Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

austen

Korisnik
 • Broj objava

  44
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Uporabna dozvola

  Neznam dali je problem za ucrtati kucu to sto je zemljiste nerijeseno tj. u zemljisniku se cestica vodi na pradjedu a u posjedovnom listu je na pok. baki. Ili je dostatno uz uporabnu dozvolu priloziti izvatke iz zemljisnika i katastra takve kakvi jesu? Hvala!
 2. Uporabna dozvola

  Poštovanje, molim Vas za mišljenje dali je po ishodovanju uporabne dozvole na temelju zakona o gradnji cl.186. vezano za objekte koji su bili obnovljeni od strane države nakon rata, za ucrtavanje u katastar dostatna na taj način stečena uporabna dozvola i geodetski snimak ili je potrebno imati riješeno vlasništvo na čestici. Napominjem da je čestica velicine u okvirima propisanim s PPU i da se nalazi u građevinskom podrucju. Hvala!
 3. Godišnji odmori

  Osim da se radi o punom radnom vremenu u ugovoru ostali detalji ne stoje.
 4. Godišnji odmori

  Postoji pravilnik ali nije definirao taj dio već se primjenjuje zakon. Kod onih koji rade svaki tjedan pon-sub 7+7+7+7+7+5h godišnji se dodijeljuje 6 dana za tjedan...dok kod smjenskog rada koji nekad dovodi do rada 6 dana u tjednu a nekad 5 dana u tjednu trenutno se dodijeljuje 4 tjedna x 5 dana kao osnovica..
 5. Godišnji odmori

  Poštovanje, Molim Vas za mišljenje koliko dana godišnjeg po tjednu (5 ili 6) se treba dodijeliti radnicima koji rade po 8h, 2 dana prvu smjenu 2 dana drugu smjenu i 2 dana treću smjenu pa dva dana slobodni. Dakle dali im je osnovica za godišnje 4 tjedna x 5 dana ili 4 tjedna x 6 dana? Hvala! Lp
×