivana mi je uvećana mjesečna naknada za putne troškove čime sam oštetila državni proračun za više od 40 tisuća kuna 

    Ako netko ima sličnu priču, ili bilo kakvog iskustva sa sličnim situacijama volela bih da ga podijeli samnom ili kakva pomoć?

  5. Na 13. 04. 2013. at 11:24, boško11 je napisao:

    Radim u javnom sektoru, već 4 godine. Do posla imam 98km, na početku sam se vozio, no kako vožnja traje skoro 2 sata (nema autoceste) morao sam odustat od svakodnevne vožnje na posao i nać si stan. I dalje sam se vozio doma barem dvaput tjedno zbog obaveza kod kuće. Aktivno tražim neko zaposlenje bliže prebivalištu, no ne polazi mi to baš za rukom. Putne troškove (oko 2500 kn) sam dobivao, svi u firmi su znali za moju situaciju (i nadređeni također) i nije bilo nikakvih problema, do nedavne anonimne prijave. Krim policija došla na posao, odveli me u stanicu, ispitivali cjeli dan, mene i stanodavce, te je podignut protiv mene opružni prijedlog drž. odvjetništvu. U firmi ima mnogo takvih slučajeva kao što je moj, no iznos mojih putnih je bio najviši i netko to jednostavno nije mogao preboljeti. Da nisam primao ove putne troškove dok bih platio Gorivo, stanarinu, režije i sl. od plaće bi mi ostalo oko 3400kn, što je znatno manje od ljudi kojima sam na poslu nadređen. ja se putnima nisam okoristio, nego sam ih u potpunosti potrošio na gore navedeno. Mnogo nas je u firmi, a da nisam uzeo putne, jedino bi ja svoju plaću morao koristiti i za plaćanje prijevoza. Ispao sam kriminalac.

     

    Ako netko ima sličnu priču, ili bilo kakvog iskustva sa sličnim situacijama volio bih da ga podijeli samnom. Ili kakva pomoć?

    Zna li netko kaj je bilo sa ovim djelom?

    Na 02. 05. 2013. at 14:52, mzopg je napisao:

     

    Nema, čak i taj tko je podnio anonimnu prijavu ne može više utjecati na DORH.

     

    Zašto niste dogovorili da Vam se umjesto putnih troškova plaća smještaj, a putni troškovi ukinu?

    Ovako DORH uopće ne zanima gdje ste stanovali i koje ste imali troškove, sve što njih sad zanima je da ste primali putne troškove za "put" koji nije postojao.

     

    Dokazati o kojem se periodu radilo neće biti nikakav problem.

    Znači očekujte prijavu, suđenje i lako moguće presudu prema kojoj ćete morati vratiti putne troškove za period u kojem ih niste opravdano koristili.

     

    Na vama je na sudu pokušati dokazati da ste navedeni novac koristili za smještaj, koji ste uzeli u najam kako ne bi svakodnevno putovali 4h...

    Angažirajte dobrog odvjetnika.

     

    Uz sve ovo budite sigurni da će netko za svjedoke i na ispitivanje pozvati i vaše kolege i nadređene, moguće da DORH podigne optužnicu i protiv njih.

     

    I za kraj ostaje vam nagodba, ukoliko imate nekakave informacije i spremni ste na taj potez, i naravno ukoliko je DORH zainteresiran.

    Imam iskustva sa sličnom situacijom imaš li neki prijedlog što i kako dalje ili kakva pomoć?

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija