Jump to content

LordSpirit

Korisnik
 • Broj objava

  27
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Prevara s najmom stana

  Pozdrav. Nastavak na ovu temu i zaista molim za pomoć jer više ne znam što da radim. 29.05.2018 sam u PP Krk podigao prijavu za prevaru te su oni poslali DORHu 12.09.2018 sam poslao DORHu upit za stanje slučaja na šta su dogovorili da su naložili PP Krk prikupljanje dodatnih podataka 06.12.2019 sam poslao ponovno upit DORHu na što sam dobio poziv gdje se nova službenica čudila da je zapelo 02.03.2019 šaljem opet upit DORHu šta je sa slučajem te ne dobivam nikakav odgovor! 30.03.2019 opet šaljem upit i naglašavam da mi preko mjesec dana nisu u nikakvom obliku odgovorili na zadnji upit i opet ne odgovaraju! Šta da radim?
 2. Prevara s najmom stana

  Dodatak: Koliko vremena mora proći da slučaj uđe u zastaru. Ne želim da odugovlače dok se to ne desi...
 3. Prevara s najmom stana

  Pozdrav, Reaktivirao bih ovu temu jer imam par pitanja. Poslao sam zahtjeve na sve adrese, preporučeno, svi su mi se vratili, poslao sam i na mail te se od onda nije ništa desilo. Ja sam predao prijavu u policijsku postaju 16.06 policijskom službeniku koji je prikupio izjave od osoba koje su se našle u istoj situaciji prevarene od strane iste osobe i rekao da će proslijediti DORH-u. Pitao sam ga mogu li privatno tužiti na što je rekao da mogu, ali da pripazim jer se ne može istu osobu tužiti dva puta za isto i budući da ide preko DORH-a moja bi mogla biti odbačena te ću morati sam snositi sudske troškove i troškove odvjetnika. To mi je prihvatljivo i razumljivo, ali ja nemam nikakvu povratnu informaciju ni od policijskog službenika, ni od DORH-a jel to odbačeno, jel u postupku i sl. Ja imam potvrdu i broj kaznene prijave koju sam predao i to je više manje to. Mogu li negdje online ili bar telefonski provjeriti u kojoj je fazi tužba, kazneni postupak? Mogu li sam predati tužbu ili me je službenik dobro savjetovao?
 4. Prevara s najmom stana

  Puno hvala na odgovoru. Policija me nije uputila na nikakav način tj. policija se nada da će proći datum mog useljenja bez da mi vrati novac kako bi imala čvršći dokaz za podnijeti kaznenu prijavu jer ovako je teško dokazivo na sudu. Da pošaljem na adresu koja joj piše na osobnoj ili na adresu gdje je taj stan? Dodatno pitanje, u privatnoj tužbi što od navedenog, osim spornog iznosa, mogu tražiti: kamate, troškove odvjetnika, troškove suda,naknadu za moje izgubljeno vrijeme?
 5. Prevara s najmom stana

  Isprike ako sam fulao temu nek moderator slobodno premjesti. Nedavno sam imao problem s prevarom oko najma stana. Pogledali smo stan, gospodični se žurilo iznajmiti jer su taj dan išli za Split i to im je bio zadnji stan, dogovorili smo uvjete isplate, useljenja, 500 kn sam uplatio odmah uz ručno ispisanu i obostrano potpisanu potvrdu o uplati. Sutra dan su se već promjenili uvjeti i umjesto nakon par dana morali smo odmah uplatiti ostatak za iduća dva mjeseca ali ajd uplatim i to. S privatnog na privatni račun. Taj dan sam trebao dobiti ugovor ali ga ne dobivam. Dan nakon, 2 dana od kapare od 500 kn, sasvim slučajno u trgovinu ulazi jedna poslovna partnerica i kroz razgovor shvaćam da joj je neposredno prije iznajmljen isti stan, uplatila 500 kn kaparu i isto je ručno ispisana potvrda. Brzo sjedam u auto, dolazim do mjesta i srećom još tamo zateknemo gospodina za kojeg naknadno od policije doznajemo da stoji iza toga te dotična gospodična. Blokiram im automobilom izlaz i konfrotiram. Bježe u kuću, ja zovem policiju, nakon nekog vremena izlazi gospodična i objašnjava kako je došlo do nesporazuma, pokazala je taj stan a trebala je drugi itd. (Dva dana prije to je bio zadnji stan i oni su išli za Split). Policija dolazi, radi zapisnik, u međuvremenu s ceste staje još jedna osoba vidjevši gužvu te se ispostavlja da je isto prevaren. Odlazim u policiju i dajem iskaz. Policiji su dobro poznati pogotovo on, nismo jedini itd. Gospođica mi je usmeno izjavila pred svjedocima da će novac sutra biti uplaćen nazad, te je to poslijepodne u nestrukturiranom sms-u isto potvrdila. Novac, 4 dana nakon, nije uplaćen i nakon mog izričitog traženja kroz sms. Za sve navedeno imam dokaze, preslike, izliste itd. Šta mi je činiti? Želim uložiti minimalno energije tj. izbjegnuti potencijalni sukob sa takvim ljudima jer moje vrijeme vrijedi pumo više od neke plitke sadisfakcije ali novac želim nazad. Unaprijed zahvaljujem na savjetima.
 6. Datum registracije tvrtke

  Poštovani, Molim Vas pomoć savjetom ili smjernicom što da učinim. Predao sam zahtjev za otvaranje tvrtke 23.01 putem javnog bilježnika i dobio sam rješenje za otvorenje gdje na prvoj stranici stoji rješenje o otvaranju tvrtke na datum 24.01 dok je isto rješenje ispisano, potpisano i valjda postalo javno dostupno drugim stranama putem sudskog registra 26.01. Prijavio sam sebe na mirovinsko, zdravstveno, potpisao ugovor sa sobom i na neke natječaje prijavio tvrtku i svuda naveo da je datum otvaranja 24.01. Između ostalog, prijavio sam se i na HZZ za potpore za samozapošljavanje ali i za jednokratnu isplatu preostale naknade (što oni sami preporučuju). E sad kreće fantazija. Za potporu za samozapošljavanje mi je odobreno i potpisao sam ugovor ali za isplatu preostale naknade nije jer kažu da ne mogu pošto sam učinio pogrešku i prijavio sebe u nepostojeću tvrtku jer ona nije još postojala 24.01 ali da ispravim na mirovinskom, ugovore sa sobom itd. te da im donesem i da će mi isplatiti. Na trenutak sam zaista mislio da u cijelom trčanju tijekom otvaranja sam krvio shvatio i zaista se krivo prijavio, uostalom bitno mi je da znam kada mi je tvrtka osnovana! Zatražio sam mišljenje na trgovačkom sudu, dvije zaposlenice registra i voditeljica sudskog registra u Zagrebu kažu da prvi put čuju za taj nonsens u 20 godina i naravno da se računa da je tvrtka otvorena 24.01! Uostalom i po zakonu Hr. je dužna registrirati tvrtku u roku 24h od zahtjeva (23.01) ako su svi formalni uvjeti ispunjeni i prijava je poslana online dakle 24.01. U sudu mi isto objašnjavaju da je nemoguće da svako rješenje potpišu isti dan jer samo prošle godine ih je bilo više od 50.000 ali da se računa od rješenja. Računovođa i javni bilježnik isto kažu da prvi put čuju za takvu situaciju, čak mi javni bilježnik objašnjava da sam ja na dan prijave postao vlasnik "preddruštva" i na dan registracije društva? Nije ni bitan taj dio... uglavnom. Ja bi sad mogao narodno rečeno "spustit hlače" i otići svuda to promjeniti da bi dobio tu jednokratnu isplatu ali neću i ne želim. Ako zadovoljim njima taj uvjet već si otvaram mogućnost da izgubim drugdje i veća sredstva jer sam lažno prijavio ili nisam se zaposlio od prvog dana itd itd. Uostalom to je moje vrijeme i novac da sada to svuda mijenjam, nije to pol h posla. Ne radi se o velikom iznosu, cca 2000kn i neću propasti zbog njega, ali to je čisti novac koji mi pripada, mnogi mali poduzetnici su sretni ako ih na kraju mjeseca nakon isplate svih plaća, poreza, najamnina, režija i materijala ostane 2000 kn dobiti. Za 2000 kn čiste dobiti čovjek se treba debelo naraditi ako radi sve po zakonu. Sad Vas tražim savjet što dalje jer ne mislim da ostane na tome. Možda uopće nisam u pravu? Ako jesam ne želim se zamjerati dok ne potpišem i ugovor za potporu (par ureda pored), ali u konačnici želim taj iznos. Prvo bi tražio pismenu odbijenicu s obrazloženjem. Nakon toga? Unaprijed Vam zahvaljujem.
 7. Poslovnica / podružnica

  Poštovani, U postupku smo otvaranja poslovnice na otoku dok je tvrtka samo registrirana u Zagrebu i ne radi. Tu je internet dosta škrt pa bi Vas molio pomoć, ili da me bar uputite gdje mogu naći informacije. U zakonu o trgovački društvima poslovnica nije ni spomenuta. Koja je pravna i ekonomska razlika između poslovnice i podružnice? Unaprijed zahvaljujem
×