Jump to content

maggy007

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala što si odgovorio! Naravno da je u tijeku, pa zar nisu više-manje svi o kojima se tu diskutira? Ok, mislila sam da će mi pravni umovi obratiti pozornost na nešto bitno što mi je promaklo u zakonu i nekome je jasnije, a za ostalo znam da će nadležne institucije reagirati.
  2. Molila bih za pomoć šta nam je činiti s obzirom na okolnosti, počinitelja i njegove nadležne? Radi se o nanošenju teških tjelesnih ozljeda djetetu od 5 godina-fraktura lubanje. Naime, Luka se igrao i trčao u pješačkoj zoni Trstenik u Splitu (poznata šetnica puna djece i rekreativaca), te ga je policijski službenik pokupio službenim motorom (300 kubika). Van životne opasnosti je:) Očevici govore (osim jednoga koji je dao izjavu za novine kako je dijete istrčalo pred motor), da se službenik nakon naplate kazne jednom počinitelju prekršaja naglo uključio u promet u potjeri za drugim počiniteljem također na motoru i to bez zvučne signalizacije. Koja je uopće dopuštena brzina u pješačkoj zoni? U PU Splitsko -dalmatinskoj navode kako u sklopu redovitih dužnosti sankcioniranja vozača koji bahato voze u zoni zabranjenoj za prometovanje vozila, policajci tako isto smiju postupiti tj. smiju voziti i ugrožavati živote svih pješaka, osobito djece radi hvatanja počinitelja običnog prekršaja??? Proučavala sam Zakon o policiji, o sigurnosti prometa na cestama, Pravilnik o načinu postupanja policijskih službenika i ne snalazim se najbolje. Ukoliko netko ima savjet šta činiti nakon šta odem po zapisnik na policiju, molima bih vas za isti i unaprijed zahvaljujem!
  3. Bok svima! molila bih i ja pitanja i odgovore od djeteline ili neka druga pitanja koja su u opticaju. Puno hvala!!!!!! magdalena797@gmail.com
  4. Bok! Zamolila bi za pomoć oko Trgovačkog prava, Kp te Kpp. Nabavila sam skripte objavljene na netu al nisam sigurna da su kvalitetne i dovoljne.Bojim se da ću izgubiti puno vremena dok shvatim koji mi je najbrži put. Da kupim knjigu Petrovića Osnove trgovačkog prava? Imate li koji savjet iz čega učiti, vi koji ste već uhodani, unaprijed puno puno hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija