Jump to content

mtm

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Znači samo su na internetu imali te uvjete korištenja? Nemaš nigdje na ugovoru? Čula sam da postoji neka stranica na internetu koja svako malo snimi sve stranice interneta pa bi se tamo možda mogla pronaći arhiva prije nego što su je promjenili. Ali da li to još uvjek živi i na koji način radi nemam pojma. Pokušaj zguglati - arhiva, web stranice i sl.
  2. nažalost ne znam kako bi se mogao nazvati taj ugovor. Cesija u svakom slučaju nije. Više se radi o ugovoru o prodaji gdje se obavezuje kupnja određene količine proizvoda, a ako se ne kupi toliko proizvoda potrebno je platiti penale, a kupac je taj koji nije potpisao ugovor već samo posrednik i prodavatelj. Da li se posrednik može teretiti?
  3. Nazalost ne znam da li bi se to moglo i zvati ugovorom jer nema takvu formu, već je u formi papira na kojem se stranke obavezuju na nešto, te se navodi da se na ostale stvari odnosi dio koji se nalazi na drugom mjestu. Mene zanima čisto sa pravne strane, da li jedna od ove dvije strane koje jesu potpisane imaju pravo jedna drugu za nešto teretiti, ako ispunjenje tog papira ovisi (ponajviše) o tome da li treća (nepotpisana) strana napravi svoj dio.
  4. Ne znam da li je ovo pravo mjesto za ovu temu, ali ako nešto zna o tome bila bi zahvalna. Dakle, zanima me pravno stanje ugovora (tj. papira) na kojem se 3 strane obavezuju za nešto, ali koji je potpisan sa 2 strane, ali ne i sa treće. Da li jedna od ove dvije strane mogu teretiti za nešto navedeno ukoliko ugovor nije ispunjen? Kakvo je pravno stanje tog papira? Da li je nužan treći potpisnik koji je naveden? O kojem dijelu prava se tu uopće radi? Unaprijed hvala za svaki odgovor.
  5. Ne znam da li je ovo pravo mjesto za ovu temu, ali ako nešto zna o tome bila bi zahvalna. Dakle, zanima me pravno stanje ugovora (tj. papira) na kojem se 3 strane obavezuju za nešto, ali koji je potpisan sa 2 strane, ali ne i sa treće. Da li jedna od ove dvije strane mogu teretiti za nešto navedeno ukoliko ugovor nije ispunjen? Kakvo je pravno stanje tog papira? Da li je nužan treći potpisnik koji je naveden? O kojem dijelu prava se tu uopće radi? Unaprijed hvala za svaki odgovor.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija