Jump to content

G-man

Moderator
 • Broj objava

  22511
 • registrirao se

 • Osvojio dana

  227

G-man je zadnji put osvojio dan travanj 2

G-man objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O G-man

 • Status
  Moderator

Nedavni posjetitelji profila

30740 pregleda profila
 1. G-man

  Izuzece sudca?

  Vrlo rijetko, iako bi navodno u budućnosti to trebalo zaživjeti, barem prema najavi, ne znam već koje po redu, "reforme" pravosudnog sustava.
 2. G-man

  Izuzece sudca?

  Pretpostavljam da ništa od navedenog ponašanja dotičnog suca nije ušlo u zapisnik? Neovisno o tome, već sutra možete podnijeti zahtjev za izuzećem (varijacija otklona) po osnovi čl. 32. st. 2. ZKP-a. U zahtjevu detaljno opisati ponašanje dotičnog suca te kako navedeno ponašanje nije uneseno u zapisnik, navesti koje su sve osobe (uz vas i suca) bile nazočne tom događaju i mogu potvrditi osnovu vašeg zahtjeva. Staviti naglasak na činjenicu da je opisanim ponašanjem sudac već jasno zauzeo stav o krivnji i prije negoli je dokazni postupak završen, stoga je izgubljeno svako povjerenje u njegov
 3. G-man

  Dokazno ročište

  Vidite si odredbe čl. 235-238. ZKP-a. Prijedlog adresirate sucu istrage, a pozivate se na broj DORH-ovog spisa (znači ovaj koji počne sa K-DO-XY/21). Posebno si obratite na primarne razloge zbog kojih se dokazno ročište provodi (čl. 236. ZKP-a), jer ćete u prijedlogu biti dužna obrazložiti zašto tražite provođenje dokaznog ročišta.
 4. G-man

  Prijava DORH-u

  Imate sukladno odredbama čl. 184. i 184a ZKP-a. Ukoliko DORH kaznenu prijavu odbaci, vi to rješenje nećete dobiti, ali ćete imati pravo na obavijest je li prijava odbačena. U protivnom, slijedi podizanje optužnice i stvar seli pred sud. Odvjetnik navedene osobe ne može ništa, nije službena osoba i nema nikakvih ovlasti, može samo igrati neku psihološku igru kojom bi vas "natjerao" da štogod učinite. Što se suda tiče, pravo je svakoga da pokuša sudskim putem ostvariti svoja prava (odnosno prava za koje smatra da mu pripadaju), a tada je na sudu da odluči ima li njegov
 5. Ne vidim ovdje nešto problematično, jer sud će ocijeniti od kakve je važnosti uopće taj podnesak za postupak koji se vodi pred njim.
 6. Postavljate pitanje kao potencijalan kupac ili čisto općenito?
 7. Poštom preporučeno s povratnicom poslati dopis da u roku 8 dana vrati isplaćeni avans ili isporuči kuhinju (izvrši djelo radi kojeg ste ga angažirali), uz upozorenje kako u protivnom slijedi kaznena prijava protiv njega radi KD prijevare iz čl. 236. KZ-a te tužba za naknadom štete. Ukoliko ne postupi po pozivu, realizirajte upozorenje, pa nek se vadi onda kako zna i umije. Doduše, ukoliko čovjek nema ništa od imovine na sebi, postavit će se pitanje hoćete li moći da se naplatite, ali o tom-potom.
 8. Znači, ništa posebno niti zabrinjavajuće. Vi odlučujete hoćete li i što govoriti, takva vaša izjava nema nikakvu dokaznu težinu niti bi vas zbog nje danas-sutra mogli zezati.
 9. G-man

  Kazneni prekrsaj

  Uvjetna osuda opoziva se presudom, a protiv presude prvog stupnja u kaznenom postupku uvijek postoji pravo žalbe, tako da to nije ništa neuobičajeno.
 10. To može rezultirati i sa mogućim kaznenim progonom "žrtve" bilo radi KD davanja lažnog iskaza, bilo KD lažnog prijavljivanja kaznenog djela. A može se desiti i scenarij kojeg sami iznosite - da mu se jednostavno ne povjeruje, pa odbaci kaznena prijava i onda nek se izvoli sam "tužakati" ukoliko želi.
 11. G-man

  Nadležnost sudova

  U teoriji, svi će vam odgovoriti - naravno da ne. U praksi, nažalost, to zna biti drukčije. Kako bi bilo kod vas, možete sami najbolje procijeniti obzirom na poznavanje svojih nadređenih i njihove nekakve stavove.
 12. Po mom mišljenju, ne možete ništa osim prestati slušati te njegove "savjete".
 13. G-man

  Boraviste

  Pokušat će u više navrata izvršiti provjeru, vodeći računa o radnom vremenu pojedinca, tako da nećete valjda baš svaki put biti van kuće. Obje s naglaskom koja je koja.
 14. U teoriji (i po zakonu), nema ograničenja. U praksi, to će se dešavati, u pravilu, jednom. Osim kvalifikacije djela (osnovni, kvalificirani ili privilegirani oblik) te moguće diferencijacije ovlaštenog tužitelja (privilegirani oblik podložan je privatnom progonu, osim u slučaju kad bi bio na štetu državne imovine), razlike nema. U teoriji, kada bi se radilo o nekom smiješnom iznosu, tipa par kuna, u obzir bi došla primjena instituta beznačajnog djela (čl. 33. KZ-a).
 15. Najbolje otići do Općinskog državnog odvjetništva te zatražiti prijam kod zamjenika koji je optužio oca vašeg djeteta radi KD povrede dužnosti uzdržavanja. Ukoliko biste išla samostalno, onda je potrebno Općinskom sudu koji je vodio postupak vezano uz KD povrede dužnosti uzdržavanja podnijeti prijedlog za opoziv uvjetne osude.
×
×
 • Napravi novi...