Jump to content

Borbena7

Moderator
 • Broj objava

  9045
 • registrirao se

 • Osvojio dana

  182

Borbena7 je zadnji put osvojio dan listopad 18

Borbena7 objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O Borbena7

 • Rang
  Moderator

Nedavni posjetitelji profila

10282 pregleda profila
 1. Raspolažete sa premalo informacija za konkretniji odgovor. Što znači da je proglašen bankrot? Imate li kakvu pravomoćnu odluku koja se odnosi na Vaše potraživanje? Jeste li od odvjetnice zatražili da pribavi tu odluku koju Fina spominje?
 2. Zastara nastupa 10. godina od pravomoćnosti rješenja o ovrsi, ali samo ako ovrhovoditelj nije prekinuo zastrani rok poduzimanjem radnji s ciljem naplate pred sudom ili drugim nadležnim tijelom. Ukoliko je na ovaj način prekinut zastarni rok, tada od prekida teče iz početka. Da li za Vaš dug postoji pravomoćno rješenje o ovrsi?
 3. S obzirom na visinu duga i ostalo što ste pod objavama naveli, možete pokrenuti postupak stečaja potrošača.
 4. Ovo se ne bi smjelo ovako raditi, trebaju povući jednu ovrhu, a pogotovo ako je i ova na Fini na redu za naplatu (da nije u redu čekanja). Kolika je glavnica tog duga?
 5. Da, još godinu dana nakon prestanka obrazovanja, osim ako se ne zaposli.
 6. Borbena7

  Ograda!

  Prilikom dogovaranja, na koji način ste se sporazumjeli oko budućeg izgleda te ograde tj. što ste dogovorili kako ta ograda treba izgledati?
 7. Iz osobnog iskustva mogu Vam reći, da ti koji imaju ovrhu na nekretnini i ne poduzimaju ništa da je riješe već gomilaju nove dugove na temelju iste osnove, ti dobrovoljno ne podmiruju dug.
 8. I dalje mislim da bi požurivanjem onog sudskog postupka potaknuli rješavanje stanja u zemljišnim knjigama, a samim tim i buduću naplatu dugova. Naravno, zato smo tu.
 9. S obzirom na fazu u kojoj je ovaj postupak, najavljene izmjene i dopune Ovršnog zakona teško da se mogu na njega primjenjivati. U pravilu se primjenjuje zakon koji je bio na snazi u vrijeme pokretanja ovršnog postupka, a iznimka je da se kasnije donese odredbe primjenjuju na postupke koji su već u tijeku.
 10. Da. Može, ako račune izdaje na tu osobu. Da bi došlo do zabilježbe treba se pokrenuti ovrha, a da bi se pokrenula ovrha na nekretnini trebaju se ispuniti i drugi uvjeti propisani zakonom, a ne samo visina vrijednosti spora od minimalno 20.000,00 kn na ime glavnice. Zašto je fokus na ovrsi na nekretnini? Pa bitno je da se dug podmiri, a za to postoje i drugi predmeti i sredstva ovrhe kao što je plaća/mirovina, auto, pokretnine.... Pogrešno. Nema se ovdje što ponovno pokretati već se postupak treba nastaviti do kraja. Zabilježba rješenja o ovrsi u zk je početak ov
 11. Koliko ova osoba sada ima godina i sa koliko godina života joj je oduzeta poslovna sposobnost? Od čega ta osoba sada podmiruje osnovne životne potrebe tj. ima li nekakva socijalna primanja?
 12. Mišljenja sam da ovdje nije ništa sporno, jer je garaža objekt u kojem se na organiziran način parkiraju vozila na osmišljeno postavljena mjesta za parkiranje. A kako su osobe vlasnici garaža, tako je njima omogućeno korištenje garaže u svrhu za koju je i namijenjena. A pristup ostavama je svima osiguran na isti način tj. stepeništem.
 13. Imate premalo informacija da bi Vam se mogao dati konkretan odgovor. Otvaranje zaštićenog računa ovisi o fazi u kojoj je ovršni postupak, a Vi ne znate niti da li je ovršni postupaka ikada pokrenut. Evo link za postupak otvaranja zaštićenog računa, naravno samo ako su kod Vas za to ispunjeni uvjeti. Zbog stanja u državi otvaranje zaštićenog računa moguće je i online.
 14. Nikako. Pravo plodouživanja je osobna služnost koja svojega nositelja ovlašćuje da se u svakom smislu služi nečijom stvari u skladu s njezinom namjenom.
 15. Borbena7

  ovrhe

  Ne postoji članak zakona koji zabranjuje da se vi dogovarate i sklapate sporazume, ali postoji članak zakona koji nalaže način kako se provodi ovršni postupak i tu se sa nikakvim sporazumom ne može utjecati na postupanje na koje Ovršni zakon obvezuje. Sporazum možete primjenjivati, ako ovrhovoditelj nije zatražio provedbu ovrhe od Fine ili poslodavca/HZMO, a ako je zatražio, tada vrijedi samo Ovršni zakon, a ne i sporazum.
×
×
 • Napravi novi...