Jump to content

Robi_G

Korisnik
  • Broj objava

    50
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Osobni podaci

  • Web stranica
    http://www.projektni-ured.com

Postignuća

  1. Molim ako znate odgovor. U ovršnom postupku, dan prije deložacije, ovršenik sudu daje podnesak o izuzeću svih sudaca suda navodeći sve suce imenom i sudskog ovršitelja i predsjednika općinskog suda. Isti tren sudac donosi Zaključak o odgodi vanjskog uredovanja suda, a prema čl. 72 parničnog postupka do daljnjega... Je li to pravično suđenje? Zar se u konkretnom slučaju ne primijenjuje čl. 73 ZPP-a, a ne 72? Što da radim... ? Pa zar tik pred deložaciju je to dopušteno? Čl. 73 ZPP-a kaže da je zahtjev za takvo izuzeće nedopušteno... I što sada? Molim pomoć...
  2. Ovisi o nekoliko stvari: Da li za objekt postoji pravomoćna lokacijska dozvola koja nije istekla? Koliko kvadrata ima objekt? >400 m2 ili <400 m2? Da li Vam je napravljena ikakva projektna dokumentacija za objekt? Idejni projekt?
  3. Radi se o ovršnom postupku koji se ne izvršava već više od godine dana. Kako mi sud nije u mjestu boravišta, mogu li takvim podneskom se sudu obratiti pa da se očituje? Zahvaljujem.
  4. Može li se sudu u podnesku pisati da se zahtjeva na e-mail ili broj mobitela status/stanje spisa i tražiti obrazloženje zašto sud miruje već više od godine dana? Zahvaljujem!
  5. Poštovani, ako znate: koji bi bio razumni rok trajanja ovršnog postupka za ispražnjenje i predaju nekretnine - stana u mom vlasništvu - rješenje o ovrsi je doneseno u 8. mj. 2009. g., posjednik uopće ne plaća račune. Zahvaljujem!
  6. Razlika je ogromna. Potvrdu glavnog projekta je potrebno ishodovat za zgrade veće od 400 m2. Građevinska dozvola se više za zgrade ne izdaje već se izdaje samo za važnije objekte za Hrvatsku - industrijske, postrojenja, važne prometnice...
  7. Evo, javljam se ponovno nakon par mjeseci, još uvijek se ovrha za ispražnjenje nekretnine i predaju u posjed u mome vlasništvu ne provodi. Pa proslo je vec 10 mj od donesenog rjesenja za ovrhu!!? Je li konacno premasen razumni rok? Još jedna požurnica je išla (ukupno 4)! Mogu li traziti tuzbom naknadu za izgubljenu dobit - najam stana sve od dana donosenja presude na dalje? Zahvaljujem!
  8. Poštovani Grad Rijeka je vlasnik zemljišta na kome je sagrađena kuća koja ima samo jedan poseban dio - stan. Vlasnik stana upisan je u knjizi položenih ugovora, a vlasnik zemljišta - grad Rijeka u zemljišnoj knjizi. Da li etažiranjem će se postići da će grad Rijeka izgubiti to zemljište??? Jer je vlasnik stana jedini i vlasnik u cijeloj zgradi, a koliko je meni poznato etažiranjem će dobiti i 100%-tni udjel vlasništva nad zemljištem kao i nad čitavom zgradom - krov, temelji, nosivi zidovi...??!
  9. g. Fakincina puno hvala na odgovorima. Ja znam da bi trebao sudski ovrsitelj izaci, ali sto sud ceka??? Kako prolazi vec 4 mj. od uredne dostave rjesenja o ovrsi da ipak podnesem zahtjev zupanijskom sudu za hitnocu rjesenja i razumni rok? Imam li pravo na odstetu? Tko ce poplacat racune koji su kroz ta 4 mj. narasli za vise od 5000 kn i dalje rastu? Puno zahvaljujem!
  10. Inace predmet je cist i jasan ko suza, presuda je donesena i postala pravomocna u roku 8 mjeseci.
  11. Da, siguran sam da nije. Inace, sutkinji je sve jasno i na rocistu joj je sve bilo jasno, vidjela je da tu kumuje i alkohol, ali mislim da se nad tom osobom sazaljeva jer je to manje mjesto... Mada to nije razlog da se odugovlaci. Inace da je i ulozen kakav prigovor, preslika toga bi mi se neodgodivo dostavila po zakonu (ako se ne varam).
  12. Da, ročište je ipak bilo održano jer u ovršnom zakonu stoji da sud može sazvati ročište oko pojašnjenja nekih stvari... naravno da osoba na ročištu nije imala što za reć osim da nema novaca, da nema imovine, plakala je itd, ja nisam ništa rekao osim da želim provedbu ovrhe hitno. Meni je te osobe osobno žao međutim ja nisam socijalna služba... Sada je stvar u tome da mjesečni računi iznose više od 1000 kn, a nitko ništa ne može poduzeti- vodu joj ne mogu isključiti, HEP isključi struju, ista osoba uključi... itd. itd., Pisane su sudu požurnice u 2. i 3. mj. ove god. i spomenuo se članak ovršnog zakona gdje stoji da se ispražnjenju stana može pristupiti i prije pravomoćnosti rješenja o ovrsi... međutim ništa... Mislim da je vrijeme možda da se na županijski sud podnese zahtjev za suđenje u razumnom roku i upozori na hitnoću??!
  13. Da razjasnim: presuda je postala pravomoćna u 7. mj. 2009. g. Nakon pravomoćne presude je doneseno rješenje o ovrsi na temelju prijedloga o ovrsi i uredno toj osobi isto uručeno. Dakle u postupku je ovršni, hitan postupak. Po meni je tim više hitan što osoba koja se treba iseliti ne plaća račune koje ću vjerojatno nakon njenog iseljenja ja trebati podmiriti, dakle radi mi štetu iz dana u dan. Osoba je uložila žalbu na rješenje o ovrsi (izjavila je da nema novaca, da je bolesna, priznala da nema platit za račune itd...) te je ročište bilo poč. 12 mj.2009. što je ista osoba sve opet i potvrdila, a ja sam zatražio što hitnije provođenje ovrhe iz navedenih razloga. Do dana današnjeg ništa - dakle radi se o ovršnom postupku, ne parničnom!
  14. Doneseno je ovršno rješenje o iseljenju određene osobe iz moga stana u 8. mj. 2009. g. Nakon toga osoba je izjavila žalbu-da nema novaca, a potom je bilo i ročište u 12. mj. 2009. gdje je osoba rekla da nema novaca za živjet. Nakon toga do današnjeg dana ništa se ne događa. Osoba i dalje živi u mom stanu, ne plaća niti jedan račun, HEP je 3 puta struju iskopčavao, osoba ju je ponovno uključila, vodu joj ne mogu isključiti. Smatram da se sud sažaljeva nad tom osobom jer ista nema kamo pa oduljuje postupak. Dug koji ta osoba ima zbog eplaćanja računa iznosi više od 20.000 kn i dalje se povećava. Što mi možete savjetovati dalje? Da se podnese županijskom sudu zahtjev za suđenje u razumnom roku? Već su 3 požurnice išle u 2. i 3. mj. ove godine. Zahvaljujem!
  15. Cijena cca 3500 kn sa svim potrebnim radnjama, ishodovanjem Potvrde u uredu za graditeljstvo te vlasničkih listova u gruntovnici. Pozdrav!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija