Jump to content

Ruby_Danderfluff

Moderator
  • Broj objava

    9732
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    173

Ruby_Danderfluff je na 26. srpnja 2023 zadnji put osvojio dan.

Posjetitelji rado čitaju što Ruby_Danderfluff objavi!

Nedavni posjetitelji profila

14962 pregleda profila

Postignuća

  1. Slažem se, ne možete revidirati pravomoćnu i ovršnu presudu za razdoblje za koje je ona bila pravomoćna i ovršna.
  2. Trebali biste povući obje ovrhe i obje ponovno staviti na naplatu, ali ovoga puta ne s naznakom "u cijelosti", nego s prilogom, specifikacijom kako bi se trebalo naplaćivati. to uračunavanje je vrlo teško napraviti i praktički Vam treba knjigovođa više nego odvjetnik tu.
  3. Prijavite policiji kazneno djelo povrede ili zlouporabe osobnih podataka protiv nepoznatog počinitelja pa će oni možda doznati o čemu/komu se radi, pa ćete onda vidjeti što ćete dalje poduzimati.
  4. To će utvrditi sud, ali može se ograničiti ili čak zabraniti viđanje djeteta u slučaju da bi viđanje bilo suprotno dobrobiti djeteta, ili se može tražiti da se viđanje održava pod nadzorom centra. Svakako neka se roditelji protive tom prijedlogu djeda s prilozima da se u konkretnom slučaju radilo o nasilju.
  5. Nažalost, neka bjanko punomoć obično tu ne igra - za promjenu prebivališta treba on osobno doći u MUP potpisati suglasnost i ne može se to prebroditi uz pomoć punomoći, a tako i za bilo koju drugu situaciju. Ja bih izbjegavala bilo kakvo davanje punomoći za dijete kod javnog bilježnika, jer nema nikakav učinak, a ona kasnije može tvrditi da se on "odrekao djeteta preko novina" i zloupotrebljavati tu izjavu.
  6. Ako mislite da su Vam u tijeku postupka povrijeđena neka ustavna prava (a tu mislim prvenstveno na pravo na pristup sudu, za koje mi se čini da tvrdite da je povrijeđeno, jer sud da nije uzeo Vaše argumente u obzir prilikom donošenja presude), tada je adresa ustavna tužba Ustavnom sudu, no to morate podnijeti u roku od 30 dana od dostave pravomoćne odluke. Imate upute i obrazac za ispunjavanje na stranici Ustavnog suda.
  7. Prijevara u gospodarskom poslovanju je kazneno djelo za koje se progon vrši po službenoj dužnosti, prijavljuje se općinskom državnom odvjetništvu, nakon prijave automatizmom ide dalje, ali prijaviti se mora samostalno. S obzirom da kazneni progon nije usmjeren na Vašu naplatu, već na osudu počinitelja kaznenih djela, paralelno pokrenite i postupak radi naplate (ovrhu, protuovrhu, tužbu...)
  8. Ja bih rekla da se lekcija sastoji u tome da ne dajete kaparu bez potvrde o tome da ste je dali. Možete inzistirati da dobijete potvrdu za kaparu ili da bude obuhvaćena računom, ali bojim se da to neće biti slučaj. U svakom slučaju se nadam da ćete biti zadovoljni.
  9. Rok od četiri mjeseca Vam je za podnošenje zahtjeva ESLJP, tako da vodite računa o tome, po mom mišljenju ste u pravu da ste iscrpili cjelokupni pravni put u RH.
  10. Urbanističke zone morate provjeriti kod geodeta ili u gradskoj upravi.
  11. Nije, vrijednost je vrijednost nekretnina, prema tome se izrađuje ugovor, a 23.000,00 EUR je razlika u njihovoj vrijednosti. Dakle, jedna je 23.000,00 EUR skuplja od druge, ako sam ja dobro razumjela.
  12. Ako su njihovi iskazi činjenično istiniti, nemate temelja za nikakvu tužbu radi klevete ili uvrede. Možete tražiti od njega da doprinosi kućanstvu te tražiti njegovo iseljenje sudskim putem ako to ne želi, ili naknadu troškova koje ste sami platili, a on ih potrošio.
  13. Razvod i skrb o djeci biste onda morali rješavati prema belgijskim pravilima, a tu Vam vjerojatno ne može nitko pomoći na hrvatskom forumu.
  14. Vrijednost predmeta spora je po ZPP-u vrijednost zbrojenih zahtjeva. Je li to bilo moguće po neprocjenjivoj vrijednosti, to ovisi o međusobnom dogovoru. Je li u taj iznos uključen i PDV?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija