Jump to content

malone

Korisnik
 • Broj objava

  38
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Nasljedstvo podjela

  Da saznao sam i to i ako me odbiju da se imam pravo žaliti na to. Sada moram ćekati jer sud nema roka za odgovor. A bojim se i kada odgovori da ce me moj odvjetnik opet obavijestiti nakon 14 dana. Mogu li se ja zaliti odvjetnickoj komori za svog odvjetnika ili je ujeo vuk magare.
 2. Ulaganja u imovinu ostavitelja

  Hvala vam puno na iskrenom odgovoru!
 3. Ulaganja u imovinu ostavitelja

  Da to je kuca roditelja na kojoj sam uredio kat i stavio krov.
 4. Nasljedstvo podjela

  Nije imam jos 4 dana.
 5. Nasljedstvo podjela

  Nasljedstvo u kojem nema dogovora oko podjele, jer je jedna strana vise ulozila. Da li i kako mora izgledati tuzba u kojoj bi se od suda trazilo da podijeli ostavinu,kucu i novac koji je ostao ali ne znam koji je to iznos jer javni biljeznik nije objavio u rijesenju, samo ime banke dok je iznos stavljen kao nepoznat mada ja znam da bi trebalo biti oko dvijesto tisuca kuna. Da li u tuzbi obrazloziti da sam ulaganjem u nekretninu, podigao vrijednost iste i da trazim da se sudski odredi koji stan kome pripada jer postoje 2 stana i jedan sam ja kompletno uredio i postavio kroviste. Kako bi takva tuzba trebala izgledati?
 6. Ulaganja u imovinu ostavitelja

  Molim vas ako mi mozete pojasniti postupak vjestacenja koji ce uslijediti kada podignem tuzbu. Sto bi se uzimalo u obzir kod procijene ulaganja u nekretninu? Da li bi se uzimala sadasnja vrijednost radova na trzistu i da li bi to bilo u nekakvim postotcima jer sam dodao kat i krov na kuci? Kako bi se recimo procijenjivala alu.stolarija koja je u to vrijeme bila nesto a sada u ovo vrijeme postoji toliko modernije plasticne i alu. stolarije? Koliki bi utjecaj imao racun te iste stolarije? Hvala!
 7. Ulaganja u imovinu ostavitelja

  Hvala na odgovoru, da li ja u toj priči, postupka tužbe, vještačenja, raspravi, mogu računati da cu izvuci svojih cca 40 tisuća eura i da bi to trajalo 3-6 njeseci ? Uz nekih 15-20 tisuca kuna za proces.
 8. Ulaganja u imovinu ostavitelja

  Hvala puno, znači prvo pokrenuti ostavinsku, onda prigovoriti na sastav ostavine, iznesti sve sto sam uložio u kuću i onda što slijedi ; da li moram tužiti brata i na sudu obrazložiti dokazima o ulaganju pa onda sud određuje koji je to dio koji sam uložio? Koliko to sve traje i koliko novca moram racunati da cu potrositi na taj postupak? I da li moj brat za to vrijeme moze koristiti za svoje stanovanje dok nije podijeljeno i ustanovljeno koliki je čiji dio? Hvala
 9. Pokusati cu kratko ispricati i postaviti pitanja; naime u roditeljskoj kuci prije 20-ak godina ja sam uredio kat kuce i krov. Stanovao sa obitelji i prije par godina odselio u inozemstvo gdje zivim i radim. Moj brat se je vratio iz inozemstva prije par godina i zivio u stanu sa roditeljima. U medjuvremenu mi je prvo umro otac i bilo je sve u redu sto se tice nasih odnosa ( mene i brata). Pred smrt majke, kako smo imali u obitelji i poslovni prostor, razgovarali smo o prodaji svi troje i usaglasili da se proda. Kako je majka bila nepokretna, brat je imao mamino odobrenje da raspolaze sa racunima. Tada pocinje druga prica, brat me naziva i pita o podjeli imovine i da kuca nije ono sto bi on htio da bi vise zelio stan i da bi on da se kuca proda. U razgovoru mu govorim da podijelimo na dva dijela s tim, da ja dobijem neki dio onoga sto sam ulozio u izgradnju kuce.To je on odbacio i rekao da treba ici pola pola i da to sto sam ulozio je moja greska. Kako je proslo dosta vremena od majcine smrti zelim pokrenuti ostavinsku raspravu i rijesiti tu podjelu. Ne znam od kuda prvo krenuti. Zanima me da li prvo moram pokrenuti ostavinsku i navesti sto je ostalo poslije smrti majke; kuca i novac jer ja znam cijenu za koju je prodan ali ne znam koliko je tog novca na racunu, pa kada zavrsi tuziti brat za svoj novac koji je ulozen u kucu. Ili nekim drugim redoslijedom. Kako cu uopce odrediti sto ja trazim za sebe jer sam ulagao u markama, eurima i naravno kunama. Da li cu pretvarati marke u eure? Ili cu morati uzimati nekog procijenitelja da napise i ocijeni vrijednost moga ulaganja. Naravno nemam racune za sve ali imam svjedoke loji su na kuci radili i prijatelje koji su mi pomagali. Brat zivi i dalje u kuci na roditeljskom katu. Ja i roditelji nikada nismo razgovarali o tome da bih trebao dok su oni zivi prepisivati na sebe kat kuce. Hvala
×