Jump to content

G-man

Moderator
  • Broj objava

    22600
  • registrirao se

  • Osvojio dana

    229

G-man je na 16. srpnja 2023 zadnji put osvojio dan.

Posjetitelji rado čitaju što G-man objavi!

Nedavni posjetitelji profila

34784 pregleda profila

Postignuća

  1. Postovani,

    evo mene opet u potrazi za vasim znanjem i savjetom. Ovaj put sa slijedecim problemom... znaci prijatelj mi je zavrsio u zatvoru zbog obiteljskog nasilja, culi smo se telefonom (trenutno je u zatvoru u Osijeku).. ali od pocetka.. znaci 06.12.2022 ga je supruga prijavila policiji zbog obiteljskog nasilja, on tvrdi da ju nije istukao nego se branio kada ga je ona napala u napadu ljubomore. Isto vece ga je policija privela u istrazni zatvor u Osijeku, od tada do danas je tamo. Ne dobiva bas puno informacija od svog odvjetnika, dobio je godinu i 2 mjeseca. Kako sam ja citala u istraznom zatvoru su svi manje vise do 3 mjeseca, kod njega je to u meduvremenu 5 mjeseci, sada bi trebao (kako sam citala u netu) ici na dijagnostiku u Remetinacna ( mjesec  do 40 dana) pa na odsluzenje kazne u neku od zatvora u HR. Konacno moje pitanje .. da li mu se ovih 5 mjeseci + mjesec sto ce biti na dijagnostici uracunava u dodjeljenu kaznu od godinu i 2 mjeseca?? Da li ima ikakve sanse da izade iz zatvora prije? Mislim na ovo sto sam citala ovdije na Forumu nakon 2/3 kazne..

    Svaki tip i savijet je dobro dosao..

    Puno hvala i lijepi pozdrav Xenija

  2. Poštovani!

    Banka je prodala moj dug Eos Matrixu,prije toga me utužila preko javnog bilježnika..koji je ovrhu pokrenuo preko fine .E.sad..ja tu istu ovrhu plaćam eosu,a ona se i dalje vodi na fini kao da je nisam ni taknuo.štoviše kamate mi idu i dalje.Što da radim da to prekinem sa Finom?

    Unaprijed hvala!!

    1. Borbena7

      Borbena7

      Tražite od vjerovnika da stupi na mjesto ovrhovoditelja na FINA-i, te da ažurira svoje potraživanje sa svim Vašim uplatama i u skladu sa čl. 172. Zakona o obveznim odnosima, jer da ćete uplate nastaviti vršiti isključivo i samo ako tako postupe i u korist blokiranog računa. U protivnom neka čekaju u redu za naplatu na FINA-i.

    2. Mrzli68

      Mrzli68

      Hvala lijepo na odgovoru!

  3. Dobar dan, imam slucaj u kojem me terete za racunalne prijevare, odnosno koristenje tudje kartice. Osoba je ostecena za 900 i nesto sitno kuna. Zanima me koji je najgori moguci ishod. Nadam se da zbog tog "malog" iznosa nije moguca zatvorska kazna.

    Hvala

  4. Postovani Gman moze li savjet u vezi mog problema molim Vas?!

  5. CKC

    Bok G ...

    Isprike na gnjavazi ,posalo sam vam poruku tj.upit pa ukoliko je moguće  da mi u sto mogućem kraćem roku prilozite odgovor...

    Unaprijed zahvalan

    1. Borbena7

      Borbena7

      Postavljanjem pitanja na forumu, brže ćete dobiti povratnu informaciju.

    2. CKC

      CKC

      Dogovoreno

      Hvala Vam

    3. CKC

      CKC

      Postovani

      Postavio sam pitanja na forumu pa čak i otvorio temu,pisao poruke u kojima sam dobio info da angažiram odvjetnika za jedno pitanje koje me zanima.

      Rok za žalbu na presudu u radnom sporu zbog utvrđivanja nedopuštenosti otkaza na općinskom sudu?

       

      Dal' je moguće da mi priložite gdje mogu dobit točan odgovor bez da angažiram odvjetnika kako bi saznao dal' je rok 15 ili 8 dana od primitka presude ?

       

      Hvala lijepa 

      Pozdrav

  6. Moze pomoc 

    trebam vaditi potvrdu o nekaznjavanju

    ali sam imo problema sa zakonom

    dobio sam uvjetnu od 1 godinu da ne smijem prekrsiti zakon ili cu platiti kaznu od 700km

    to je bilo prije 2 godine 

    pa me zanima sta ce pisati na potvrdi o nekaznjavanju

  7. G-man

    Optuznica

    Sud po službenoj dužnosti neće reagirati, jer nije sud taj koji inicira postupak, no DORH svakako da. Kad sam spomenuo osnovu za opoziv, aludirao sam na mogućnost da okrivljenik jednostavno nema nikakve mogućnosti platiti, dakle nema nikakve imovine niti prihoda ili se primjerice razboli, izgubi posao ili neke slične izvanredne situacije. U tim situacijama, sud ne opoziva uvjetnu osudu već produljuje rok za ispunjenje obveza. Ukoliko ništa od toga nije točno već vaš bivši partner jednostavno maliciozno odbija platiti ono što djetetu pripada, tada će uvjetna osuda svakako biti opozvana. Na vašem mjestu, ja bih prvo vidio sa zamjenikom ODO-a da oni idu s prijedlogom za opoziv, ukoliko neće, onda možete i vi. No svakako prvo porazgovarajte s zamjenikom ODO-a, moguće da oni barataju kakvim drugim informacijama.
  8. S obzirom da je buka kratkotrajna, u "normalno" doba dana i da nijednom drugom susjedu ne smeta, mišljenja sam da osim zamolbe da pokuša, koliko može, smanjiti tu buku, ne možete ništa.
  9. Ukoliko govorimo s aspekta kaznenog prava, osobno ne vidim ovdje elemente nijednog kaznenog djela. Međutim, postoji mogućnost postojanja građansko-pravne odgovornosti u vidu naknade štete zbog neadekvatno obavljene zdravstvene usluge. Sve zavisi o tome o kakvoj se točno vrsti postupka radilo, kakvi su rizici takvog zahvata, kolika je vjerojatnost nastanka takvih rizika, jeste li adekvatno o tome bila informirana, na koji način je sam zahvat izveden, koje su mogućnosti na dispoziciji za eventualnu sanaciju nastale situacije i slično. Treba, doduše, biti svjestan da ljudsko tijelo nije mehanički stroj, pa ukoliko neki dio "ode", samo ga izvadimo i zamijenimo novim, međutim, određena pravila (a rekao bih i očekivanja) sasvim sigurno postoje i temelje se na dosadašnjem radu i dosegu konkretne grane medicine. Nisam medicinske struke, pa nemojte zamjeriti ako fulam, meni kao laiku izgleda da bi se ovdje radilo o nekoj vrsti face-lifta? Ukoliko sam u pravu, koliko mi je poznato, takvi zahvati su danas postali poprilično "rutinski" i ne bi smjeli ostavljati ovako jasno vidljive posljedice. Koje vam je obrazloženje dano od strane liječnika koji je napravio zahvat? Je li ponudio neku vrstu snacije (ukoliko je ista uopće moguća)? Što se neizdavanja računa tiče, to je pitanje s kojim bi se naša Porezna uprava pozabavila, no to je ujedno i sekundarno pitanje po vas, koliko sam vas shvatio.
  10. Ovdje će biti problem jurisdikcije, jer koliko vidim imamo 3 države u igri - SLO, HR i BiH. Ukoliko posjedujete dokaze uplata, ja bih vam sugerirao da ga prijavite kazneno u vašoj zemlji, pa će vam tada vaše tužiteljstvo znati najbolje reći koja država bi imala jurisdikciju za progon dotičnog gospodina.
  11. G-man

    Optuznica

    Koliko sam vas ja shvatio, već postoji pravomoćna osuda oca zajedničkog djeteta za KD povrede dužnosti uzdržavanja, kojom mu je izrečena uvjetna osuda sa tzv. dvostrukim uvjetom (uvjetom da plati dugovano i da buduće obroke uzdržavanja redovito plaća)? Ukoliko je tako, vi sama kao zakonska zastupnica djeteta možete prijedlogom sudu inicirati postupak opoziva uvjetne osude, no sugerirao bih vam da odete do Općinskog državnog odvjetništva i zamjenika koji je zastupao optužbu u postupku protiv oca djeteta i zatražite od njega da to učini odnosno da vam objasni ima li osnove za takvo što.
  12. Za to imamo poseban PDF "Tražim odvjetnika", pa u njemu možete otvoriti temu i specificirati upit te vam se zainteresirane osobe mogu javiti putem PM-a.
  13. G-man

    Rok

    Moja sugestija vam je da u srijedu (05/05) nazovete još jednom suca izvršenja i vidite situaciju. Ono što niste napisali - jeste li se žalila na rješenje o upućivanju? Dakle, ne podnosila molbu za odgodom već žalila? Jer žalba odgađa izvršenje rješenja.
  14. Opisana procedura je zamišljena na način da se ubrza tijek postupka, međutim to ne negira vaše pravo na prigovor protiv kaznenog naloga i "prebacivanje" predmeta u fazu rasprave gdje ćete imati sva ZKP-om zajamčena prava, koja ima okrivljenik. Ovakva procedura ne povređuje vaše pravo na pristup sudu ukoliko ste u tom smjeru mislili ići s ustavnom tužbom (kasnije i tužbom ESLJP-a).
  15. Tako je. Uvijek sud. To je odredba iz Zakona o odgovornosti pravnih osoba za kaznena djela, ali opet morate imati utvrđenu kaznenu odgovornost odgovorne osobe u pravnoj osobi (vas) da biste i pravnu osobu mogli proglasiti krivom. Postoje određene iznimke, no one se ne tiču vašeg slučaja.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija