Jump to content

Ruby_Danderfluff

Moderator
 • Broj objava

  8172
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  145

Ruby_Danderfluff je zadnji put osvojio dan kolovoz 31

Ruby_Danderfluff objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O Ruby_Danderfluff

 • Rang
  Moderator

Nedavni posjetitelji profila

10903 pregleda profila
 1. Ruby_Danderfluff

  Presuda

  Likvidacija nije za nekretninu, nego za trgovačko društvo. Društvo može biti u likvidaciji dulje vrijeme. Tko je tužitelj, a tko je tvrtka? Jesu li to dvije odvojene osobe? Morali biste dodatno pojasniti svoj upit.
 2. Možete ako se prije otvaranja obrta prijavite na biro, ali Vam vjerojatno neće biti odobreni jer će iz poslovnog plana biti vidljivo da imate propali biznis iz istog područja djelatnosti. Doprinose za sebe kao direktoricu morate plaćati bili zaposleni ili nezaposleni, čak ako ste nezaposleni direktor (a niste osigurani po drugoj osnovi) plaćate doprinose po najvišoj osnovici. Možete prodati i imovinu firme radi namirenja dugova firme, a možete prodati i cijelu firmu, sa dugovima i svime, ako je netko zainteresiran za to.
 3. Po zaključenju ugovora, odnosno ovjeri kod javnog bilježnika, s obzirom da javni bilježnik šalje ugovore u Poreznu upravu. Ugovor je u redu, morate točno naznačiti nekretninu, te ostajete vlasnik do konačne isplate kupoprodajne cijene. A posjed, ugovorili ste da kupac nema pravo stupiti u posjed do konačne isplate? Kakva je tu računica za kupca?
 4. Možete poslati sudu pisanu požurnicu, na broj spisa pod kojim se vodi predmet.
 5. Oštećeni kao tužitelj može nakon što pokrene kazneni postupak sam izvoditi dokaze: pozivati svjedoke u postupak, predavati isprave u spis predmeta itd., tako da to neće predočavati policijskom istražitelju, jer je njegovo postupanje ograničeno samo na provođenje onih radnji koje mu naloži sudac istrage, no sve što oštećenik kao tužitelj može sam, provest će sam u kaznenom postupku koji će uslijediti.
 6. Dovoljno je da stavi natpis da je objekt pod video-nadzorom, smatra se da je osoba obaviještena, po mom mišljenju. Mada ne vidim zašto bi snimao.
 7. Moguće je pobijati neistiniti iskaz suprotnim dokazima.
 8. Na to Vam pitanje odgovara čl. 19. Kaznenog zakona - u slučajevima primjene kaznenog zakonodavstva RH, vrijeme provedeno u pritvoru, istražnom zatvoru, ili na izdržavanju kazne, kao i svako drugo oduzimanje slobode u stranoj državi, uračunat će se u kaznu zatvora koju izrekne domaći sud za isto kazneno djelo. Isto govori i čl. 54. Kaznenog zakona za pritvor, istražni zatvor i drugo oduzimanje slobode. Druge izdržane kaznenopravne sankcije će se uračunavati po pravičnoj ocjeni suda. Slobodu ovdje treba restriktivno tumačiti, jer osobi koja je puštena uz jamčevinu ograničena su neka prava,
 9. Što je s novčanom naknadom za nezaposlene?
 10. Po mom mišljenju, ministarstvo, koje je Vaš poslodavac, mora postupiti sukladno Zakonu o državnim službenicima i namještenicima, odnosno utvrditi da postoji neka stegovna odgovornost za laku ili tešku povredu službe (pretpostavljam, povreda Etičkog kodeksa državnih službenika u postupanju izvan službe), koja bi onda rezultirala premještanjem na niže radno mjesto kao stegovnu kaznu. Ja bih to tako tumačila, no na ministarstvu je, slažem se, da povuče prvi potez.
 11. Onda bih se mogla složiti s ovim, da je možda prespavljivanje moguće s obzirom da se ne radi o dojenju radi prehrane.
 12. Pitanje je koliko je dijete staro, a ispod dvije godine: je li ispod godinu dana?
 13. Je li Vas poslodavac oslobodio obveze rada za vrijeme trajanja otkaznog roka?
 14. Tako je, ne možete ostvarivati novčanu naknadu ako imate, ako se ne varam 25% i više poslovnog udjela u trgovačkom društvu, odnosno ako imate imovinu u vidu poslovnog udjela, ako ste osnivač. Nema veze s pozicijom direktora, nego vlasništvom firme.
 15. U reviziji se ispituje je li sud pravilno primijenio zakon, odnosno postoje li neka dvojbena pravna pitanja koja nisu bila ispravno riješena, ili nisu bila riješena i tumačena na način na koji to čine drugi sudovi RH. To je izvanredni pravni lijek i nije žalba u pravom smislu, služi za ujednačavanje sudske prakse. Sudski predmeti moraju jednom biti konačni i ne bi trebalo biti žalbi do unedogled.
×
×
 • Napravi novi...