Jump to content

Ruby_Danderfluff

Moderator
 • Broj objava

  9597
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  172

Ruby_Danderfluff je zadnji put osvojio dan travanj 14

Ruby_Danderfluff objavljuje sadržaj koji drugi korisnici cijene!

O Ruby_Danderfluff

 • Status
  Moderator

Nedavni posjetitelji profila

12918 pregleda profila
 1. Je li stan i formalno etažiran i uveden kao takav u zemljišne knjige?
 2. Vi dajete ime oca bolnici pri rođenju, a tada centar za socijalnu skrb i matičar pozivaju tu osobu radi priznanja očinstva (dat ćete podatak gdje ga mogu naći, pa će se taj postupak izvršavati sukladno njegovim pravima kao osuđenika). Dok je u zatvoru, ne može plaćati uzdržavanje, ali Vama će otprilike toliko i trebati da postupak okončate, tako da počnite čim budete bili u stanju nakon rođenja djeteta (a on će po presudi biti dužan plaćati uzdržavanje od rođenja djeteta, sve zaostatke).
 3. Prijavite policiji neovlašteno korištenje osobnih podataka od strane nepoznatog počinitelja, da se ne bi dogodilo da se to događa i ubuduće.
 4. Imate imenik odvjetnika pri Hrvatskoj odvjetničkoj komori, ali tu možete odvjetnike pretraživati po imenima i gradovima, a za ostalo se malo raspitati za preporuke. Nažalost, samo formalne specijalizacije koje priznaje komora se upisuju i odvjetnik ih može reklamirati, ostalo su samo... sklonosti odvjetnika za rad u određenim područjima.
 5. Koliko je dijete staro, ima li šanse da je to u nekoj bližoj budućnosti? Ako suprug nije formalno lišen poslovne sposobnosti, onda se razvodite po uobičajenoj proceduri, da.
 6. Kod rokova koji se računaju na mjesece, rok završava istog dana kako glasi dan na koji je rok počeo teći - dakle, ako je 16-ti u prvom mjesecu, onda 16-ti u posljednjem mjesecu.
 7. Ne trebate, morate/možete odmah prijaviti.
 8. O tome odlučuje viši sud - nekada vrate po žalbi istom sucu, a nekada izričito kažu da se mora dodijeliti drugom sucu.
 9. Vjerojatno jest, možete se obratiti kaznenoj pisarnici suda.
 10. Ako je ta osoba koristila poticaje za zemlju koja je Vaša, radi se o subvencijskoj prijevari (čl. 258. Kaznenog zakona), kazneno prijavite sa svim dokazima i tada će općinsko državno odvjetništvo nadalje preuzeti kazneni progon protiv te osobe.
 11. Može, ali tada ćete to morati obrazložiti sucu, a sudac će morati odlučiti kojem će Vašem iskazu više vjerovati.
 12. Tema Vam je premještena u PF Kazneno pravo. Ako je ODO odbacilo kaznenu prijavu, tada kazneni progon preuzima oštećenik kao tužitelj (privatna osoba koja je oštećena tim kaznenim djelom, zato što je ODO zaključilo da nema dovoljno dokaza ili da nema interesa države progoniti za to kazneno djelo). Ako je oštećenik dao lažan iskaz ili lažno prijavio, tada to neće automatski prijaviti ODO, već morate Vi, ako ste time oštećeni.
 13. Ova je odredba preuzeta iz Zakona o obveznim odnosima, radi se o skrivenim nedostatcima (čl. 404. ZOO-a). Nedostaci su definirani u čl. 401. ZOO-a i to moraju biti nedostaci koji su postojali (ali nisu bili vidljivi) u vrijeme predaje djela naručitelju, a ne nedostaci koje je prouzročio naručitelj.
 14. Prema našim propisima, odgovornost za štetu je izvanugovorna odgovornost, regulirana je odredbama ZOO-a i primjenjuje se na svakoga tko drugome namjerno ili s grubom nepažnjom prouzroči štetu. Dakle, Vaš podređeni koji Vama prouzroči štetu kod Vaših poslodavaca, ako možete dokazati štetnika, štetnu radnju, nastanak štete i uzročno-posljedičnu vezu između nastanka štete i štetne radnje, Vama duguje naknaditi Vašu štetu već po samom zakonu (odnosno sudskoj odluci donesenoj na temelju zakona), dakle, moći ćete u sudskom postupku tražiti da Vam zaposlenik koji je odao povjerljivu informaciju koju
 15. Gotovo je, ako je bilo Vama u prilog i druga strana je pisala reviziju, koja je sada odbačena kao nedopuštena, neka pišu kući, propalo im je. Mogu podnositi ustavnu tužbu, ali presuda je pravomoćna, konačna i praktički nema više veze s Vama.
×
×
 • Napravi novi...