Jump to content

Borbena7

Moderator
 • Broj objava

  13379
 • registrirao se

 • Osvojio dana

  218

Borbena7 je zadnji put osvojio dan kolovoz 3

Borbena7 objavljuje sadržaj koji drugi korisnici cijene!

O Borbena7

 • Status
  Moderator

Nedavni posjetitelji profila

14421 pregleda profila
 1. Trebate na Općinskom sudu zatražiti izdavanje pravomoćnog rješenja o nasljeđivanju, a dokaz o dugovanju će Vam poslužiti kao opravdani pravni interes za ovu informaciju.
 2. Nema jedinstvenog odgovora. Sud ne gleda samo broj dana, odnosno godina već cjelokupnu situaciju, okolnosti... Zašto Vam je tako hitno postići oduzimanje roditeljske skrbi?
 3. Banka vjerojatno ima punomoćnika, tako da bi se njemu trebali obratiti za sporazumnu otplatu.
 4. Uvijek se kupuje od vlasnika, odnosno ovdje bi to bili nasljednici osobe koja je kao nestala proglašena umrlom.
 5. Nemojte ovo raditi ukoliko s njima ne postignete sporazum o obročnoj otplati duga. Kao prvo, FINA-a neće imati informaciju o ovakvim uplatama, te će stanje u Očevidnik ostati isto tj. još će se i uvećavati za kamate. Kao drugo, dug se neće umanjivati u skladu sa čl. 172. Zakona o obveznim odnosima. I kao treće, oni i dalje mogu tražiti promjenu predmeta i sredstva ovrhe.
 6. Trebali su poduzeti, jer je to u interesu djeteta. Prema ovome što navodite nije dovoljno, jer oduzimanje roditeljske skrbi je krajnja mjera.
 7. Ne, protivno bi bilo zakonskim odredbama.
 8. Svakako se ponovno obratite CZSS i izvijestiti ih o učincima njihovog postupanja, te tražite ponovno posredovanje.
 9. Boravište prijavljujete, ako će trajati dulje od 3. mjeseca. Trebao bi plaćati porez, a to ne bi trebalo biti od značajnijeg utjecaja na Vašu cijenu najma.
 10. Nema šprance, jer je svaki postupka drugačiji. Morat ćete sadržaj prilagoditi svom slučaju i žalbenim razlozima.
 11. Nadležnom Općinskom sudu šaljete zahtjev za proglašenje ovrhe nedopuštenom, odnosno koristite pravna sredstva koja su po čl. 210. OZ na raspolaganju ovršeniku u ovakvim situacijama. Morate paziti na rok od 60 dana, a koji se računa od zaprimanja zahtjeva za izravnu naplatu na FINA-i (kod Vas je to 17.7.2021.) Žalbeni razlog bi bio po čl. 50. st. 1. toč. 7. i 11. OZ.
 12. Da li je ovdje posredovao sud ili je zahtjev za izravnu naplatu ovrhovoditelj sam dostavio FINA-i na provedbu? I kada je ovršna isprava zaprimljena na FINA-i?
 13. Može. Znači na osnovu čega tj. kakve isprave? Tko to radi FINA-a ili poslodavac? I da li im je na provedbu dostavljeno od strane majke ili od suda?
 14. Svakako se nemojte upuštati u ovakve sporove bez stručne pomoći odvjetnika i to po mogućnosti specijaliziranog za obiteljsko pravo.
×
×
 • Napravi novi...