Jump to content

Logo2.jpg.df467c50602ed1173e41130f1129f825.jpg   XXXI. REDOVNO SAVJETOVANJE " AKTUALNOSTI KAZNENOG PRAVA U SVJETLU ODLUKA USTAVNOG SUDA REPUBLIKE HRVATSKE"

Hrvatsko udruženje za kaznene znanosti i praksu od 6. do 8. prosinca 2018. održava svoje 31. redovno savjetovanje pod nazivom "Aktualnosti kaznenog prava u svjetlu odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske". Savjetovanje će se ove godine održati u Remisens Premium Hotelu Kvarner.

Program savjetovanja, prijavnicu, kontakte, kao i druge detalje vezane uz Savjetovanje, možete preuzeti u dokumentu: Program - Opatija 2018.

Nika007

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Western Union prevara

    Moj suprug i ja smo prevareni za cca 10 000 kn. Radi se o tome da smo htjeli kupiti auto u Njemačkoj te smo naišli na oglas prevaranta. Nakon 50 mailova i provjere u 3 poslovnice WU gdje su mi garantirali nitko ne može predignuti moj novac, ja sam uplatila 9500 kn + 500 kn troškova na ime mog muža te sam čak u poslovnici dala i muževu osobnu misleći da im treba za podatke o preuzimanju (ali to izgleda ne koriste). Taj iznos je navodno trebao prodavatelju kao garancija da će moj muž doći u Njemačku bar po svoj novac. Prevarantu sam mailom poslala potvrdu transakcije ali sam papirićem prekrila transakcijski kod o čemu imam i dokaze u mailu. Prevarant je odmah predignuo novac, sve smo pijavila policiji te su me obavijestili da su dobili izvještaj od WU s potvrdom kako je novac pravilno isplaćen ali na potvrdi o isplati je strana-njemačka adresa, broj osobne, krivi datum rođenja...prevarant je vjerojatno krivotvorio dokument. WU nas je tražio i dokaz da je moj suprug bio u Hrvatskoj tada sto smo i dokazali potvrdom iz tvrtke/poslodavca jer je taj dan radio. Eto koliko sam god sumjala u prevaru, djelatnice su me uvjerile da je nemoguće išta zloupotrijebiti bez osobne i tog koda. Budući da Western Union pere ruke od svega imamo li šanse tužbom vratiti svoj novac?
×