Jump to content

Borbena7

Moderator
 • Broj objava

  7213
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  162

Borbena7 je zadnji put osvojio dan svibanj 31

Borbena7 objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O Borbena7

 • Rang
  Moderator

Nedavni posjetitelji profila

8621 pregleda profila
 1. Borbena7

  Najam stana

  Trebali ste pregledati stan prije sklapanja ugovora i to što Vam smeta tražiti da naprave i da se ugovorom obvežu napraviti. To što Vama nije pogodno, možda njima je pogodno itd.
 2. Posve Vas razumijem. Ukoliko imate saznanja da su ova djeca zlostavljana ili zanemarena na bilo koji način, tada to i prijavite. Danas je to lako, možete i anonimno, ali samo prijavite. Svaki dan sa ovakvom osobom je predugačak za čekanje prijave. Ako ste Vi morali proći to, ne moraju oni, jer ni oni nisu ništa krivi kao ni Vi. Provjerite što je napravljeno po Vašoj prijavi, prikupljajte informacije, neka se ˝slagalica˝ slaže. Sve ovo Vam može poslužiti i da zaštitite svoje dijete, kao i njegovih dvoje djece. Jeste imali sa CZSS razgovor na ovu temu ili ?
 3. Borbena7

  Najam stana

  To ste Vi potpisali. Ne, stvar je dogovora i pregovora, pa se to uglavi u ugovor. Pokušajte vidjeti sa drugim stanarima kakvo je stanje kod njih i sa predstavnikom stanara da se u zgradi provede sustavna dezinsekcija, jer teško da su samo žohari kod Vas tj. problem je kompleksniji.
 4. Ako je ta sudska odluka pravomoćna i ovršna, onda je odmah dostavite Fini na prisilnu naplatu, ako ne zbog ničega drugoga onda da prekinete zastarni rok, pa neka tamo stoji. Fina će je nakon tri godine isknjižiti, ako u tom vremenu ne bude nikakvih naplata. A u međuvremenu ovisno o visini duga možete pokušati prisilnu naplatu i preko drugih predmeta i sredstava ovrhe. Čemu čekati da osoba umre. Možda je od Fine još bolja opcija poslodavca ako osoba radi ili HZMO.
 5. Borbena7

  Najam stana

  Ovisi što ste ugovorili tim ugovorom tj. na što se najmodavac obvezao? Jeste li pregledali stan prije sklapanja ugovora o najmu? Što kažu odredbe ugovora o raskidu ukoliko to traži najmoprimac? Jeste li razgovarali sa najmodavcem na ovu temu? imaju li susjedi (pogotovo ako je zgrada u pitanju) isti problem? Da li se u zgradi vrši redovna dezinsekcija?
 6. S kim otac živi i koliko je tu maloljetnika? Je li ikada bio prijavljen bilo CZSS ili policiji za svoje ponašanje tj. je li negdje evidentiran kao osoba kakvom ga opisujete? Kada kažete da traži preko CZSS viđanje unuka na što točno mislite, što je otac točno pokrenuo? Kada odlazite kod Vaše majke, gdje je tada njen suprug tj. djed?
 7. Na koji način je utvrđeno postojanje duga? Imate li kakvo rješenje, odluku o tome i slično? I jeste li taj dug do sada pokušavali naplatiti prisilnim putem u ovrsi i ako jeste kada i gdje?
 8. Borbena7

  Podijela imovine

  Da, to sam Vam upravo i navela u prethodnoj objavi. Tako da tu ne bi trebalo puno čekati i oklijevati oko upuštanja u spor i zabilježbu u zk.
 9. Dug prema ovršnoj ispravi koji se prisilno naplaćivao preko Fine? Ovaj dio mi je itekako upitan. Oni su otkupili dug po ovršnoj ispravi od banke koja je bila zavedena na prisilnoj naplati preko Fine, i onda su paralelno za taj isti dug pokrenuli ovršni postupak preko javnog bilježnika? U čemu se razlikuje prva ovršna isprava koja glasi na banku i druga ovršna isprava koja glasi na B2?
 10. Borbena7

  Podijela imovine

  Bez detaljnih informacija jako je teško dati konkretan savjet, jer ako u ugovoru piše da su suvlasnici, temeljem čega je samo ona upisan u zk kao vlasnik? U svakom slučaju, ovdje će Vam biti potrebna stručna pomoć za pokretanje postupka, a svakako savjetujem i zabilježbu spora u zk da ne bi došlo do prodaje nekretnine, jer kako je samo ona vlasnica prema zk, tako ima puno pravo raspolagati sa nekretninom, dok treća strana (kupac) ne mora znati da u cijeloj priči postoji bivši dečko, suvlasnik...
 11. Ajde mi ako Vam se da još jednom napišite, ali u kratkim i jasnim crtama cijelu kronologiju tog Vašeg duga. Nešto mi ovdje nije jasno. Pa ako mi po Vašem objašnjenju opet nešto ne bude jasno postavit ću precizno pitanje, a Vi mi pokušajte tako i odgovoriti. Dugo se ova tražbina poteže i naprosto mi je ovako rascjepkano teško popratiti. Možete mi poslati i na pp, ako Vam je lakše radi privatnih podataka.
 12. Borbena7

  Podijela imovine

  Izvanbračna zajednica je zajednica neudane žene i neoženjenog muškarca koja traje najmanje tri godine, a kraće ako je u njoj rođeno zajedničko dijete ili je nastavljena sklapanjem braka. Može odgovor na ovo pitanje.
 13. Ovdje se primjenjuje čl. 14. Ovršnog zakona, a koji kaže da troškove postupka u svezi s određivanjem i provedbom ovrhe i osiguranja prethodno snosi ovrhovoditelj, a što u praksi znači da je sve ove troškove (odvjetnika, javnog bilježnika...) podmirio ovrhovoditelj, a sada se može prisilno namiriti od Vas. Vi ste mogli postupiti po tom rješenju o ovrsi tako kako je navedeno, ali odmah po njegovom zaprimanju kada ste imali rok za dobrovoljno podmirenje.
 14. Borbena7

  Podijela imovine

  Jesu li oni bili u izvanbračnoj zajednici ili? Što točno piše u tom ugovoru, a da je detaljnije vezano za vlasništvo stana? Čijim novcima je stan kupljen? Ovo da je on uložio, mislite na opremanje stana ili kupnju stana? Što kaže bivša djevojka na prijedlog isplate njegovog dijela?
 15. Ne, ovršna isprava pripada ovrhovoditelju i on se na temelju nje ima pravo namiriti. S tim da kada mi pišete iznose u kunama, to mi apsolutno ništa ne znači. Bitno je na ime čega je to potraživanje.
×
×
 • Napravi novi...