Jump to content

G-man

Moderator
 • Broj objava

  22596
 • registrirao se

 • Osvojio dana

  227

G-man je zadnji put osvojio dan travanj 2

G-man objavljuje sadržaj koji drugi korisnici cijene!

O G-man

 • Status
  Moderator

Nedavni posjetitelji profila

32122 pregleda profila
 1. Moze pomoc 

  trebam vaditi potvrdu o nekaznjavanju

  ali sam imo problema sa zakonom

  dobio sam uvjetnu od 1 godinu da ne smijem prekrsiti zakon ili cu platiti kaznu od 700km

  to je bilo prije 2 godine 

  pa me zanima sta ce pisati na potvrdi o nekaznjavanju

 2. G-man

  Optuznica

  Sud po službenoj dužnosti neće reagirati, jer nije sud taj koji inicira postupak, no DORH svakako da. Kad sam spomenuo osnovu za opoziv, aludirao sam na mogućnost da okrivljenik jednostavno nema nikakve mogućnosti platiti, dakle nema nikakve imovine niti prihoda ili se primjerice razboli, izgubi posao ili neke slične izvanredne situacije. U tim situacijama, sud ne opoziva uvjetnu osudu već produljuje rok za ispunjenje obveza. Ukoliko ništa od toga nije točno već vaš bivši partner jednostavno maliciozno odbija platiti ono što djetetu pripada, tada će uvjetna osuda svakako biti opozvan
 3. S obzirom da je buka kratkotrajna, u "normalno" doba dana i da nijednom drugom susjedu ne smeta, mišljenja sam da osim zamolbe da pokuša, koliko može, smanjiti tu buku, ne možete ništa.
 4. Ukoliko govorimo s aspekta kaznenog prava, osobno ne vidim ovdje elemente nijednog kaznenog djela. Međutim, postoji mogućnost postojanja građansko-pravne odgovornosti u vidu naknade štete zbog neadekvatno obavljene zdravstvene usluge. Sve zavisi o tome o kakvoj se točno vrsti postupka radilo, kakvi su rizici takvog zahvata, kolika je vjerojatnost nastanka takvih rizika, jeste li adekvatno o tome bila informirana, na koji način je sam zahvat izveden, koje su mogućnosti na dispoziciji za eventualnu sanaciju nastale situacije i slično. Treba, doduše, biti svjestan da ljudsko tijelo nije
 5. Ovdje će biti problem jurisdikcije, jer koliko vidim imamo 3 države u igri - SLO, HR i BiH. Ukoliko posjedujete dokaze uplata, ja bih vam sugerirao da ga prijavite kazneno u vašoj zemlji, pa će vam tada vaše tužiteljstvo znati najbolje reći koja država bi imala jurisdikciju za progon dotičnog gospodina.
 6. G-man

  Optuznica

  Koliko sam vas ja shvatio, već postoji pravomoćna osuda oca zajedničkog djeteta za KD povrede dužnosti uzdržavanja, kojom mu je izrečena uvjetna osuda sa tzv. dvostrukim uvjetom (uvjetom da plati dugovano i da buduće obroke uzdržavanja redovito plaća)? Ukoliko je tako, vi sama kao zakonska zastupnica djeteta možete prijedlogom sudu inicirati postupak opoziva uvjetne osude, no sugerirao bih vam da odete do Općinskog državnog odvjetništva i zamjenika koji je zastupao optužbu u postupku protiv oca djeteta i zatražite od njega da to učini odnosno da vam objasni ima li osnove za takvo što.
 7. Za to imamo poseban PDF "Tražim odvjetnika", pa u njemu možete otvoriti temu i specificirati upit te vam se zainteresirane osobe mogu javiti putem PM-a.
 8. G-man

  Rok

  Moja sugestija vam je da u srijedu (05/05) nazovete još jednom suca izvršenja i vidite situaciju. Ono što niste napisali - jeste li se žalila na rješenje o upućivanju? Dakle, ne podnosila molbu za odgodom već žalila? Jer žalba odgađa izvršenje rješenja.
 9. Opisana procedura je zamišljena na način da se ubrza tijek postupka, međutim to ne negira vaše pravo na prigovor protiv kaznenog naloga i "prebacivanje" predmeta u fazu rasprave gdje ćete imati sva ZKP-om zajamčena prava, koja ima okrivljenik. Ovakva procedura ne povređuje vaše pravo na pristup sudu ukoliko ste u tom smjeru mislili ići s ustavnom tužbom (kasnije i tužbom ESLJP-a).
 10. Tako je. Uvijek sud. To je odredba iz Zakona o odgovornosti pravnih osoba za kaznena djela, ali opet morate imati utvrđenu kaznenu odgovornost odgovorne osobe u pravnoj osobi (vas) da biste i pravnu osobu mogli proglasiti krivom. Postoje određene iznimke, no one se ne tiču vašeg slučaja.
 11. Vjerujem da se radilo kaznenom nalogu, dakle presudom vam je izdan kazneni nalog na prijedlog DORH-a, a u takvim situacijama okrivljenika se ni ne zove na sud, to je naime, uobičajena procedura u takvim situacijama. Vi ste nalogu očito prigovorili i sad se vodi postupak. U žalbi možete i sami zatražiti promjenu sutkinje, pa će viši sud reći svoje.
 12. G-man

  Priznanje

  U većini slučajeva više se vjeruje onoj prvoj verziji obrane. Jasno, ukoliko imate dobro obrazloženje promjene, vjerovat će se drugoj verziji.
 13. Vidite ovu temu, u kojoj imate korisne informacije dane od korisnice "Zmijanke".
 14. Teško je takstivno to nabrojati, jer zavisi od slučaja do slučaja, o čemu se očituje liječnik, posebice s aspekta mogućnosti tretiranja konkretnog zdravstvenog stanja unutar zatvorskog sustava (Zatvorske bolnice prvenstveno). Generalno govoreći, mora se raditi o vrlo specifičnim zdravstvenim stanjima za koje nema adekvatnih uvjeta za liječenje unutar zatvorskog sustava. Smanjenje kazne bi teško došlo u obzir, eventualno kroz tzv. nepravu obnovu postupka, ali upitnog ishoda. Bolja opcija po tom pitanju bilo bi pomilovanje Predsjednika RH (no tu je problem što aktualni Predsjednik ima vrlo
 15. G-man

  Rok

  Načelan rok za odluku po molbi je 3 dana od podnošenja molbe. Iznimka je kada se odgoda traži zbog zdravstvenih razloga, jer se u tom slučaju traži prvo očitovanje Zatvorske bolnice o mogućnosti liječenja zatvorenika na izdržavanju kazne zatvora, pa se onda u roku 3 dana od primitka očitovanja bolnice odlučuje o samoj odgodi. Možete nazvati suca izvršenja i provjeriti status vašeg predmeta po podnesenoj molbi za odgodom.
×
×
 • Napravi novi...