Jump to content

Zex

Administrator
 • Broj objava

  3107
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  16

Zex je zadnji put osvojio dan lipanj 28

Zex objavljuje sadržaj koji drugi korisnici cijene!

4 pratitelja

O Zex

 • Status
  Administrator

Osobni podaci

 • Web stranica
  www.legalis.hr
 • Skype
  goranzekovic

Nedavni posjetitelji profila

20904 pregleda profila
 1. Poštovani, imam dvojbu....., naime, prije nešto više od tri mjeseca doživio sam infarkt miokarda, te ugrađena tri stenta. Moj kardiolog ne dozvoli mi da se tražim na posao, jer imam uvjete za prijevremenu starosnu mirovinu (62 g.starosti, te 43 g. radnog staža u istoj firmi - Podravka).

  Budući da nakon kratke rehabilitacije, zdravlje nije u redu,  zanima me, bi li se isplatilo uzeti prijevremenu starosnu mirovinu, te imam li u tom slučaju pravo na otpremninu? Ukoliko se tražim na posao, moj kardiolog veli da će mi napisati trajnu nesposobnost za rad (što po mom mišljenju znači....invalidska mirovina). Zanima me nakon koliko vremena provedenog na bolovanju, trebam ići na liječničku komisiju, te, imam li u tom slučaju pravo na otpremninu od firme.

  Napominjem da mi je bruto plaća prije bolesti bila oko 6 800 kn sa svim dodacima (prijevoz, noćni rad, smjenski rad, itd.)

  Molim Vas, možete li mi dati savjet što da napravim, jer imam i 72 dana borbenog sektora kao Hrvatski branitelj (do 16.01 1992. godine), a imao sam i četverogodišnji mandat u Županijskoj skupštini, gdje sam također dobivao mjesečni dohodak (bruto, oko 800 kn)

 2. Nedavno smo uveli opciju da možete promijeniti svoje korisničo ime. Obratite pažnju da ovu mogućnost možete iskoristiti samo jednom godišnje.
 3. Kad ste rekli da bi žig postao javan na pitanje kako zaštiti pseudonim, što ste pod tim mislili? Oće li time biti objavljeno pravo ime pisca?

 4. Hvala vam na javljanju. Trudimo se da reklame na Legalisu ne budu prenapadne. No, ponekad algoritam u sustavima za serviranje reklama pobjegne van konteksta, pa nalijepi reklamu na mjesta na kojima nikako ne bi trebale biti. Molimo, javljajte nam ako prije nas primjetite da se to događa, kako bi to mogli otkloniti. Reklame su "nužno zlo" iz kojih se financiraju oni osnovni troškovi koje Legalis ima. Stoga, slobodno s vremena na vrijeme kliknite na koju. Time nama pomažete.
 5. Proučite si ovdje članke 107, 108 i 109 zakona. https://www.zakon.hr/z/106/Zakon-o-autorskom-pravu-i-srodnim-pravima Ako ste vi rečeni softver stvorili, vi ste njegov autor, i protuzakonito bi bilo navesti drugu osobu autorom, a koja to djelo nije stvorila. Također, vi u svakom slučaju imate pravo biti navedeni autorom tog softvera. No, ako je softver nastao u radnom odnosu, po nalogu i uputama vašeg poslodavca, on ima pravo na sva imovinska prava koja proizađu iz tog softvera (naravno, ukoliko kakvim posebnim ugovorom niste vi međusobno drugačije uredili). Znači, vi ste u svako
 6. Pozdrav, nakon prelaska na novi sustav više nemamo modul sa linkovima, tako da više nemamo linkove prema drugim stranicama. Objaviti pak link u određenoj temi u forumu nam se ne čini da ima previše smisla.
 7. Legalis trenutno broji skoro 90.000 korisnika, a njihov broj svaki dan raste. To je prevelik broj da bi imalo smisla objavljivati popis članova kakvog se vi sjećate. I dalje u administratorskom dijelu portala postoji takav popis, koji trenutno ima 3600 stranica. Vjerujte, nikakva praktična korist od njega. Ako tražite nekog korisnika, to je nemjerljivo lakše učiniti preko tražilice.
 8. Hvala vam na javljanju! Problem riješen. Poštanski sandučići su korisnicima od sad povećani na max. 4000 poruka. Vjerujem da će to svima biti više no dovoljno.
 9. Prije nekog vremena sam bio proslijedio vaš upit kolegici, i vjerujem da vas je već do sad kontaktirala te da se to riješilo. Ako slučajno još nije, svakako se javite ovdje ili meni privatnom porukom.
 10. Osim novog sustava Legalis je danas dobio i novi dizajn. Nadam se da vam se sviđa.

  1. Prikaži ranije komentare  3 više
  2. matuzlice

   matuzlice

   poštovana na koji način se mogu pronaći pitanja i odgovori od starog Legalisa i kako slati privatne poruke?

  3. Zex

   Zex

   Sve teme od pokretanja stranice 2003 godine su tu. Najbolje je koristiti pretraživač stranice, koji je u gornjem desnom uglu. Ako znate koji vas točno forum zanima, možete otići i u njega te pregledavati starija pitnaja i odgovore.

   Za poruke odite na ikonicu "Poruke", koja se također nalazi u gornjem desnom uglu stranice, i klilnite na "Nova poruka". Tamo odaberete kome šaljete ("Za") te unesete naslov poruke i tekst poruke. Nakon što ste gotovi, kliknite na "Pošalji".

  4. matuzlice

   matuzlice

   Thx Zex.Ovo s porukom ok međutim u poštanskom pretincu nemam privatne stare poruke..

 11. Sretan sam što smo se uspješno prebacili na novi sustav :-)

  1. drot13

   drot13

   Prisnažujem. Meni se i ovako sviđa, makar nije dovršeno...:-)

  2. G-man

   G-man

   Pridružujem se. Dosta stvari je sad jednostavnije i brže, i nije komplicirano kako sam se malčice bojao da bude.

   Pičimo dalje u novoj "makini"... :idemo:

  3. Spitfire

   Spitfire

   ..e da, iako je onaj stari nekako u nostalgiji, ovo zadnjih par mjeseci je bilo samo mučenje pa ovaj novi izgleda kao A380 naspram DC10..još samo da vratimo korisnike pa makar opet kukali kako je navala :-)

 12. Građani, volonteri, aktivisti i organizacije civilnog društva diljem Europe pridružuju se Europskom maršu za prava izbjeglica kako bi glasno i jasno rekli ne tvrđavi Europi. Ove nedjelje, 26. veljače u Zagrebu de se održati Europski marš za prava izbjeglica. Okupljanje je predviđeno u 18:00 na Glavnom kolodvoru (kod kipa kralja Tomislava). U 18:20 povorka de krenuti, prošetati uz Zrinjevac, te marš privesti kraju na Trgu bana Jelačida. Sloganom ne tvrđavi Europi građani Europe žele iskazati duboko razočaranje i protivljenje ovakvimpolitikama lišenim solidarnosti, te srušiti
 13. <p><span style="color:#3E3E3E;">U Opatiji, u Milenij Grand Hotelu 4 opatijska cvijeta, od 1. do 3. prosinca 2016. održat će se XXIX. redovno savjetovanje pod nazivom "PRIMJENA PRAVNIH STANDARDA EUROPSKOG SUDA ZA LJUDSKA PRAVA U HRVATSKOM KAZNENOM PRAVU - MOŽEMO LI BOLJE", u organizaciji Hrvatskog udruženja za kaznene znanosti i praksu (HUKZP).</span>[PRBREAK][/PRBREAK]</p> <p></p> <div style="text-align:center;"> <p> [ATTACH=CONFIG]1266[/ATTACH]</p> <p><strong>XXIX. REDOVNO SAVJETOV</strong><strong>ANJE </stro
 14. <p><span style="font-size:10px;"> Povodom Europskog dana pravosuđa 2016.godine Ministarstvo pravosuđa </span><span style="font-size:10px;"><strong>u petak, 4. studenog 2016. godine</strong></span><span style="font-size:10px;"> organizira manifestaciju </span><span style="font-size:10px;"><em>Dani otvorenih vrata</em></span><span style="font-size:10px;">. </span>U sklopu <em>Dana otvorenih vrata</em> omogućit će se upoznavanje s unutarnjim ustrojstvom i radom Ministarstva pravosuđa. Kako bi gra
 15. <p>Izrada web stranica za odvjetnike i odvjetnička društva malo je specifičnija u odnosu na ostale web stranice gdje ne postoje gotovo nikakva ograničenja i pravilnici. Odvjetnici se moraju pridržavati pravilnika o web stranicama odvjetnika i odvjetničkih društava koji je izdala Hrvatska odvjetnička komora dana 14. veljače 2009. godine. Upravo u ovom članku ćemo Vam ukratko pojasniti što sve smije biti, a što sve ne smije biti na web stranicama odvjetnika. [PRBREAK][/PRBREAK]WEB stranica odvjetnika može sadržavati sljedeće podatke: </p> <p>1. Ime i prezime, akademska tit
×
×
 • Napravi novi...