Jump to content

Anomena

Korisnik
  • Broj objava

    38
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Molim savjet, ako netko zna, koja je procedura za povećanje iznosa alimentacije (zbog veće dobi djeteta) ako otac radi u inozemstvu (Njemačkoj)? Kome da se obratim, kako se ostvaruje to pravo? Unaprijed hvala.
  2. Poštovani, S obzirom da mi je dijete prema dobi ušlo u sljedeću katergoriju vezano uz mininalni iznos alimentacije a prema odluci Ministarstva socijalne politike i mladih (http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2013_03_38_716.html), molim Vas ako me možete informirati: 1. Za povećanje iznosa alimentacije, kome se trebam obratiti (da li sudu i trebam li odvjetnika)? 2. Da li se navedeni minimalni iznos alimentacije mora plaćati, bez obzira na radni status oca koji je radno sposoban? (nakon presude DORH-a uplate redovito stižu, ponekad s očevog računa a većinom s djedovog).
  3. Kako to mislite? Npr ako duguje alimentaciju od 2.1.2009. kada je podnesena tužba, a sudska odluka o plaćanju postaje pravomoćna npr. 3.3.2010., od kada se zastara računa? Pretpostavljam od pravomoćnosti sudske odluke? Ili..?
  4. molim hitno odgovor.. tko je zadužen imenovati nadzornika pri susretima djece i oca? ja nisam kadra stalno nadgledati susrete, kao samohrani roditelj troje djece imam previše obaveza. ali željela bih da se susreti odvijaju, samo da se nađe nadzornik. kome da se obratim? help.
  5. a ja bih baš otvorila dječju štednju da ima svako dijete na svoje ime. nevjerojatno je kako se na neki način štiti neadekvatnog roditelja. po čemu on ima skrbništvo kad uopće ne brine za djecu? u čemu je poanta? inertni sustav ili..? a kakvih sam tek problema imala kod promjene adrese.. godinu dana sam se natezala s gradom da mi vrati pravo na pomoć za treće dijete. ispada da sustavu nije u interesu nastavk normalnog života nego se forsira da dijete "ima" dva roditelja. ok, ali što ako drugi roditelj ne želi? jednostavno ne želi biti roditelj. i uz to što ostavlja svoju djecu, priušti im komplikacije jer "mora" imati skrbništvo. na papiru! ima li to kakvih implikacija u budućnosti? npr da jednog dana traži pravo na uzdražavnaje od svoje djece (koju on uopće ne uzdražava). naravno predala sam k.p. i čekam ishod.
  6. ok tnx. možda još kakva info? koliko to saslušanje traje, što pitaju..?
  7. s obzirom da otac ne uplaćuje alimentaciju više od dvije godine niti nije došao na dogovor oko susreta s djecom u czss, trebam li zatražiti skrbništvo npr htjela sam im otvoriti štednju ali me službenica upozorila da ako nemam skrbništvo, i otac bi mogao raspolagati njihovom imovinom. gdje se upućuje zahtjev za skrbništvo?
  8. da donesem samoinicijativno ili da čekam da zatraže? čuvam ja ispis već ohoho, samo trebam priložiti i nastavak.
  9. kako to izgleda na kaznenom sudu? pretpostavljam da će me pitati za uplaćivanje tj neuplaćivanje, no ako imate info molila bih da je podijelite sa mnom
  10. nemam namjeru "ratovati". brinulo me moram li taj novac vratiti ili se računa kao alimentacija. hvala na odgovoru.
  11. u redu, spremam se naći bepslatnu pravnu pomoć i pokrenuti ovrhu. sada me zanima, da li je svekrvina uplata alimentacije pravno važeća iako bi je ex trebao uplaćivati i nije mu oduzeta poslovna sposobnost?
  12. Zna li tko? Također još jedno pitanje. Gdje se mogu informirati o tijeku kaznenog postupka (kaznena prijava zbog neplaćanja alimentacije)? Bila sam na policiji dati izjavu nakon ODO-a, prošlo je mjesec dana. Tnx.
  13. Molim vas savjet. nakon jako puno vremena neplaćanja a nakon podizanja k.p, jednu mj. ratu alimentacije uplatila je - svekrva. ex je naravno radno sposoban. da li se to računa kao uplata ili nije pravno važeća, i što mi je činiti?
  14. hvala vam! nadam se da ćete to što prije riješiti.
  15. hvala na info! da li si bila sama ili su istovremeno pozvali i tebe i ex? pa mislim da se može napisati požurnica, ali čula sam s više strana da je sve gotovo za cca 3 mjeseca. sretno i tebi!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija