Jump to content

Ruby_Danderfluff

Moderator
 • Broj objava

  9420
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  170

Ruby_Danderfluff je zadnji put osvojio dan veljača 24

Ruby_Danderfluff objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O Ruby_Danderfluff

 • Status
  Moderator

Nedavni posjetitelji profila

12443 pregleda profila
 1. Može ako nije zadovoljan odštetom, ali i tada najčešće tuži osiguranje, jer osiguranja sigurno imaju imovinu i u slučaju uspjeha u sporu će sigurno moći isplatiti odštetu, dok za štetnika to oštećenik nije siguran.
 2. Neka osoba angažira, ovog puta pravog odvjetnika s liste odvjetnika za pitanja migracije i azila, koja se lista vodi kod MUP-a.
 3. To morate pitati na stanici za tehnički pregled, ovo zbilja nije pravno pitanje.
 4. Nemate Vi veze s osiguravajućim društvom, osiguravajuće društvo čeka rasplet kaznenog postupka, pa će onda isplatiti štetu. Ovo što spominjete ne utječe na visinu kazne, već eventualno utječe na njegov doprinos nastanku prometne nezgode, pa će i odšteta biti manja. S obzirom na ovo što navodite, osiguranje Vas u cijelosti pokriva. Štetu je teško predvidjeti, s obzirom da nije samo liječenje u pitanju, već i materijalna šteta na njegovom vozilu.
 5. Pridružujem se, morate govoriti istinu, nemojte imati nikakve dileme oko toga, to je zakonsko pravilo koje postoji zbog mnogo razloga. Znam da biste ljudski htjeli pomoći poslodavcu, ali pomoći ćete mu tako što ćete reći ovo što G-man kaže, a ne da mijenjate iskaz ili lažete o odlučnim činjenicama.
 6. Moguće je, samo će možda firma snositi prekršajnu kaznu zato što nije prijavila na HZMO u roku od 24 sata, što je zakonska obveza.
 7. Postoje presude u korist HZZO-a gdje je ustanovljeno da su kućne pomoćnice za pomoć u kući fizičkim osobama bile fiktivno prijavljene radi korištenja roditeljskog ili porodiljnog dopusta u većoj svoti, a koja ide na teret HZZO-a. Izvatke o uplatama plaće možda i dalje možete pribaviti kod poslovne banke, a možda poslodavac ima kopiju ugovora.
 8. Evo, ovdje je po mom mišljenju sve pokriveno.
 9. Postoji, radi se o prekršajnoj kazni pa vrijede zastarni rokovi iz Prekršajnog zakona - tri godine od pravomoćnosti presude kojom je izrečena kazna.
 10. U svakom slučaju morate držati psa tako da nikoga ne ugrize, bez obzira na imovinske odnose. Dakle, ako ćete ga ograditi u boks ili nešto slično, to bi možda bilo dobro početno rješenje prije nego što se upustite u imovinskopravna pitanja.
 11. Tužba svih upisanih suvlasnika, gdje će Vam ona trojica priznati tužbeni zahtjev, a četvrti... ćete vidjeti kad podnesete tužbu.
 12. Možete dogovorno pokušati s vlasnikom terase postići da on obnovi terasu, odnosno da Vi snosite dio troškova popravka. Ako on to odbije, možete prema pravilima poslovodstva bez naloga (jer prijeti šteta) sami popraviti terasu, no bojim se da ćete to teško moći bez suradnje vlasnika terase, u konkretnom, nepravnom smislu.
 13. U najgorem slučaju, tužbom ostalih suvlasnika za uznemiravanje vlasništva (po mom mišljenju), no predlažem da prethodno pokušate postići dogovor s drugim suvlasnicima i da im pojasnite situaciju.
 14. Je li Vaš prodavatelj stana za to znao kad Vam je prodavao stan? Je li Vas o tome obavijestio?
 15. Po dogovoru; kako se dogovarate o glavnici (i kamatama), tako ćete se dogovoriti i oko troškova.
×
×
 • Napravi novi...