Jump to content

Borbena7

Moderator
 • Broj objava

  12539
 • registrirao se

 • Osvojio dana

  208

Borbena7 je zadnji put osvojio dan lipanj 10

Borbena7 objavljuje sadržaj koji drugi korisnici cijene!

O Borbena7

 • Status
  Moderator

Nedavni posjetitelji profila

13591 pregleda profila
 1. Na ovaj način ovršenik se oslobađa troškova prijašnjeg ovrhovoditelj, tako da dug neće biti veći. Pod prijašnjim troškovima zna svašta biti priznato, a pogotovo ukoliko je bilo promjena predmeta i sredstava ovrhe tj. više postupaka. Troškovi znaju premašiti glavnice... I zaboravih napomenuti da prava "zabava" nastaje kada drugi ovrhovoditelj ustupi dug nekom trećem, a na FINA-i se i dalje banka vodi kao ovrhovoditelj i dug se naplaćuje na njen račun, a ona za tog trećeg ovrhovoditelja ni ne zna. Sud će ovakvu ovrhu obustaviti. A korisnik, kao i svaki drugi ovršenik ima mogućnost dobrov
 2. Ovaj zastarni rok počinje teći od dana kada je ovrha isknjižena na FINA-i.
 3. Ako je isknjižena po čl. 12. Zakona o provedbi ovrhe na novčanim sredstvima, onda ovrhovoditelj to nema pravo napraviti sa istom ovršnom ispravom.
 4. U suradnji s bankom. Može.
 5. U tom slučaju imate pravo na isplatu regresa.
 6. Mora stupiti na mjesto ovrhovoditelja da bi sredstava išla direktno njima na račun. Odgovorite im da dostavljena dokumentacija ne ispunjava zakonski propisane uvjete za provedbu ovrhe po čl. 197. OZ. Banke to ne rade.
 7. Prema kome i kada je sve nasilan? Što točno radi? Vi ste u vezi? Vi ne možete ići kod njega? Napuštate li kada svoju kuću? Da li je Vama oduzeta poslovna sposobnost? Otac je vlasnik nekretnine? Koliko dobro poznajete tu osobu da možete biti sigurni da su joj namjere iskrene? Ispričavam se na ogromnom broju pitanja, ali Vaši odgovori su mi potrebni da bi mogli dobiti što kvalitetniji savjet.
 8. Ne. Pogledajte čl. 197. OZ. Zato što novi ovrhovoditelj nije ažurirano svoj status tj. nije stupio na mjesto ovrhovoditelja. Pogledajte za više ovu temu. Dovoljno je da pogledate samo zadnju stranu teme, da se ne ponavljam.
 9. Datum Vam ide u prilog, jer sredstva nisu prenesena na račun ovrhovoditelja. Poslodavca bi trebao FINA-i dostaviti Zahtjev za rješavanje reklamacije u postupku provedbe ovrhe na novčanim sredstvima.
 10. Temeljem koje zakonske odredbe je prvi put isknjižena?
 11. Ništa neće biti, ali će oni dosađivati. Sami ste si odgovorili. Nezakonito pokušavaju preskočiti red čekanja.
 12. 4.482,67 kn Vam trebaju biti na zaštićenom računu. Znate li kada je FINA-a zaprimila ovrhu tj. je li prošlo više od 60 dana?
 13. Možete provjeriti i preko e-Građani.
×
×
 • Napravi novi...