Jump to content

Ruby_Danderfluff

Moderator
 • Broj objava

  7385
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  130

Ruby_Danderfluff je zadnji put osvojio dan veljača 24

Ruby_Danderfluff objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O Ruby_Danderfluff

 • Rang
  Moderator

Nedavni posjetitelji profila

10011 pregleda profila
 1. Jamci su načelno solidarno odgovorni za cijeli dug, ako nije drugačije ugovoreno. Vi tvrdite da je bilo drugačije ugovoreno u tom ugovoru kojim je ugovoreno jamstvo, no bez uvida u ugovor koji je potpisao i Vaš otac, upitno je je li zaista tako ili je bio solidarno odgovoran za cijeli dug.
 2. Vi sigurno nemate nikakav otvoren račun u RH?
 3. Provjerite u HZMO da joj se zbog toga ne bi posve obustavila isplata mirovine, jer ne obustavlja se pravo na isplatu mirovine osobama koje se zaposle do polovice punog radnog vremena, a obrtnici (a kućna radinost je ustvari obrt) se ne prijavljuju na polovice radnog vremena.
 4. 1. Ne, oduzimanje protupravne koristi je u korist RH, s obzirom da Vi u tom predmetu niste postavili imovinskopravni zahtjev. No naravno, ranije donesenom pravomoćnom građanskom presudom i dalje možete ovršiti dužnika. 2. OIB obrta i OIB obrtnika je isti, odnosno obrtnik odgovara za obveze obrta cijelom svojom imovinom pa i obrnuto. Dakle, ako mu blokirate račune, bit će mu blokirani svi računi, i poslovni (no blokirani su od prije, tako da...) 3. Nažalost, sud bi ovrhu na nekretnini vjerojatno odbio, jer je granica za dopuštenost ovrhe na nekretninama 20.000,00 kn glavnice. Ali možda možete staviti prisilno osiguranje Vaše tražbine osnivanjem prisilnog založnog prava na temelju ovršne isprave kojom raspolažete.
 5. Zato što to remeti upravljanje redom na raspravi, sve radnje imaju nekakav redoslijed, pa i ispitivanje svjedoka se vrši po nekom redoslijedu. Svjedoka kojega je predložio, prvo ispituje tužitelj, pa tuženik, pa sud ako je nešto ostalo nerazjašnjeno. Tuženik je mogao ispitati svjedoka i kroz pitanja dovesti svjedoka do toga da je njegov iskaz neuvjerljiv i neistinit. Sve to se čini na taj način i zbog toga da se objema stranama dozvoli jednakost oružja, odnosno da svaka strana iznese svoje činjenice i potkrijepi svojim dokazima. Zapisnik koji se uručuje strankama se ne potpisuje, potpisani primjerak je u sudskom spisu. Osim što možete prigovoriti istinitosti iskaza svjedoka na kraju postupka, možete i naknadno predati dokaze koji opovrgavaju istinitost iskaza tog svjedoka, možete napisati podnesak koji ćete predati u sudski spis izvan ročišta, u kojemu ćete potanko sve objasniti. U sudskim predmetima je daleko pametnije komunicirati pismeno, jer u slučaju žalbe sve što je napisano drugostupanjski sud može vidjeti, dok sve ono što je izrečeno odlazi u vjetar.
 6. Najbolje će Vam moći pomoći pravobranitelj za osobe s invaliditetom, on će Vam barem savjetom moći reći što možete učiniti i kome se možete obratiti (građevinska inspekcija svakako provjerava jeste li usklađeni s uvjetima gradnje itd., ali tada opet postoji šansa da odgovara cijela zgrada i svi suvlasnici, a ne samo vandal). I meni se čini da je to strašna uzurpacija i nekultura, tako da se slažem s Vama da treba reagirati.
 7. U drugom slučaju, primate naknadu kao nezaposlena korisnica porodiljne naknade, u drugom slučaju porodiljna naknada je stečena u jednoj visini, pa mislim (barem je tako bilo) da se zadržava u toj visini do preispitivanja kao roditeljska naknada (tzv. "drugih šest mjeseci"), no moguće je da se nešto mijenjalo u tom smislu. Vidjet ćete i kod isplate naknade da neće uvijek biti u istoj visini, jer će se izračunavati kao prosječna satnica koju ste imali, pomnožena satima rada u tom konkretnom mjesecu.
 8. U redovnom pravnom putu ne može, jedino možete pisati ustavnu tužbu ako smatrate da Vam je u dosadašnjem postupku povrijeđeno neko od ustavnih i ljudskih prava.
 9. Načelno govoreći, bez uvida u Vašu dokumentaciju, upravni sporovi u pretežitom broju slučajeva završavaju u korist države, no nemate ništa izgubiti ako sami napišete tužbu, a tada si otvarate i pravni put za žalbu na presudu upravnog suda Visokom upravnom sudu.
 10. Uobičajena je praksa, neki odvjetnici nisu u sustavu PDV-a, zbog toga se to automatizmom ne može pretpostaviti. Odvjetnici niti ne ističu svoje cijene, jer se smatra da su one javno objavljene i dostupne kroz Odvjetničku tarifu, u kojoj stoji da odvjetnici moraju obračunati i PDV ako su u sustavu PDV-a.
 11. Brojevi nisu slova. U službenoj uporabi su i arapski i rimski brojevi.
 12. Prvo državni odvjetnik podnese optužnicu sudu, sud optužnicu dostavi Vama, Vi imate pravo u roku od 8 dana dati pisani odgovor na optužnicu. Onda optužno vrijeće suda donese rješenje o potvrđivanju optužnice i tek tada je kazneni postupak zapravo počeo. Nakon toga se sazove ročište, na koje morate doći dati svoju obranu i reći smatrate li se ili ne smatrate krivom. Onda se pozivaju svjedoci, eventualni oštećenici i svi koji nešto moraju reći o počinjenom kaznenom djelu, i onda sud donese presudu, kojom Vas, uzmimo, oglašava krivom i izriče Vam kaznu (on može opozvati uvjetnu i izreći Vam zajedničku zatvorsku kaznu za ovo i ono djelo, ali i ne mora). Na tu presudu imate pravo žalbe o kojoj odlučuje županijski sud. Ako se odmah pri izricanju presude odreknete prava na žalbu, ona odmah postaje pravomoćna.
 13. Kakav pritvor, zbog čega? Pritvor, odnosno istražni zatvor se može odrediti samo zbog točno određenih okolnosti: zbog opasnosti od bijega, zbog mogućnosti ponavljanja djela, zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke itd., ne može se u ovoj fazi odrediti istražni zatvor samo kako netko hoće.
 14. U svakom slučaju Vas čeka zbrka u ostavinskom postupku, bilo da se iza bake nasljeđuje kao izvanknjižno vlasništvo, bilo da Vi prilažete darovni ugovor da je to vanknjižno vlasništvo zapravo darovano i ne ulazi u ostavinu. Onda se može tražiti umanjenje tog dara radi vraćanja u ostavinu zbog namirenja nužnog dijela...
×
×
 • Napravi novi...