Jump to content

Borbena7

Moderator
 • Broj objava

  5981
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  142

Borbena7 je zadnji put osvojio dan veljača 20

Borbena7 objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O Borbena7

 • Rang
  Moderator

Nedavni posjetitelji profila

7673 pregleda profila
 1. Borbena7

  djeca

  I opet generalizirate konkretni slučaj. Kažete da je ovakva majka loša, ali da je ne osuđujete, a ovo tvrdite na temelju informacija koje zapravo i nemamo.
 2. Borbena7

  djeca

  I ponovno generalizirate. Ta sami kažete da nećete ulaziti u razloge, pa što je to nego generaliziranje. Ovdje iz upita saznajemo jako malo informacija, da ne kažem priču samo s jedne strane i svakakva osuda je suvišna i brzopleta. Situacija je i sama od sebe komplicirana, a poticanje na žurno podizanje kaznenih prijava, kao i "rušenje" povjerenja u ustanove i stručnjake koje ovoj obitelji trenutno pomažu i daju višestruku pomoć i podršku, je sasvim nepotrebno.
 3. Imate zajedničku skrb, ali ta djeca ne žive s Vama.
 4. Borbena7

  djeca

  Ovdje posve nepotrebno generalizirate...
 5. Novčani iznos naknade za novorođeno dijete ovisi o broju djece u obitelji roditelja podnositelja zahtjeva koji s njim žive u zajedničkom kućanstvu, a Vaša žive s majkom.
 6. Borbena7

  djeca

  Ovdje se ažurno postupa i svi su uključeni, od stručnjaka koji pružaju pomoć i podršku djeci, pa do CZSS koji je u više slučajeva upozorio majku i koji nadzire njene postupke. Ako je sam CZSS uputio oca da bude strpljiv, jer da čekaju pravi trenutak za pokretanje postupka oduzimanja roditeljske skrbi, tada je uistinu nepotrebno da se otac bavi kaznenim prijavama koje predlažete.
 7. Mišljenja sam da su ispravno postupili tj. da Vas nisu zakinuli.
 8. Mišljenja sam da imate pravo, bez obzira da li ste na bolovanju, porodiljnom ili slično. Imate pravo birati, kao i biti birani.
 9. Borbena7

  djeca

  Previše rano je za sve ovo navedeno. Zbog mjesec dana zakašnjenja nikome neće biti oduzeta roditeljska skrb. ODO je kratica za Općinsko državno odvjetništvo. Na ovo ste već dobili odgovor.
 10. Borbena7

  djeca

  Vi uvijek možete prijaviti majku CZSS zbog nepoštivanja njenih obveza, a koja se sada već i naočigled odražavaju na djeci. Pri tome možete zatražiti i pomoć CZSS u smislu kako pristupiti djeci kada se razočaraju zbog majčinih postupaka. Međutim, na CZSS je odluka kada pokrenuti postupak, jer osim ispunjenja uvjeta za oduzimanje roditeljske skrbi, bitno je da se ovo poduzima radi zaštite prava i interesa djeteta.
 11. Borbena7

  djeca

  Kad je ona zadnji put vidjela djecu u skladu sa odlukom? Koliko dugo traje ovo zanemarivanje?
 12. Borbena7

  djeca

  Zato sam Vas i pitala, da li majka poštuje uredno svoje obveze po toj sudskoj odluci, jer prema navedenom dalo se naslutiti da se ne pridržava i da je to uzrok emocionalnog problema kod djece. Uredu je da po ispunjenju uvjeta pokrenu postupak oduzimanja roditeljske skrbi, a s obzirom da CZSS ima sve raspoložive podatke o Vašoj obitelj, uistinu vjerujem da je onda ovo najbolje rješenje za djecu.
 13. Borbena7

  djeca

  Razumijem Vas, a još više djecu, jer su im prijeko potrebna oba roditelja (naravno kad god se to može omogućiti). Na žalost, majka smije otići na ovo vremensko razdoblje, jer joj ne možete zabraniti slobodu kretanja. Jedino bi se moglo zatražiti da sud izmijeni svoju odluku i uredi je u skladu s novonastalim okolnostima, ali to jedino ima smisla ukoliko majka planira ubuduće ovako raditi, a ne samo jednu sezonu. I u svakom slučaju, ukoliko je ovo konačna odluka majke s istom bi što prije trebali upoznati stručni tim koji vodi Vašu djecu tako da ih pravovremeno mogu pripremiti na ovu informaciju, odnosno da djeca to ne dožive kao dodatnu traumu već kao životnu okolnost da majka radi u specifičnim uvjetima i da se po završetku posla vraća njima. Također, i Vi kao tata možete tu puno doprinijeti na način da ovu informaciju pred njim ne doživljavate kao problem. Mada vjerujem da nipošto nije lako. U svakom slučaju, svaka Vam čast.
 14. Borbena7

  djeca

  Kakvu odluku o susretima i druženjima imate, te kako glasi? Poštuje li majka uredno svoje dosadašnje obveze po toj odluci? Imaju li djeca adekvatan tretman potrebnih stručnih osoba s obzirom na navedeno stanje, mislim u smislu da ime se olakša prihvaćanje okolnosti koje su ih zadesile i da im se pomogne u svakodnevnoj prilagodbi?
 15. Kolika je glavnica duga? Jeste li zaposleni? Jeste li već blokirani po kakvoj ovrsi? Živite li u tom stanu? Imate li još nekretnina u svom vlasništvu ili suvlasništvu?
×
×
 • Napravi novi...