Jump to content

Hogar007

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. zahtjev za suđenje u razumnom roku se ne primijenjuje na upravni postupak a inaće upravni sud rješava predmete cca. 4 g.
  2. nikako jer je inaće mirovina isključivo nasljedstvo sunasljednice
  3. Hogar007

    nagodba

    Možeš se sve ovdje dogovoriti i nakon isplate sastaviti nasljedničku izjavu da se odričeš nasljedstva tako da to ostali mogu priložiti u ostavinskom postupku i takva je izjava neopoziva.
  4. površina čestice nije uopće bitna već je važno navesti oznaku čestice prema z.k. stanju i dio koji se kupuje tj. da li se kupuje u cijelosti (što se čak i podrazumijeva ako se ne navede drugačije) ili se kupuje idealni dio te čestice izražen razlomkom. Također za upis nije važna činjenica da li je cijena plaćena ili ne ako ugovor sadži dozvolu upisa u z.k. Ako se ne može doći do prodavatelja jedini put uknjižbe je tužba na utvrđenje prava vlasništva.
  5. Ne treba kopati po katastru, dovoljno je napraviti prijavni list radi usklađenja katastra i z.k. te uz to priložiti pravomoćnu građevinsku i uporabnu dozvolu ili uvjerenje od katastra da je objekt evidentiran u kat. operatu prije 15.2.1968. g. što zamijenjuje te dozvole
  6. Kakav otkup stana ako je stan već privatno vlasništvo?? Bitno je da li ima članova obiteljskog domaćinstva ili ne jer ako ih ima i uneseni su u ugovor onda nakon smrti zaštićenog najmoprimca taj status je nasljedan i prelazi na drugog člana obitelj. domaćinstva a ako ih nema onda se vlasnik može nesmetano useliti u stan.
  7. Pisana suglasnost je potrebna samo od davatelja i primatelja uzdržavanja a ne nikako od bilo koje druge osobe a pogotovo ne od nasljednika.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija