Jump to content

očajna

Korisnik
  • Broj objava

    34
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. evo kao prvo htjela bih se ispričati svima koji su osjetili da možda ne cijenim njihovo mišljenje odnosno savjete. uistinu nisam htjela da tako ispadne, ali sam tako zbunjena. htjela bih pomoći suprugu na bilo koji način, pa eto toliko sam očajna da više ne znam šta da radim. nadam se da me razumijete i da mi nećete uzeti za zlo. iz iskustva (i kroz suđenje i kroz cijeli proces služenja kazne) sam shvatila da svatko tumači zakon kako njemu odgovara. ali nema veze, molila bih vas za još jednu pomoć. naime moj je suprug dobio uvjetnu od 3 mjeseca. komisija za uvjetni otpust odredila mu je datum izlaza 17.4. 2009. pa me zanima da li on još i na to može od kaznionice dobiti skraćenje???? jer kao što ste mi i ranije rekli kaznionica može dati skraćenje od mjesec,dva.. Unaprijed zahvalna.
  2. Evo dobili smo odgovor da je odbijeno. Po drugi put. Prvi put je slao odvjetnik, a drugi ja kao supruga. Mislim da imamo pravo pisati opet za 6 mjeseci. Da li moj suprug ima pravo pisati prije, s obzirom da sam ja slala zadnji put, a ne on??ili je zakonski rok 6 mjeseci bez obzira tko piše zahtjev za pomilovanje??? Unaprijed zahvaljujem na odgovoru..
  3. Molila bih vas samo za jednu informaciju. Zanima me da li se i ako da gdje na internetu mogu pogledati objavljene odluke predjednika, tj. molbe za pomilovanje. Oluke vrhovnog suda sam našla, međutim komisije za pomilovanje, ureda predsjednika ne mogu. Pa ako netko zna, bila bih vam jako zahvalna za tu informaciju. Pozdrav.
  4. a vidite nama je odvjetnik, i to jedan od najpoznatijih u hrvatskoj, rekao da nema zakonskog roka za ponovni zahtjev za uvjetni otpust. da se zato komisija za uvjetni otpust sastaje 3 do 4 puta godišnje, i da se ima pravo zahtjev predati svaki put kad se sastaje. Ne razumijem zašto svako priča neku svoju priču i svi se odvjetnici prave pametni a u biti pojma nemaju šta pričaju.ne znam više kome da vjerujem. sve bi mi ovo bilo lakše podnijeti da je moj suprug kriv za ono za šta je optužen, ali nije...... hvala vam na vašim savjetima i što ste podijelili vaše iskustvo sa mnom. Nadam se da ćemo u našem slučaju imati više sreće.
  5. E da i samo da još napomenem da je moj suprug već skoro na pola kazne pa me zanima da li uopće ima smisla poništiti presudu. Nisam baš previše upućena u te stvari. određena mu je kazna od dvije godine. Molim vas za odgovor!!!!!!!!!!
  6. znači po svemu šta ste mi sad rekli moj suprug nema nikakve šanse da izađe što prije. Da li postoji neki način ili neki razlozi da se utječe na odluke vrhovnog suda, ureda predsjednika ili komisije za uvjetni otpust???
  7. Sad tek vidim otkad sam na ovom forumu koliko ljudi ima sa toliko različitih situacija i problema. Ma u šta se ovaj svijet pretvorio?? Zar je to smisao života, da se iz dana u dan borimo sa sve težim situacijama?? Zar živimo u svijetu gdje nitko nema nikakva prava i gdje se samo novac cijeni?? Zar živimo u svijetu gdje se i male bebe i djeca moraju boriti za svoja prava?????????? I onda nakon te borbe shvatiš da je borba uzalud jer ma koliko se borili kraja nema..............
  8. Zar nitko nema savjet da li bi se mogla poništiti presuda?? Objasnila sam vam sve činjenice. Zar se ništa ne može učiniti??
  9. Hvala vam na vašem odgovoru. Ali trenutno se nalazimo u takvoj situaciji da mi treba stručan savjet. Dijelim vaša razmišljanja ali možda u pravnom svijetu i po zakonu to baš i nije tako. Da li ima netko tko bi mi mogao dati konkretne informacije vezane za uvjetni otpust??? Molim vas,jer stvarno sam očajna!!!!!!!!!!!!! sad u 6 mjesecu je sjednica, točnije 11. 06., suprug mi je obaviješten da do 15. ovog mjeseca mora predati zamolbu sa svim papirima (potvrda da smo i ja i njegova majka nezaposlene, da ne primamo socijalnu pomoć, potvrde o majčinoj bolesti-angina pectoris, potvrda o očevoj bolesti- 100%-tni invalid-glaukom,rodni list djeteta, vjenčani list, potvrda da je otac bio sudionik domovinskog rata,...). međutim, njemu je tek u 7 mjesecu pola kazne, a slijedeća sjednica za uvjetni otpust je tek u 9 mjesecu. da li bi bilo dobro da sad preda molbu i ako je odbiju da li je moguće da ja pišem u 9 mjesecu, kao supruga?? napominjem da čekamo i skraćenje sa vrhovnog suda, te da je poslana i zamolba za pomilovanje predsjedniku.
  10. očajna

    Pomoć

    Pa jeste li probali razgovarati sa suprugom zašto to radi?? I jeste li sucu objasnili o njezinoj bolesti?? Mislim da bi trebali ako ona ima papire liječničke o svojoj bolesti, skupiti ih i odnijeti sucu koji vodi vaš slučaj ili socijalnoj radnici. I još jedno pitanje, živite li vi i dalje sa svojom suprugom???
  11. ma lako za mene, ja ću se zaposlit nije uopće u tome problem. problem je u tome i čudno mi je da dijete nema nikakva prava bez obzira što je bez oca. a dječji smo primali i prije nego što je moj suprug stupio na izdržavanje kazne. i on nije dovoljan za pokrivanje troškova male bebe, ne pokrije ni troškove pelena za cijeli mjesec.
  12. sad u 6 mjesecu je sjednica, točnije 11. 06., suprug mi je obaviješten da do 15. ovog mjeseca mora predati zamolbu sa svim papirima (potvrda da smo i ja i njegova majka nezaposlene, da ne primamo socijalnu pomoć, potvrde o majčinoj bolesti-angina pectoris, potvrda o očevoj bolesti- 100%-tni invalid-glaukom,rodni list djeteta, vjenčani list, potvrda da je otac bio sudionik domovinskog rata,...). međutim, njemu je tek u 7 mjesecu pola kazne, a slijedeća sjednica za uvjetni otpust je tek u 9 mjesecu. da li bi bilo dobro da sad preda molbu i ako je odbiju da li je moguće da ja pišem u 9 mjesecu, kao supruga?? napominjem da čekamo i skraćenje sa vrhovnog suda, te da je poslana i zamolba za pomilovanje predsjedniku.
  13. a recite mi kako u slučaju da supruga šalje funkcionira mišljenje zatvora,socijalne skrbi,... jer kolko ja znam i to mora biti priloženo??? i da li je moguće da pošaljemi ja i suprug posebno???
  14. imate li kakav savjet?? kome bi se mogla obratiti??
  15. znači ja bi također trebala napisati pismo i predati ga zatvoru kad se bude slalo??? puno ste mi pomogli. hvala!!!!!!!!!!!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija