Jump to content

obrtnik1971

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Gdje i kako se može izvršiti provjera je li održana ostavinska rasprava za preminulu osobu i kakvo je pravomoćno riješenje?
  2. Ukratko slijed događaja. 06.12.2010. 9:05h na A1 kod Pirovca zaustavio me je presretač i Trafivisionom izmjereno mi 150,39 km/h (već umanjeno 10%). Ograničenje brzine je u jednom dijelu bilo na 100km/h, tako da su me na licu mjesta kaznili sa 3.000 kuna i 12 mjeseci bez dozvole. Na to sam se žalio te dao izjavu na Prekršajnom sudu u Zagrebu (tu mi je mjesto stanovanja) da su uvjeti na cesti bili takvih da se moglo voziti inače dozvoljenih 130 km/h. Prekršajni sud u Šibeniku uzeo je iskaz od prometnog policajca i on tvrdi da je kolnik bio mokar, vlažan od kiše koja je prethodno padala, a puhala je i jaka bura. Prekršajni sud u Šibeniku odredio je novčanu kaznu od 3.000 kuna + 500 kuna troškovi postupka.Ostalo mi je da se žalim Visokom prekršajnom sudu. Mislio sam se žaliti na osnovu toga da Prekršajni sud u Šibeniku nije nedvojbeno utvrdio vremenske uvjete već je uzeo iskaz policajca kojem je poklonjena puna vjera tj njegovom iskazu (tako piše) te priložiti dokaz o vremenskim uvjetima (dokument Državnog hidrometeorološkog zavoda)koji pobija iskaz policajca. Konkretno nije puhala jaka bura, a kiša je padala u tom području 6 sati prije. Da li to ima smisla?
  3. Moje iskustvo je da je proteklo godinu i pol da bi se dodijelio sucu, a od tada jos pola godine ništa se ne radi po predmetu
  4. No po kojem propisu je to potrebno .... HZZO koji regulira porodiljni ne traži da je obrt na mirovanju (prema njihovoj pravnoj službi) ... porezna uprava također ne traži isto Mirovanjem obrta bi se prestala jedino plačati davanja HOK-u. Jesam li u pravu?
  5. Da li obrt može biti aktivan ukoliko vlasnik obrta i jedini zaposleni koristi pravo porodiljnog dopusta?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija