Jump to content

lilou

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. U međuvremenu sam pozvana na testiranje (od 72 ljudi prošlo nas je 3) te na intervju. Danas sam dobila rješenje u kojem stoji ime primljene kandidatkinje. U rješenju se navodi da dotična ima nešto manje od godine dana radnog staža. Dakle, prvo ne razumijem kako mogu primiti na vježbeničko mjesto osobu s radnim iskustvom. Nije li to u suprotnosti sa Zakonom o državnim službenicima? Zanima me i koje opcije imam na raspolaganju osim podnošenja žalbe. Mogu li neovisno o žalbi tražiti da se provede upravni nadzor? I dalje mi je nejasno tumačenje te stavke Zakona o braniteljima. Naime, u starom zakonu je postojala formulacija "pod jednakim uvjetima", dakle ukoliko je postignut isti broj bodova na testiranju i razgovoru, postoji prednost prijema. U zakonu iz 2004. stoji da imam prednost ako zadovoljim uvjete iz natječaja odnosno oglasa. Dakle, testiranje i intervju s time ne bi trebali imati veze?? Osim svega toga, na moje traženje da mi omoguće uvid u dokumentaciju i rezultate izabrane kandidatkinje rečeno mi je da na to nemam pravo. Je li to točno?
  2. Hvala na lijepim željama. Ne brinem se ja za svoje reference (imam čak i magisterij iz traženog područja). Problem je u tome što na razgovoru s komisijom moram dobiti minimalno 60%, a kako je to vrlo subjektivan proces...svašta se može dogoditi. Da znam da će zaista biti izabran najbolji a ne "najumreženiji" kandidat ne bih se ni pozivala na to pravo.
  3. U molbi za posao u državnoj upravi pozvala sam se na status djeteta poginulog branitelja kako bih ostvarila pravo na prednost pri zapošljavanju. Odgovaram uvjetima natječaja - VSS, znanje engleskog i rad na računalu. U sklopu natječaja predviđeno je testiranje i intervju s komisijom pa me zanima na koji način taj dio natječaja utječe na ostvarivanje prava (odnosno utječe li uopće), obzirom da se u zakonu spominju samo uvjeti iz oglasa. Također, zanima me kakve su mi opcije u slučaju da natječaj bude poništen, što se često događa u ovakvom slučaju.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija