Jump to content

Borbena7

Moderator
 • Broj objava

  8281
 • registrirao se

 • Osvojio dana

  174

Borbena7 je zadnji put osvojio dan kolovoz 7

Borbena7 objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O Borbena7

 • Rang
  Moderator

Nedavni posjetitelji profila

9459 pregleda profila
 1. Uvid u spis znači da fizički pristupite sudu i da vidite stvarno stanje spisa. Ovo možete napraviti osobno ili putem punomoćnika.
 2. Borbena7

  Tužba

  Da li su ovo Vaša zajednička maloljetna djeca? Pitam, jer bi se u tom slučaju mogli pozvati na čl. 46. st. 2. Obiteljskog zakona.
 3. S obzirom da se radi o dugovima koji su ustupljeni, imate prostora za pregovore vezano za otplatu. Ponudite im da ćete platiti glavnicu, a neka Vas oslobode kamata i troškova. A po ovakvom podmirenju, neka povuku ovršne isprave sa Fine.
 4. Ako stan ne iznajmljujete, tada nema potrebe za sklapanjem ugovora o najmu, a samim tim nema ni porezne obveze.
 5. Ne postoji, osim postupaka koje ste naveli pod napomenom. Lex specialis derogat legi generali tzv. načelo lex specialis ili načelo specijalnosti bi značilo da poseban zakon koji odstupa, nadjačava opći zakon.
 6. Na zastaru se možete pozvati kada ista i nastupi. Bez obzira što je dug nenaplativ preko Fine ili poslodavca, ovrhovoditelj može prekidati tijek ovog zastarnog roka sa svakim novim pokušajem naplate, bilo na ovim predmetima i sredstvima ovrhe ili nekim drugim.
 7. Pretpostavljam da nisu naplaćene već da je Fina postupila po čl. 12. Zakona o provedbi ovrhe na novčanim sredstvima, te da se zato vode na način koji su Vam i objasnili. Ako je stanje u Očevidniku "0,00 kn" to ne mora nužno značiti da duga nema, moguće je da se samo trenutno ne provodi ovrha na novčanim sredstvima preko Fine.
 8. Ako nema sporazuma između Vas i bivšeg supruga, tada se trebate obratite nadležnoj Poreznoj upravi i zatražite da se olakšica ravnomjerno rasporedi na Vas kao majku i oca djeteta. Uz dopis Poreznoj svakako dostavite i Presudu o razvodu braka, te će Porezna napraviti izmjene poreznih kartica. Pristanak oca djeteta za ovakvo postupanje Porezne nije potreban.
 9. Ne, sud Vam neće dostavljati dokumentaciju na zahtjev već imate pravo napraviti uvid u spis i na sudu zatražiti da Vam se kopiraju dijelovi spisa.
 10. Jeste li Vi taj dug podmirili ili je dug oprošten ili što? U prethodnim objavama navodite da ste se "kompletno riješili ovrha", pa što Vam to točno znači?
 11. Nastupa nakon 10. godina od pravomoćnosti rješenja o ovrsi, ali se ovaj zastarni rok prekida sa radnjama ovrhovoditelja koje je poduzeo pred nadležnim tijelom s ciljem naplate dug. I nakon ovog prekida zastarni rok ponovno teče, ali se računa iz početka.
 12. U pravu svatko ima mogućnost postaviti zahtjev i tražiti nešto, ali je pitanje koliko će u tome uspjeti. Ovo što sam Vam navela je najsigurniji način za realizaciju Vaše volje. Predmetom ovog ugovora može biti i cjelokupna imovina tj. bez ovog prethodnog darovanja polovice.
 13. Naravno, a imate i dijete, te samim tim i motiv više za borbu.
×
×
 • Napravi novi...