Jump to content

Ruby_Danderfluff

Moderator
 • Broj objava

  8672
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  160

Ruby_Danderfluff je zadnji put osvojio dan studeni 24

Ruby_Danderfluff objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O Ruby_Danderfluff

 • Rang
  Moderator

Nedavni posjetitelji profila

11410 pregleda profila
 1. Vlasništvo kupoprodajnim ugovorom stječe se trenutkom upisa vlasništva u zemljišne knjige. Po mom mišljenju, radilo bi se o bračnoj stečevini.
 2. U dijelu u kojem ste kuću kupili novcem od prodaje stana, kuća je Vaša vlastita imovina (jer potječe iz vlastite imovine). U dijelu u kojem je kupljena sredstvima kredita, bračna je stečevina i dijeli se na pola.
 3. Čl. 120. st. 4. Obiteljskog zakona - djedovi i bake nemaju pravo na viđanje unuka/unuke ako bi to bilo u suprotnosti s djetetovom dobrobiti. Imam dvije opcije - ili prilikom rođenja ne prijaviti matičnom uredu oca djeteta kao oca djeteta, ali tada formalno dijete lišavate oca, i to nije u skladu s dobrobiti djeteta, nećete moći tražiti uzdržavanje, dijete neće nasljeđivati (ali logika je sljedeća: ako on nije otac, ni oni nisu baka i djed). To je lošija opcija. Bolja je u eventualnom postupku radi viđanja isticati sve postupke koji su se vodili protiv njih (nametljivo ponašanje, rem
 4. Zastarni rokovi kaznenog progona u kaznenom zakonu su jako dugi, tako da, osim ako Vam radni spor bude trajao 15 godina, nećete propustiti rok. Ne, kazneni postupak nema veze s parničnim postupkom. Sud će ocjenjivati po slobodnoj ocjeni dokaze koji su bili pred njim.
 5. Vjerojatno ne, ali mislim da bi trebalo izvršiti uvid u činjenice u spisu prije nego što bi se moglo na jednom forumu odgovoriti na ovo pitanje, jer je, ponavljam, komplicirano.
 6. Po meni je ovo baš pitanje koje se može tehnički regulirati tako da se poštuju i epidemiološke mjere i ustavna odredba. Specifično je obustavljeno održavanje misa i vjerskih okupljanja zbog toga što je specifična situacija na tom području, i zbog žarišta epidemije i zbog rigoroznog vjerskog vođe.
 7. Izvanbračna zajednica nastaje faktičnim protekom vremena, tako da sama izjava o postojanju iste služi samo kao dokaz o istoj. Sredstva utrošena na bračnu zajednicu ne mogu se potraživati. Dakle, ako ste zajedno zaradili 100.000,00 kn i potrošili 100.000,00 kn, ništa niste uštedjeli, ništa opipljivo ili neopipljivo niste skupa stekli niti kupili, već ste potrošili na hranu, stanarinu ili režije, nema imovine koja bi se mogla potraživati. Može se potraživati samo imovina koja se stekla u tom periodu: nekretnine, pokretnine, ušteđevina, dionice itd. Jeste li ranije živjeli zajedno na n
 8. Mislim da bolje rješenje zasad nemate, djeca imaju pravo i na održavanje osobnih odnosa s ocem.
 9. Ovo je vrlo komplicirano pitanje. Činjenica je da se, osim ako se radilo o prioritetnoj (radničko potraživanje) ili razlučnoj tražbini, potraživanje prema predstečajnom ili stečajnom subjektu može ostvarivati samo u predstečajnom postupku. Međutim, predstečajni subjekt je trebao sam istinito prikazati sva svoja dugovanja prema svima, te ako to nije učinio, možete "rušiti" predstečajnu nagodbu, neovisno o tome je li ili nije Vaš odvjetnik prijavio tražbinu u predstečajnu nagodbu ili nije.
 10. Piše se dok se ima što pisati, nije se nužno očitovati baš na svaku stvar u pisanom podnesku, jer sud priznaje trošak do četiri podneska u tijeku prvostupanjskog postupka (Tbr. 8.1. OT)
 11. Besplatno pretraživati sudsku praksu možete putem ovog linka: https://sudskapraksa.csp.vsrh.hr/search Pretpostavljam da Vam je najlakše upisati odgovarajući članak Obiteljskog zakona i pretraživati po njemu, ili pokušajte po ključnim riječima.
 12. Ruby_Danderfluff

  Ročište

  Odvjetnik priča, Vi odgovarate samo na upit suda. Ponesite masku, osobnu iskaznicu i to je to. Morate se odjenuti primjereno državnoj instituciji (ne prekratke suknje, ne preveliki dekolte, ne cipele otvorenih prstiju, neki suci traže i ne traperice ili trenirke, ali većina ipak nije tako formalna. Kad uđete, prvo se ustanovi tko je pristupio (Vi, protivna strana, predstavnik centra za socijalnu skrb, posebni skrbnik za dijete) i onda prvo govori tužitelj, a onda tuženik. Rade se prekidi da bi sudac izdiktirao ono što su stranke rekle, u zapisnik. Pripremno ročište znači da Vi nikakav plan ust
 13. Na sporazumnom zahtjevu moraju biti oba potpisa predlagatelja. Napišite prijedlog, pošaljite ga njemu da isprinta i potpiše i neka poštom pošalje Vama, Vi supotpišite i predajte na sud. On će doći na jedan dan kada bude ročište, ili može ovlastiti punomoćnika odvjetnika da ga zastupa na tom jednom ročištu.
 14. Bilo koji odvjetnik će odraditi ono što mu stranka naloži. Ali ako stranka ne daje uputu ili nalog da se podnese kaznena prijava (što je u ovakvom slučaju svakako potrebno), onda odvjetnik to ne može učiniti protivno volji stranke.
 15. Imam takav primjer, ali u privatnom vrtiću, zato što na području JLS nije bilo nezaposlenih odgojitelja. No privatni vrtić je ustanova s privatnim osnivačem.
×
×
 • Napravi novi...