Jump to content

mayee

Korisnik
 • Broj objava

  18
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Dobivanje poticaja(APPRRR)u nesamostalnom posjedu

  Poštovani, možda nije pravo mjesto za ovu temu,ali vezano je uz istu. Ako je u Hrvatskoj osnovnoj karti ucrtan put,a isti postoji još prije 1950. godine.kako mi je rečeno od nadležnih iz grada Vrbovskog, " nikada nije bilo nikakve prenamjene", (čekam njihovo pismeno očitovanje),zanima me kako je moguće,premda znam da je sve kod nas moguće, da taj isti suvlasnik otkupi od grada dio puta i uknjiži ga u katastar kao privatno vlasništvo ? U prilogu su karte, pa bih molila da mi pojasnite i koje daljnje radnje da poduzmem? Puno hvala. karte, vojna karta.pdf
 2. Dobivanje poticaja(APPRRR)u nesamostalnom posjedu

  Hvala vam na odgovoru, sutra ću se vidjeti s odvjetnikom iako i on smatra da ćemo morati ići s tužbom. Danas sam dobila tužbu za razvrgnuće suvlasništva, jer mu gori pod petama. Zanima me ako i prođe razvrgnuće suvlasništa normalnim putem, u što sumnjam, hoću li naknadno moći potraživati "najamninu" ili moram odmah reagirati odnosno odmah ići s tužbom?
 3. Poštovani. Imam nekretnine u G.kotaru, na kojima smo suvlasnici brat, ja i još jedna treća osoba. Ništa nisam mogla napraviti po pitanju te treće osobe kako je došla, odnosno naslijedila suvlasnički dio. Kasno sam pronašla darovni udovor, svi rokovi za prigovor i žalbu su prošli (zastara).Ta treća osoba ogradila je samovoljno imanje i dobiva poticaje bez saznanja, pristanka i dopuštenja brata i mene.Onemogućen mi je prolaz do kuće,a put koji prolazi do kuće je neotuđivo javno dobro grada Vrbovskog, koji je doslovno devastiran i preoran.Brat i ja smo u sudskom postupku s tom trećom osobom. Obratila sam se agenciji da mu se stopiraju novčane potpore.Također sam se obratila i ministarstvu poljoprivrede, do sada ništa nije napravljeno. Nadalje, od 2008. do 2016. godine isplaćene su mu potpore u iznosu od 1.108, 000 kuna, što nije mali iznos. Zanima me kao suvlasnika, imam li pravo i kako potraživati dio potpora koje je ostvario na nepošten način ? Ako je potrebna dokumentacija, dodatno ću je priložiti. Hvala.
×