Jump to content

malone

Korisnik
 • Broj objava

  52
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Kaznena prijava?

  Hvala, nasao sam u clanku 305. K.Z. pod brojem 7." postupak pred javnim bilježnikom (npr. Iskaz u ostavinskom postupku) spada u k.z. Znaci da to mogu prijaviti pa neka oni vide tko to tamo laže i krade...
 2. Kaznena prijava?

  Mislim da je konacna odluka kada je ispisano rijesenje o nasljedivanju. Jer tamo su davane izjave i tamo je doneseno rijesenje. A u rijesenju nije naveden taj racun sa novcem.Vjerujem da ste to mislili pod konacno rijesenje?
 3. Kaznena prijava?

  ,,Lažni iskaz na temelju kojeg je povrijeđeno pravo dugoga KZ sankcionira" . Ako je istinita tvrdnja koju sam nasao na forumu iz jednog ostavinskog procesa iz 2009, onda slijedi da ako je moj brat dao iskaz i nije naveo svoj racun na koji je stavio novac od majke, dao lazni iskaz? Jer po rijesenju o nasljedivanju toga racuna i novaca tamo nema. A da li je on to izjavio a netko ga savjetovao ja to ne mogu tvrditi .Da li bi to bilo dovoljno za pokretanje istrage? I kome bi to trebalo prijaviti? Ili da stisnem zube presutim i cekam za godinu dvije dana da sudac odluci vratiti na pocetak ostavinski proces i da tamo odlucno kazem da nema novca koji nedostaje? Hvala
 4. Kaznena prijava?

  Hvala puno!
 5. Kaznena prijava?

  Ok, znaci da ne moze dopuna zbog unedogled dopuna kako vi kazete ali meni rok nije istekao vec je dan u roku. A sada jeli pitanje, koliko se to ceka na odluku suda? Jel vidim da zbog brzine procesa nema dopune. Da li postoji neko vrijeme kao mjesec ili najduze dva?
 6. Kaznena prijava?

  Pitanje za vas, rekli ste da moze, odvjetnik govori ,,Dopuna prigovora izvan roka nije predviđena zakonom" Sto je po pravu, jel moze ili ne? Mozete li mi pojasniti, hvala!
 7. Kaznena prijava?

  Hvala puno!
 8. Kaznena prijava?

  Prigovor je poslan na vrijeme ali mislim da li se moze dodati na to nove informacije. Dodati kao dodatak prigovoru.
 9. Kaznena prijava?

  Moze li se na prigovor napraviti dodatak kojim bih mogao dodati jos stvari koje me muce?
 10. Kaznena prijava?

  Ovo je dio maila mog odvjetnika; "Dakle, iako je prigovor predan moj je prijedlog da zatražim preotvaranje rasprave. Naime, Vaš je brat na ročištu istaknuo činjenicu da postoji još jedan račun sa oročenim sredstvima (očito je da je to račun od prodaje lokala) a o čemu FINA nije dostavila podatak. Na kraju se je njoj javio Vaš brat da se radi o računu koji je on otvorio na svoje ime. Prijedlog preotvaranja bi bio zbog te činjenice a mogli bi tada riješiti i pitanje stana na način da recimo stan ostane u suvlasništvu ali da se Vama priznaju ulaganja - i da dobijete veći novčani iznos - jasno morali bi dogovoriti koji bi to iznos bio i Vaš bi brat takav prijedlog morao prihvatiti.,, Recite mi koje ovlasti i kada se je to moj brat javio? Ako nije na ostavinskoj rekao da je stavio novac na svoj racun onda kada se je on njoj javio i ako je, zasto nije pitala i on dao broj racuna. Kako se to netko na kraju javi javnom biljezniku?
 11. Kaznena prijava?

  Vi opet o prigovoru, ja vas pitam za odgovornost o vodjenju postupka i utjecsju na postupak. Jer sada nesto sto je trebalo biti izreceno i uvrsteno u ostavinu je prebaceno na sud i sada ce se cekati godinu i mozda dvije na odgovor suda? Dakle odgovornost prije prigovora
 12. Kaznena prijava?

  To bi znacilo da izjavu mog brata da je novac na njegovom racunu i da to nije uslo u zapisnik i u rijesenje, je posve nebitno i relevantno za moj ostavinski dio? A sada ce sudac odlucivati i na kraju ga ja moram tuziti? Ne kuzim logiku da li molim vas mozete pojasniti jeziikom smrtnika jer ne razumijem? Hvala puno!
 13. Kaznena prijava?

  Dakle ja sam u inozemstvu, predstavlja me odvjetnik. Na ostavinskoj raspravi moj brat izjavljuje da je novac od prodaje imovine mojih roditelja stavio na svoj racun dok je mama bila ziva i orocio. Mama je bila nepokretna i tako je moj brat mogao koristiti novac ako je mami bilo potrebno. Na raspravi javni biljeznik ne stavlja u rijesenje i ne trazi od mog brata da dostavi broj racuna. Po rijesenju ja stavlajm prigovor nakon sto sam ubijedio svog odvjetnika, moj odvjetnik kaze da ce traziti preotvaranje oporuke i nakon toga, moj odvjetnik govori da je javni biljeznik ipak odlucio poslati na sud ( jer se moj brat ne javlja) i da ja tamo trazim svoja prava koja polazem sto se tice imovine. Moje pitanje je mogu li ja kazneno prijaviti javnog biljeznika sto je unatoc tome sto je moj brat dao izjavu, istu nije stavila u zapisnik, nije preotvorila oporuku nego prolongirala sve. Hvala
 14. Nasljedstvo podjela

  Da saznao sam i to i ako me odbiju da se imam pravo žaliti na to. Sada moram ćekati jer sud nema roka za odgovor. A bojim se i kada odgovori da ce me moj odvjetnik opet obavijestiti nakon 14 dana. Mogu li se ja zaliti odvjetnickoj komori za svog odvjetnika ili je ujeo vuk magare.
 15. Ulaganja u imovinu ostavitelja

  Hvala vam puno na iskrenom odgovoru!
×